Erol Taş Kimdir?

PAYLAŞ
Erol Taş Kimdir?
  • 0
  • 5470
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Erol Taş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında Öldü? Kardeşi Kim?

28 Şubat 1926 yılında dünyaya gelen Türk sinemasının kötü adamı ve aynı zamanda usta oyuncu Erol Taş Erzurum Yakutiye de dünyaya geldi. Aile kökeni olarak aslen Ağrı Patnoslu’dur. Erol Taş babasını 2 yaşındayken kaybeder ve annesi ile birlikte İstanbul’a yerleşirler. Annesinin adı Nazife Hanım ve babasının adı ise Hamza Bey’dir.

Yokluk ve yoksulluk içinde geçen bir hayatın içinde okul eğitimini yarıda bırakmış, zamanla sporla ilgilenmiş ancak geçim derdi ağır bastığı için bir iplik fabrikasında işçi olarak çalışma hayatına atılmaya başlar.

İstanbul Cankurtaran’da çalışan Erol Taş’ın şöhret kariyeri Türk Sinemasının izlerini taşır. Dönemin ünlü yönetmenlerinden Lütfi Akad film çekimlerinde sette bir takım sorunlar yaşar. Sorun çıkaran adamaları arkadaşları ile döven Erol Taş, kavga sahnelerinde oynaması üzerine teklif alır. İşte ne olduysa o zaman başlar.  1957 yılında “Acı Günler” isimli sinema filmi ile başlayan sinema kariyeri sayısız filme davetiye çıkartır.

Erol Taş artık Yeşilçam sinemasının aranan kötü, vicdansız adamı olur. Sayısız sinema filminde rol alır.

1965 senesinde eşi Hafize Taş vefat eder. Sonra 2. baharı Elmas Erşan ile evlenir.Bu evliliğinden Müjgan isminde bir kızı olur. İlk eşinden Metin ve Güler isimlerinde 2 çocuğu olur. vardır.

Erol Taş kardeşi ya da kardeşlerinin isimleri; Nevin Taş, Halil Taş’tır. 

Erol Taş ismi İstanbul Cankurtaran’da kendi ismi ile kahvehanesi işletilmeye halen devam etmektedir.

Erol Taş 8 Kasım 1998 yılında 72 yaşındayken şeker hastalığına bağlı olarak gelişen kalp krizi sonucu İstanbul’da yaşamını yitirir. Naaşı Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!