Tevfik Yener kimdir, eşleri kim? Kaç evlilik yaptı, hayatı?

PAYLAŞ
Tevfik Yener kimdir, eşleri kim? Kaç evlilik yaptı, hayatı?
  • 0
  • 5275
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

Tevfik Yener kim? Tevfik Yener eşleri kimdir? Kaç evlilik yaptı? Tevfik Yener sevgilileri kimler? Tevfik Yener hangi ünlü isimlerle aşk hayatı yaşadı? Tevfik Yener çocuğu var mı? Gazeteci kimliği, yazıları, anıları ve eserleri ile belki de yıllardır hiç bu kadar konuşulmamıştı. Tabi Tevfik Yener’in hayatı, biyografisi de merak konusu oldu. Özellikle de 1972 Saklambaç gazetesi güzeli Hale Soygazi ile olan aşk hayatı nedeni ile odak isim olmuştu. Gazeteci Tevfik Yener ve Neşe Karaböcek’in 44 yaşındaki oğlu Hasan Ali Yener hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören Hasan Ali Yener önceki gün hayatını kaybetti. Peki, Tevfik Yener kimdir? Tevfik Yener kaç yaşında ve aslen nereli? İşte Tevfik Yener Biyografisi tüm yönleri ile haberimizde.

Tevfik Yener eşleri ve sevgilileri kimler? Tevfik Yener Kimdir?

Tevfik Yener biyografisine baktığımızda 10 Kasım 1938 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Gece hayatı gece kulüpleri, 1950’li yıllarda çalgılar eşliğinde şarkıcı Tevfik Yener ile tanışıyoruz. Sanata düşkünlüğü onu resim yapmaya yöneltti. Bir dönem ressamlık yapmaya başladı. 1972 yılı onun çıkış noktası oldu. Dönemin gazete artistleri yarışmalarının fikir dehası oldu. 1970’li yıllarda Saklambaç gazetesi güzelleri ve artistleri hiçbir koşul aranmaksızın fotoromanlarda ve Yeşilçam sinema filmlerinde başrol oynuyorlardı. Tevfik Yener 1972 yılında Hale Soygazi ile sevgili oldu. Aşkları bir süre sürdü. İlişkileri platonik gibi dile getirilse de 6 aylık bir dönem Hale Soygazi ile flört ettiği bilinmektedir. Tevfik Yener’in hayatında yer alan kadınlar arasında iki önemli ve özel isim yer almaktadır. Bu isimlerden biri Hale Soygazi diğeri ise şarkıcı Neşe Karaböcek’tir. Neşe Karaböcek 2014 yılında yaptığı röportajda Tevfik Yener ile ilgili şu sözleri dile getirmektedir.

Tevfik Yener eşi Neşe Karböcek’tir. Tevfik Yener Hasan Yener isminde bir oğlu vardır. Tevfik Yener kitapları ile de büyük bir hedef kitlesine sahiptir. Tevfik Yener gazeteci olarak 40 yılın üstünde çalıştı ve bağımsız bir gazeteci yazar olarak çalışmalarına devam etmektedir. Tevfik Yener Neşe Karaböcek evliliği yıllardır devam eden örnek bir evlilik. Tevfik Yener Alper Alpsakarya ile de ilişkileri iyi.

Soru: Eşiniz gazeteci Tevfik Yener’le kaç yıllık evlisiniz?

Neşe Karaböcek: 1974’te evlendik. 37 sene oldu, 40’ı tamamlayacağız. Çok iyi anlaşıyoruz. Eşiniz artık bir yerden sonra hem kardeşiniz, hem ağabeyiniz, hem babanız oluyor. İlk baştaki devreleri atlattıktan sonra siz bir bütün oluyorsunuz. Artık ben münakaşa yapmam.

Tevfik Yener gazetecilik, yayın yönetmenliği ve genel yayın yönetmenliğinin yanı sıra televizyon programları, kitaplar, ansiklopediler, köşe yazarlığı yapmıştır. Tevfik Yener 1975 yılında şarkıcı Neşe Karaböcek ile evlendi.  1991 yılında Neşe Karaböcek ile evlenen Tevfik Yener 1 oğlu bulunmaktadır. Adı Hasan Yener’dir. Bu tarihten itibaren New York’ta yaşamaya başlamıştır. Tevfik Yener yazıları, eserleri ve kitapları ile rutin hayatına devam etmektedir. Hakkında iddia edilen Tevfik Yener Hale Soygazi ilişkisi hakkında hiçbir yorum yapmamıştır.

Neşe Karaböcek için affedilmeyen olay!

“Neşe Karaböcek ilk evliliğini Elenor Plak’ın kurucususu, yapımcı ve müzisyen Atilla Alpsakarya ile yaptı. Bu evlilikten Alper adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi. Atilla Alpsakarya’nın 1974′ te Neşe Karaböcek’ten ayrılıp (12 Eylül 1975) baldızı Gülden Karaböcek’le evlenmesi uzun süre magazin basınını meşgul etti. Bu evlilik yüzünden Neşe ve Gülden Karaböcek kardeşlerin arası açıldı.”

Tevfik Yener Kitapları

Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu

7 Akbaba Kıyametin Habercileri

İstanbul, Aşk, Ekmek, Hayal

Türk olmak

Tevfik Yener Sosyal Medya hesapları

Tevfik Yener Twitter hesabı: https://twitter.com/tevfik_yener

Tevfik Yener instagram hesabı:

Tevfik Yener Facebook hesabı:

Tevfik Yener Fotoğrafları gençliği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!