Röya Ayhan boyu, kimdir, yaşı, evli mi, sevgilisi?

Röya Ayhan Azeri pop şarkıcıdır. Aynı zamanda oyuncu ve modeldir. 14 Haziran 1982 tarihinde Ağdam Azerbaycan’da doğdu. Röya Ayxan olarak Azerbaycan’da tanınmaktadır. Röya Ayhan gerçek ismi Röyale Yakup kızı Necefova’dır. Seslendirdiği şarkılarla tanınmaya başladı.

PAYLAŞ
Röya Ayhan boyu, kimdir, yaşı, evli mi, sevgilisi?
  • 0
  • 2110
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Röya Ayhan boyu, kaç yaşında, kimdir, nereli, evli mi, sevgilisi? Röya Ayhan, oynadığı diziler, şarkıları, çocukları var mı? Boşandı mı? Röya Ayhan kısaca hayatı vikipedi kaynaklı biyografi bilgileri haberimizde…

Röya Ayhan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Röya Ayhan Azeri pop şarkıcıdır. Aynı zamanda oyuncu ve modeldir. 14 Haziran 1982 tarihinde Ağdam Azerbaycan’da doğdu. Röya Ayxan olarak Azerbaycan’da tanınmaktadır. Röya Ayhan gerçek ismi Röyale Yakup kızı Necefova’dır. Seslendirdiği şarkılarla tanınmaya başladı.

Röya Ayhan hayatı ve biyografsi

Röya Ayhan 14 Haziran 1982 yılında Ağdam Azerbaycan’da dünyaya geldi. Modellik, sunuculuk ve oyunculuk kariyerine sahip olan Röya hem Türkiye’de hem de Azerbaycan’da sevilen pop müzik şarkıcısıdır. Azerbaycan’ın Ağdam şehrinde doğan şarkıcı eğitim ve öğrenimini burada tamamladı. Müzik kariyerine
1999 yılının sonlarına doğru W-Trio müzik grubu ile merhaba dedi. Daha sonra 3’üncü yılında W-Trio müzik grubundan kendi isteği ile ayrıldı. Dönemin gözde sanatçısı Aygün Kazımova vokalistliğini yaptı.

İlk albüm çalışmasına “Gel Danış” ile 2005 yılında merhaba dedi. 2011 yılında “Albom Koleksiyası” 2012 yılında “Gönder” 2012 yılında “Albom Koleksiyası” ve 2013 yılında “Gemiciler” albümünü çıkarttı. O yıllarda Türkiye’de de popüler oldu. 21 Kasım 2013 tarihinde Gülben Ergen Sov’a konuk oldu.

43. Altın Kelebek Ödüllerinde 32 kategori içinde Azerbaycan’nın Parlayan yıldızı ödülünü alan isim oldu. Ayrıca 46’ıncı Altın Kelebek Ödülleri Azerbaycan’ın En İyi Şarkıcısı Ödülü’ne layık görüldü. “Golden Palm Awards” yılın Kadın Şarkıcısı Ödülünü aldı.

Röya Ayhan, şarkıcılığın yanı sıra oyunculuk ve modellik de yaptı. Mahalle ve İstanbul Tatili filmleri ile Ay Brilliant, Yanmış Köprüler isimli dizide de rol aldı.

Röya, 2018 yılında Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları arasından “Ummadığım Anda” eserini seslendirmiştir. 2018 yılının Ekim ayında Röya Afaki video müzik şarkısı ile youtube üzerinden 3 milyondan fazla izlendi. Ozan Çolakoğlu ile çalışmaları oldu. Mustafa Ceceli, Soner Sarıkabadayı ve Aygün Kazımova ile düet yaptı.

2008 yılında Anar Celilov ile evlendi. 2009 yılında bir oğlu doğdu. 2014 yılında ise bu evlilik sona erdi.

Röya Ayhan 20’den fazla albüm ve 20’den fazla single çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu. 2023 yılında müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Röya Ayhan boy kilo ve hangi burç?

Röya Ayhan boyu 1.65 cm kilosu 42 kg ve burcu İkizler.

Röya Ayhan dizileri ve filmleri

Röya Ayhan oynadığı diziler? Röya Ayhan hangi dizilerde oynadı?

  • 2015 Ay Brilliant
  • 2008 Yanmış Köprüler
  • 2007 Mahalle
  • 2007 İstanbul Tatili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!