Miyase İlknur kimdir?

PAYLAŞ
Miyase İlknur kimdir?
  • 0
  • 5805
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Miyase İlknur Nereli? Kaç Yaşında?

Miyase İlknur, Gazeteci, yazar, sunucu, televizyon programcısı ve yapımcısı ve radyocu. Günümüzde Cumhuriyet gazetesinde yazarlık yapmaya devam etmektedir. Miyase İlknur, aynı zamanda “13. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü”ne layık görülen isimler arasındadır.

Hayatında üzücü bir tarihin geçmiş izleri de var. 1938 senesinde Bargini’de hayatını kaybeden 24 kişinin arasında akrabaları bulunmaktadır.

Miyase İlknur 1963 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. Okul öğrenimini liseye kadar Elazığ’da sonrasında lise eğitimi için İstanbul’a gelir. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünü tamamlar.

Gazetecilik kariyerine “Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Günaydın gazeteleri ve Nokta dergisinde başlar.  1989 senesinde Günaydın gazetesinde görevliyken “Alevilik” hakkındaki yazılarını Cumhuriyet gazetesinde yayımladı. Cumhuriyet gazetesinde geçtikten sonra editörlük yapmaya başladı. 2008 yılında Cumhuriyet Ek Yayınlar Yazı işleri Müdürlüğü’ne getirildi. “13. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü”ne layık görüldü.

Gazetecilik mesleğinin yanı sıra televizyon programlarına katılmakta, sempozyumlar sunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!