Ramazan Böçkün kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Ramazan Bökçün kimdir, nereli, kaç yaşında? Mesleği, ne iş yapar? Diyarbakırlı Ramazan hoca kimdir? Diyarbakırlı Ramazan hoca evli mi, kiminle evlendi, eşi, çocuğu var mı? Neden tımarhaneye yatırıldı?

PAYLAŞ
Ramazan Böçkün kimdir, kaç yaşında, neden öldü?
  • 0
  • 14329
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Ramazan Böçkün kimdir, nereli, kaç yaşında? Mesleği, ne iş yapar? Diyarbakırlı Ramazan hoca kimdir? Diyarbakırlı Ramazan hoca evli mi, kiminle evlendi, eşi, çocuğu  var mı? Neden tımarhaneye yatırıldı? Diyarbakırlı Ramazan hoca ne mezunu, youtube, twitter hesabı, vidoeları, hayatı ve biyografi bilgileri? Neden öldü, kim öldürdü?

Ramazan Böçkün nereli, kaç yaşında öldü?

İstanbul Fatih’te sosyal medyada “Ramazan Hoca” olarak bilinen Ramazan Böçkün , işlettiği çay ocağında 2024 Ocak ayında Erkan B. tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti. İşte hayatına ilişkin bilgiler.

Ramazan Böçkün hayatı ve biyografisi

Ramazan Böçkün, Diyarbakır halkı içinde ilk etapta “Deli” sonrasınd “Filozof Ramazan” ve “Ramazan Hoca” lakabıyla bilinen ve Diyarbakur’ın Sur ilçesinde yer alan Ulu Camii’ye gelen yerli ve yabancı turistlere İslamiyeti kendi bilgileri nezdinde anlatması ile tanınmaktadır. Asıl ve gerçek adı Ramazan Böçkün’dür. Ramazan Böçkün Mayıs 2020 tarihinde akıl hastanesine yatırılması ile sosyal medyada gündeme gelmiştir.

Ramazan Bökçün kimdir

Ramazan Böçkün 1 Ocak 1977 yılında Diyarbakır Sur ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Sur’da başladı. Çocuk yaşlarda İslam dinini, çeşitli dini kitapları okuyup araştırmaya başladı. Araştırdığı bilgileri Kuran’ı Kerim ile mukayese ettikten sonra ayetler ışığında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’ye gelen vatandaşlara gönüllü olarak anlatan Ramazan Böçkün halk içinde önce “Deli” olarak lanse edildi. 2016 yılında halkın şikayetleri nedeni ile gözaltına alındı. Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davası görülen Ramazan Böçkün Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne yatırıldı.

“Deli” sonrasınd “Filozof Ramazan” ve “Ramazan Hoca” lakabıyla bilinen Ramazan Böçkün’ün akıl hastanesine yatırılması bazı kesimler tarafından hasat olmadığı vurgusu yapılarak Ramazan Böçkün’ün serbest kalmasını istemişlerdir.

Sosyal medyada kimine göre Diyarbakırlı Ramazan Böçkün İslamiyet’e kendisini adamış kişiler arasında yer alıyor. Çünkü Ramazan Böçkün’ün sosyal medya platformlarında yer alan videoları adeta tıklanma rekorları kırıyor. Ramazan Böçkün 2015 yılından beri Diyarbakır Ulu Cami’de yerli ve yabancı turistlere İslamiyet’i ücretsiz rehberlik ederek anlatmaktaydı.

Ramazan Böçkün Ocak 2024 tarihinde cinayete kurban giderek hayatını kaybetti. Basında geniş yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!