Gökmen Özdenak Kimdir?

PAYLAŞ
Gökmen Özdenak Kimdir?
  • 0
  • 2468
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Gökmen Özdenak Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Eski futbolcu, milli takım oyuncusu, günümüzde televizyon yorumcusu ve spor yazarı Gökmen Özdenak, 22 Haziran 1947 senesinde İstanbul’da doğdu. Babası Osman ve  annesi Sabiha Özdenak’tır. Gökmen Özdenak’ın babası da profesyonel futbolcudur. Eski millî kalecilerden Yasin Özdenak ise kardeşidir. Bir diğer kardeşi olan Doğan Özdenak’da kaleci olarak futbolculuk hayatına giriş yapmıştır.

Gökmen Özdenak, 5 erkek ve 1 kız kardeşe sahiptir.

Profesyonel Kariyeri ilk olarak 1965 ile 1967 yılları arasında İstanbulspor ve
1967 ile 1980 seneleri arasında Galatasaray’da geçti. 1967 yılında Galatasaray’da forma giyerek 13 senede 4 lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası sahibi olan usta bir kadroda oynamıştır. Millî takım kariyeri 1966 yılında başladı. 1970 ve 1972 ile 1977 yıllarında mili takım forması giydi.

Futbol kariyerinden sonra spor yazarlığı ve televizyonda spor yorumları yapmay başladı. Bir dönem 2015 yılında TVEM ekranlarında Ziya Şengül, Sabri Ugan, Murat Özarı, Adnan Aybaba, Gökmen Özdenak ve Ziya Şengül‘ün yorumlarıyla “Serbest Vuruş” isimli programda yorumcu olarak yer aldı.

Gökmen Özdenak, günümüzde ise sunuculuğunu Ertem Şener‘in üstlendiği “Beyaz Futbol” ve “Derin Futbol” programlarında Sinan Engin, Ahmet Çakar, Abdülkerim Durmaz ile birlikte futbol yorumculuğu yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!