Ece Alton kimdir?

Ece Alton kimdir, kaç yaşında, son hali, fotoğrafları, hangi dizilerde oynadı, şimdiki hali ve çok daha fazlası kim kimdir bölümümüzde.

PAYLAŞ
Ece Alton kimdir?
  • 0
  • 5704
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

Ece Alton kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Bazı sinema ve televizyon yıldızları sadece canlandırdığı rollerle hatırlanır. Hayat bir şekilde akıp geçse de onlar hatıramızda en sevdiğimiz film kareleri ile hatırlanır. İşte o özel oyunculardan biri de Garip sinema filminin başarılı çocuk oyuncusu Fatoş yani Ece Alton. Takvimler 1986 yılını gösterdiğinde Yeşilçam sinemasında yepyeni bir yıldız doğar. Ece Alton kimdir, nerelidir? Ece Alton doğum tarihi kaçtır? Merhum güldürü ustası Kemal Sunal ile başrolde yer alan Ece Alton hayatı ve biyografisine ilişkin merak edilen tüm detayları kim kimdir bölümümüzde sizler için bir araya getiriyoruz. Peki, Garip filminin sevimli yüzü Ece Alton nerede? Garip filmi Fatoş şimdi ki hali nasıl? İşte o detaylar.

Ece Alton hayatı ve biyografisi hakkında

Türk Sineması ve Yeşilçam Sineması’nın çocuk yıldızı Ece Alton 23 Kasım 1979 yılında eğitimci bir ailede İstanbul’da dünyaya geldi. Asıl adı Oya Ece Alton’dur. Yeşilçam sinemasına adını Fatoş olarak kazıdı. Annesi öğretmendir. Ece Alton 1984 yılında 5 yaşındayken reklam filmleri ile kariyer yolculuğuna başladı. Henüz okula başlamadan önce annesinin bir öğrencisi tarafından keşfedilerek reklam ve Yeşilçam sineması ile tanışır. İlk etaplarda reklam filmlerinin sevimli yüzü olan Ece Alton daha sonra merhum yapımcı, yönetmen ve oyuncu Memduh Ün ile tanışır. 1986 yılında kaleme alınan “Garip” isimli sinema filminde merhum güldürü ustası Kemal Sunal ile başrol oynamaya başlar. Bu arada okul eğitimine de devam eden Ece Alton, Garip sinema filminden sonra Gecenin Öteki Yüzü,  Beyaz Bisiklet, Keşanlı Ali Destanı, Öncüler Çocuk Kulübü, Emel Sayın ile 23 Nisan klipleri, Halit Kıvanç ile TRT Çocuk Şenliği gibi çeşitli dizi ve televizyon programlarında rol almaya başladı. 1980’li yıllar onun en parlak dönemleri oldu. 1990’lı yılların başında 13 çocuk oyuncu arasından Türk sinemasının en iyi 6. çocuk oyuncusu seçildi. Liseden mezun olduktan sonra güzel oyuncu Ece Alton İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili Edebiyatı bölümünü kazandı ve bu bölümden mezun oldu. Uzun bir süre oyunculuğa ara veren Ece Alton bu arada buz patenine ilgi duydu. Profesyonel olarak yaptığı bu spor dalında Türkiye’de ilk 30 kişi arasına girdi. Daha sonra hem ülkemizde hem de yurtdışında yarışmalara katılarak madalyalar kazandı. Buz pateni serüveninin ardından baleye ilgi duymaya başladı. Bunu sırasıyla at biniciliği ve turizm sektörü takip etti. Uzun bir süre ekranlarda hiç yer almadı. 2006 yılında  “İmkansız Aşk” dizisi ile yeniden ekranlara geri döndü. Ancak dizi projesi erken bitti.  Oya Ece Alton daha sonra “Arka Sokaklar” dizisinde Şenay rolü ile 2009 ve 2010 yılları arasında 2 sezon ekranlarda yer aldı. Buna rağmen pek çok izleyici onu tanımadı.

Ece Alton şimdiki hali ve ne yapıyor?

Ece Alton oyunculuk kariyerinden sonra Çanakkale Ayvacık Assos, Behramkale’de bulunan Assos Alarga Small otelde uzun yıllar çalıştı. Oyunculuğu bıraktıktan sonra çalıştığı otelde çapa yaptı, tuvalet temizledi, ütü ve çamaşır yıkadı. Turizmin kapıları aralayan Ece Alton, günümüzde 5 odalı bir otelin sahibidir. Otel Çanakkale’de yer almaktadır.

Ece Alton boyu, kilosu, burcu?

Ece Alton boyu 1.68 cm kilosu 53 kg burcu Akrep.

Ece Alton evli mi? Sevgilisi var mı? Çocuğu var mı?

Ece Alton hiç evlenmedi. Birliktelikleri oldu, ansak çocuk sahibi olmadı.

Ece Alton fotoğrafları

Ece Alton şimdiki hali ve son hali aşağıda güncel olarak yer almaktadır.

Ece Alton instagram hesabı

Ece Alton instagram hesabı için tıklayın.

Ece Alton hangi dizilerde oynadı?

  • Arka Sokaklar TV Dizisi (Şenay) 2009
  • İmkansız Aşk TV Dizisi 2006
  • Keşanlı Ali Destanı TV Dizisi 1988
  • Halit Kıvanç ile TRT Çocuk Şenliği TV Programı
  • Emel Sayın ile 23 Nisan klipleri 1988 TV Programı
  • Öncüler Çocuk Kulübü TV Dizisi 1988
  • Gecenin Öteki Yüzü TV Dizisi 1987
  • Garip  (Fatoş) Sinema Filmi 1986
  • Beyaz Bisiklet Sinema Filmi 1986
  • TV Reklam Filmleri 1984

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!