Tevfik Yener hangi Saklambaç güzeli ile aşk yaşadı?

PAYLAŞ
Tevfik Yener hangi Saklambaç güzeli ile aşk yaşadı?
  • 0
  • 4168
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

Tevfik Yener hangi Saklambaç güzeli ile aşk yaşadı? Son günlerin en popüler konusu Hale Soygazi. Aslında bir çok Yeşilçam sinemasının güzel oyuncularının adı geçiyor. Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Meral Orhansay gibi Yeşilçam sinemasının değerli oyuncularının ismi geçmektedir.  Tevfik Yener hangi Saklambaç güzeli ile aşk yaşadı?

Tevfik Yener gerçekten 1972 Saklambaç Güzeli ile aşk yaşadı mı?

1972 yılına ait elde ettiğimiz tüm verileri ve detayları sizlerle buluşturuyoruz. İşte 1972 yılında tarihe düşen notlar. 1972 Saklambaç gazetesi Türkiye güzeli nasıl seçildi? Tevfik Yener hangi Saklambaç güzeli ile aşk yaşadı? Yoksa Tevfik Yener 1973 Saklambaç güzeli ile mi aşk yaşadı? Tevfik Yener aşk yaşadıysa kim bu 1972 Saklambaç güzeli?

1973 saklambaç güzeli ve 1973 saklambaç güzeli kim?

1972 saklambaç güzeli ile 1973 saklambaç güzeli dönemin ayrı isimleri. 1972 Saklambaç Sinema Güzeli Hale Soygazi ve 1972 Türkiye Güzeli Feyzal Kibarer yer alırken 1973 Türkiye Güzeli Beyhan Kıral olarak seçilmektedir.

İşte Sinemacı Arif Keskiner, Tevfik Yener ve Hale Soygazi

“Saklambaç’ın doğuşuyla birlikte “Fotoromanın Yeşilçamı” kurulmuştu aslında. Tevfik Yener’in başlattığı bir yenilik de fotoroman oyunculuğu için yarışmalar düzenlemesiydi.”

“Saklambaç’ın düzenlediği “Sinema- Fotoroman Güzeli Yarışmaları”na rekor sayıda başvuru oluyordu.. Sonraki yılların birçok ünlüsü, bu yarışmalardan doğdu.. (Arzu Okay, Perihan Savaş, Kadir İnanır, Müjde Ar) Ve ilk üçe giren “güzel” ya da “yakışıklı” genç kız ve erkekler daha “tacının” tozunu almadan bir fotoromanda oynatılıyordu.”

“Sinemacı Arif Keskiner, anılarının ikinci cildini yazdı. Saklambaç Gazetesi’nin yöneticileri olan Tevfik Yener ve Meftun Olgaç, Nail Yurdakul’un ricasını kırmazlar ve gönderdiği güzel kızı Sinema Güzeli ilan ederler. Kızın adı Hále Soygazi’dir.”

“O gün Meftun gelmiş Tevfik’e;”

“Patron, Nail Yurdakul’la konuştum. Onda çok güzel bir kız varmış. Onu görmeden karar vermeyin, demiş. Ben de al kızı gel dedim. Bu akşam altıda Park Otel’e gelecekler.’ ‘Tamam’ demiş Tevfik. ‘Bir de onu görelim.”

“O akşamüstü Park Otel’de oturuyoruz. Tefo, Meftun, ben viskilerimizi içiyoruz. Kaşarlı kanapeler gelmiş. Meftun çayını yudumluyor. ‘Kız Nail’in mankenlerinden biriymiş. Nail anlata anlata bitiremiyor. Bence onu birinci ilan edelim’ diyor Meftun.”

“Nail’e söz vermiş olmasa böyle ısrarcı olmaz diye düşünüyoruz Tevfik’le (…)”

“Çok geçmeden Nail yanında bir kızla geliyor. Gerçekten güzel bir kız (…) Eğitimli olduğu belli. Tevfik, ‘Hemen fotoğraflarını çek’ diyor Meftun’a.”

“Bir süre sonra onlar kalkıp gidiyor. Tefo’yla başbaşa kalıyoruz.”

“Böylece Hale Soygazi, Sinema Güzeli seçiliyor. Bir süre ince bir flört dönemi yaşanıyor Tevfik’le. Fakat çabuk bitiyor. Sonra Hale gerçekten iyi bir sinema oyuncusu oluyor. Ahmet Özhan’la evleniyor. Hatta, ileride benim yaptığım Maden filmindeki oyunuyla da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alıyor Antalya’da.”

“Tevfik Yener, 13 Ağustos 1975 tarihinde şarkıcı Neşe Karaböcek ile evlendi. Hasan adını verdiği bir oğlu oldu. Tevfik Yener, 1991 yılında şarkıcı eşi Neşe Karaböcek ile New York‘ta yaşamaya başladı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!