Lale Belkıs Kimdir?

PAYLAŞ
Lale Belkıs Kimdir?
  • 0
  • 1975
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Lale Belkıs Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Lale Belkıs 28 Kasım 1938 yılında İstanbul Eyüp’te doğdu. Manken, sanatçı ve oyuncudur. Yeşilçam sinemasının sarışın ve aynı amanda kötü güzeli. Çapkınlıkları eskiden filmler gereği bir rol olsa da son günlerde 10 kez kürtaj olduğunu ve çapkın bir kadın olduğunu dile getirmiştir.

Bu gün 80 yaşında olan Lale Belkıs Türkiye’nin ilk manken sıfatına sahiptir. Kraliçe II. Elizabeth, İran Şahı Muhammed Rıza Şah Pehlevi, Prenses Süreyya, Dwight David Eisenhower gibi o dönemin önemli isimleri için defilelere çağrılan ilk ve tek isimdir.

Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan sanatçı Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü mezunudur. 1953 yılında Pangaltı Tiyatrosu’nda Evlilik Dolabı oyunu ile başlayan oyunculuk kariyeri onu 80 yaşına kadar ekranlara taşıyacaktır.

Lale Belkıs,  “Bir Zamanlar, “Bak Bir Varmış Bir Yokmuş 2 ve 3, Kapılar, Kadınca gibi plakları ile müzik dünyasında da yer almıştır.

Bugüne kadar kalabalık kadrolarda sayısız Türk dizi ve sinemalarında rol aldı.

Lale Belkıs, 1962  yılında Pekcan Koşar ile evlenmiştir. Bu evlilik kısa sürer.  1975 yılında Yalçın Otağı ile yeniden nikah masasına oturur. Lale Belkıs kocasını 15 Ağustos 2014 tarihinde kaybeder.  Lale Belkıs’ın  çocuğu hiç olmamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!