1972 Saklambaç Gazetesi Türkiye Güzeli Yeşilçam Oyuncusu kim?

PAYLAŞ
1972 Saklambaç Gazetesi Türkiye Güzeli Yeşilçam Oyuncusu kim?
  • 0
  • 2710
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

1972 Saklambaç Gazetesi Türkiye Güzeli Yeşilçam Oyuncusu kim?

1972 Saklambaç gazetesi Türkiye güzeli Yeşilçam oyuncusu kim? Bu soru ile beraber bugün bu araştırma yazımızda 1972 Saklambaç gazetesi güzeli ve Türkiye güzeli hakkında bilgiler vermenin yanı sıra dönemin ünlü gazetesi ve döneme tanıklık eden rolleri de sizlerle buluşturmak istiyoruz. 1973 güzellik yarışmasında hangi sanatçı seçildi?

Gelin bu zincir halkalarına en başından itibaren bakalım.

1972 yılında neler yaşandı? Arif Keskiner Kimdir?

Türk sinemasının yazar ve aynı zamanda yönetmeni Arif Keskiner anılarını yazdığı kitabın bölümünden alıntılarla başlayalım isterseniz.

“Sinemacı Arif Keskiner, anılarının ikinci cildini yazdı. Saklambaç Gazetesi’nin yöneticileri olan Tevfik Yener ve Meftun Olgaç, Nail Yurdakul’un ricasını kırmazlar ve gönderdiği güzel kızı Sinema Güzeli ilan ederler. Kızın adı Hale Soygazi’dir.”

TV ekranlarında iddialar arasında 1972 yılında 1972 Saklambaç gazetesi güzeli, Türkiye güzeli, Sinema güzeli ve Yeşilçam sinemasının dev ismi şeklinde! Şimdi parantezi açalım. Takvimler 1972 yılını gösteriyor. Arif Keskiner Tevfik Yener , Meftun Olgaç ve Nail Yurdakul isimlerini zikretmekte. Bir rica üzerine Sinema güzeli ilan edilen kızın adını açıklıyor. Bu isim Hale Soygazi’den başkası değildir. Arif Keskiner’in anılarından satırlarla devam edelim.

Sinemacı Arif Keskiner, anılarının ikinci cildi

“O gün Meftun gelmiş Tevfik’e;”

“Patron, Nail Yurdakul’la konuştum. Onda çok güzel bir kız varmış. Onu görmeden karar vermeyin, demiş. Ben de al kızı gel dedim. Bu akşam altıda Park Otel’e gelecekler.’ ‘Tamam’ demiş Tevfik. ‘Bir de onu görelim. O akşamüstü Park Otel’de oturuyoruz. Tefo, Meftun, ben viskilerimizi içiyoruz. Kaşarlı kanapeler gelmiş. Meftun çayını yudumluyor. ‘Kız Nail’in mankenlerinden biriymiş. Nail anlata anlata bitiremiyor. Bence onu birinci ilan edelim’ diyor Meftun. ”Nail’e söz vermiş olmasa böyle ısrarcı olmaz diye düşünüyoruz Tevfik’le. Çok geçmeden Nail yanında bir kızla geliyor. Gerçekten güzel bir kız. Eğitimli olduğu belli. Tevfik, ‘Hemen fotoğraflarını çek’ diyor Meftun’a. Bir süre sonra onlar kalkıp gidiyor. Tefo’yla baş başa kalıyoruz.

“Böylece Hale Soygazi, Sinema Güzeli seçiliyor. Bir süre ince bir flört dönemi yaşanıyor Tevfik’le. Fakat çabuk bitiyor. Sonra Hale gerçekten iyi bir sinema oyuncusu oluyor. Ahmet Özhan’la evleniyor.

Hale Soygazi Tevfik Yener Aşkı ne kadar sürdü?

Hale Soygazi Tevfik Yener aşlı ne kadar sürdü? Gerçekten sadece platonik miydi? Flört müydü? Bu soruları sormamızda asıl gerekçe iddialar arasında yer alan Murat Şar’ın babasının ünlü bir gazeteci olduğu için. Ancak bu dönemin perdelerini araladığımızda Hale Soygazi, Tevfik Yener, Ahmet Özhan ve Neşe Karaböcek isimleri bir araya geliyor nasıl mı? Gelin bu tarihlere bakalım.

Ahmet Özhan
Tevfik Yener

1973 Saklambaç Gazetesi Sahibi Ünlü Gazeteci kim?

1972 yılında Hale Soygazi Tevfik yener ilişkisi ne kadar sürdü? Bu durumu analiz etmek için Hale Soygazi’nin Ahmet Özhan ile ilişkiye başladığı seneyi karşılaştıralım. Hale Soygazi 1973 senesinde “Çocuğumu İstiyorum” isimli projede Ahmet Özhan ile tanışarak yeni bir aşkın perdesini aralar. 1976 yılında bu aşk evliliğe dönüşür. Yani Ahmet Özhan ile aşk hayatından önce Hale Soygazi’nin 1972 yılı içinde Tevfik Yener ile flört ettiği bilinmektedir.

Peki, Tevfik Yener 1972 yılından sonra ne yaptı? Hale Soygazi Ahmet Özhan ile ilişkiye başlayıp evlilik yolunda ilerlerken, Tevfik Yener 3 Ağustos 1975 tarihinde Neşe Karaböcek ile evlendi.

Neşe Karaböcek

Hale Soygazi kimlerle Evlilik Yaptı?

Hale Soygazi ilk evliliğini Ahmet Özhan ile 1976 yılında yaptı ve bu evlilik 1985 yılında son buldu. Daha sonra 2. Evliliği oldu. Bu evliliği ise yönetmen Barış Pirhasan ile yaptı. Hale Soygazi Murat Belge ile 2006 yılından beri evlidir.

Barış Pirhasan
Barış Pirhasan
Murat Belge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!