Nisan Turgul kimdir?

Nisan Turgul kim, kaç yaşında, oynadığı diziler, sevgilisi, mesleği, hangi üniversitede okudu? Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

PAYLAŞ
Nisan Turgul kimdir?
  • 0
  • 5994
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Gerçek adı: Nisan Turgul
Doğum tarihi: 17 Nisan 1982
Doğum yeri: İstanbul
Boy: 1.73 cm
Kilo: 57 kg
Burcu: Koç
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Bekar
Meslek: Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın

Nisan Turgul nereli? Kaç yaşında?

Nisan Turgul kim, kaç yaşında, oynadığı diziler, sevgilisi, mesleği, hangi üniversitede okudu? Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle beraber olacak.

Nisan Turgul hayatı ve biyografisi

Nisan Turgul Türk Yeşilçam Sineması’nın güzeller güzeli oyuncusu Itır Esen ile yine Yeşilçam ve Türk Sineması’nın duayeni senarist ve yönetmen Yavuz Turgul’un kızıdır. 1990 yılında Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni adlı sinema filmi ile kariyerine başladı.

Nisan Turgul biyografi

Nisan Turgul 17 Nisan 1982 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul’da başladı. Annesi Yeşilçam Sinema filmlerinin unutulmaz oyuncusu Itır Esen ve babası ise senarist, yönetmen ve bir dönem Hayat ve Ses dergilerin de yazı işlerinden sorumlu olan Yavuz Turgul’dur. Nisan Turgul’un Ahmet Turgul adında yönetmen kardeşi bulunmaktadır. Liseyi tamamladıktan sonra üniversite eğitimine Long Island University İletişim Bölümü’nde devam eden Nisan Turgul ailesinin izinden giderek film endüstrisi içinde aktif rol alamaya başladı.

Nisan Turgul annesi ve ailesi

Sinema, medya kariyerine 8 yaşında 1990 yılında “Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni” adlı sinema filmi ile başladı. 1993 yılında televizyon ekranlarında yer alan dönemin fenomen dizisi olan” Süper Baba” dizisinde kardeşi Ahmet ile birlikte çocuk oyuncular olarak rol aldılar.

Nisan Turgul Süper Baba

2007 yılında “Zor” isimli sinema filminde oyunculuk kariyerini sürdürmeye devam etti. 2006 yılında annesi Itır Esen ve babası Yavuz Turgul boşanma kararı alarak ayrıldılar. 2010 yılından itibaren babası Yavuz Turgul’un sinema film projelerinde hem oyuncu hem reji hem de cast sorumlusu olarak görev almaya başladı. Medina Turgul DDB ve Profilm çatısı altında çalışmalarını sürdüren Nisan Turgul özel yaşamında oyuncu Yiğit Şener ile 3 yıl ilişkileri olduğu yönünde haberlerle magazin dünyasında yer aldı. Günümüzde bekar olan güzel oyuncu yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.

Nisan Turgul kaç yaşında

Nisan Turgul dizi ve filmleri

Nisan Turgul oynadığı diziler rol aldığı sinema film projeleri, içinde yer aldığı film yapımlarına ilişkin güncel bilgiler aşağıda yer almaktadır.

  • 2017 – Yol Ayrımı Sinema Filmi (Oyuncu)
  • 2011 – Bizim Büyük Çaresizliğimiz  Sinema Filmi (Yönetmen Yardımcısı)
  • 2010 – Av Mevsimi Sinema Filmi (Oyuncu ve Cast Sorumlusu)
  • 2007 – Zor Sinema Filmi (Oyuncu)
  • 1993 – Süper Baba TV Dizisi
  • 1990 – Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni Sinema Filmi (Oyuncu)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!