TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan MasterChef Türkiye yarışmacıları arasında yer alan MasterChef Eslem’in hayatı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle. İşte MasterChef Eslem kimdir? Sorusunun yanıtı

Gerçek ve tam adı ile Eslem Sena Yurt 1998 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi. Bugün 20 yaşında olan güzel aşçı eğitim ve öğrenimine İstanbul’da başladı. Memleketi aslen Bursa’dır. Bir süre Adana’da kalmıştır. MasterChef Eslem boyu da çok merak konusu oldu. Güzel yarışmacı Eslem boyu 165 cm olup kilosu 52 kg’dır.

Yemek yapmaya karşı ilgisi hep vardı. Çocukluk yıllarında oyunlarında düşlediği yemek yapma sanatını lise den sonra profesyonel olarak yapmaya başladı. Üniversite eğitimine İstanbul’da başlayan Master Şef Eslem İstanbul Nişantaşı Üniversitesi mezunudur. Bugüne dek farklı kategorilerde toplam 12 madalya kazanmıştır.

Günümüzde İstanbul’da Aşçı olarak çalışan Eslem Sena Yurt MasterChef Türkiye yarışmasında birincilik için ter döküyor. Yarışmacılarla arası çok iyi olmasa da zaman zaman aynı yarışmada birlikte yarıştığı Master Şef Hakan ile yakınlaştığı yönünde iddialara maruz kalmıştır.

Televizyon ekranlarına geldiği günlerden beri tavırları ile semapti kazanan yarışmacı aynı yarışmada yarışan rakibi Hakan Kanık ile aşk yaşadığı ve sevgili olduğu yönünde iddialarla gündeme gelmektedir.

Ancak Master Şef Eslem daha çok başarıları ile gündemde kalmak isteyen yarışmacılar arasında yer almaktadır. Yarışma esnasında özellikle de küfürleri ile de gündem oluşturan Eslem, her 2 takımın oyuncuları ile arası oldukça limonidir.

Yarışmaya katıldığı ilk günden itibaren yeteneklerini sergileyen ve çabalayan Eslem’in tek amacı 2018 yılının ilk Master Şef şampiyonu olmak. Bilindiği üzere 2019 Master Şef orijinal adı ile MasterChef 2019 yarışma başvuruları başladı. Dileyen adaylar MasterChef 2019 yarışmacıları arasında yarışabilir.

Türkiye’de ilk yarışmaların katılan bireyleri genelde akıllarda kalıcı oldukları için kariyer yaşamlarında da ciddi bir yükseliş elde etmektedir. Bu nedenle Türkiye formatı ile ilk defa yayınlanan MasterChef Türkiye 1. yarışmasında Eslem MasterChef olma yolunda tüm gücü ve kararlılığı ile yarışmaya devam ederken hayallerine veda etmek zorunda kaldı.