Ayşe Özdolay biyografi? İlber Ortaylı eşi Ayşe Özdolay resmi?

Ayşe Özdolay kimdir, nereli, kaç yaşında? İlber Ortaylı eşi Ayşe Özdolay kim? Ne iş yapar? Mesleği ne? İlber Ortaylı eşiyle tanışma hikayesi nasıl? Kaç yıl evli kaldılar? Kaç çocukları var? Ayşe Özdolay fotoğrafları.

PAYLAŞ
Ayşe Özdolay biyografi? İlber Ortaylı eşi Ayşe Özdolay resmi?
  • 0
  • 114300
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Ayşe Özdolay evli mi, mesleği, öldü mü, ne zaman öldü? Ayşe Özdolay kimdir? Ayşe Özdolay İlber Ortaylı? Ayşe Özdolay resmi? Ayşe Özdolay vikipedi? Ayşe Özdolay fotoğrafları? Ayşe Özdolay biyografi? İlber Ortaylı eşi Ayşe Özdolay hakkında merak edilenler kapsamlı ansiklopedik bilgiler haberimizin detayında sizlerle birlikte olacak.

Ayşe Özdolay kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ayşe Özdolay 1950 yılında Mersin’de doğdu. Mersin Eski Senatörü Dr. Talip Özdolay’ın kızı ve Türk Tarihçi, Akademisyen ve Yazar İlber Ortaylı’nın boşandığı eski eşidir. İlber Ortaylı Ayşe Özdolay 1981 senesinde dünya evine girdi. Çiftin bu evliliklerinden Tuna Ortaylı adında bir kız çocukları dünyaya geldi. 1981 yılında başlayan İlber Ortaylı Ayşe Özdolay’ın hayat arkadaşlığı 1999 yılında son buldu.

Ayşe Özdolay öldü mü
Ayşe Özdolay babası Mersin Eski Senatörü Dr. Talip Özdolay

Ayşe Özdolay hayatı ve biyografisi

Ayşe Özdolay 1950 senesinde Mersin’de tek çocuklu bir ailede doğdu. Babası Mersin Eski Senatörü Dr. Talip Özdolay’dır. Eğitim hayatına Mersin’de başladı. Lise tahsilini tamamladıktan sonra üniversite tahsilini Ankara’da tamamladı. Ayşe Özdolay babası ise Dr. Talip Özdolay İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gülhane Askerî Tıp Akademisi’nden mezundur. Dr. Talip Özdolay 2 Mayıs 1972 senesinde aralarında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın da bulunduğu davada sanıkların idam edilmesi için evet oyu kullanan ve o dönemin Adalet Partili Cumhuriyet Senatosu İçel Üyesi olarak görev aldı.

Ayşe Özdolay fotoğrafları

İlber Ortaylı eşi Ayşe Özdolay

Ayşe Özdolay özel yaşamında 1980’li yıllarda İlber Ortaylı ile tanıştı. Bu yakınlaşma hızlı bir kararla yıldırım nikahı ile nikah salonunda son buldu. Bu evliliklerinden Tuna Ortaylı dünyaya geldi.

Ayşe-Özdolay-Tuna-Ortaylı
Ayşe Özdolay İlber Ortaylı’nın kızı Tuna Ortaylı

Ayşe Özdolay için zorlu dönemler 1990’lı yılların sonlarında başladı. Önce 25 Temmuz 1998 yılında babası Dr. Talip Özdolay’ı kaybetti. Ardından da 1999 yılında eşi İlber Ortaylı’dan boşandı.

Günümüzde yaşamını İstanbul’da sürdüren Ayşe Özdolay Tuna Ortaylı ve İlber Ortaylı ailesinin 2014 yılında dünyaya gelen Deniz Ali adını verdikleri bir torunları dünyaya gelmiştir.

İlber Ortaylı torunu
Deniz Ali İlber Ortaylı torunu

Ayşe Özdolay evli mi, öldü mü, yaşıyor mu?

İlber Ortaylı’nın basın ve medya da bu kadar popüler olmasına karşın Ayşe Özdolay fotoğrafları, resimleri, gerçek yaşı, internet kaynaklarında yer almamaktadır. Basından ve gözden uzakta bir hayat süren Ayşe Özdolay hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır.

Ayşe Özdolay mesleği?

Ayşe Özdolay mesleki olarak eğitimci olduğu bilinmektedir. Sosyal bilimler alanında eğitim almıştır. Uzun dönem öğretmenlik yaptığı bilinmektedir.

Ayşe Özdolay resmi ve fotoğrafları

Ayşe Özdolay kimdir, yaşıyor mu, resmi, fotoğrafları, mesleği, evli mi? İlber Ortaylı eşi Ayşe Özdolay kim, doğum tarihi ve biyografi bilgilerini sizler için derledik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!