Yüksel Yalova kimdir?

Yüksel Yalova hangi partili, aslen nereli, kızı kim? Yüksel Yalova Ayşen Yalova ilişkisi ne? Yüksel Yalova eğitim hayatı, kariyeri kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

PAYLAŞ
Yüksel Yalova kimdir?
  • 0
  • 5462
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Gerçek adı: Yüksel Yalova
Doğum tarihi: 13 Ağustos 1955
Doğum yeri: İstanbul
Boy: Bilinmiyor
Kilo: Bilinmiyor
Burcu: Aslan
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Evli (Ayşe Yalova ile)
Meslek: Eski Milletvekili, Devlet Bakanı, Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın

Yüksel Yalova nereli? Kaç yaşında?

Yüksel Yalova hangi partili, aslen nereli, kızı kim? Yüksel Yalova Ayşen Yalova ilişkisi ne? Yüksel Yalova eğitim hayatı, kariyeri kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Yüksel Yalova hayatı ve biyografisi

Yüksel Yalova Türk Akademisyen aynı zamanda Avukat, Oyuncu ve Siyasetçi Yazar kimliği ile tanınmaktadır. Ayrıca kızı Türkan Şoray’a benzerliği ile bilinen oyuncu Melike İpek Yalova’dır. Yüksel Yalova 1999 ve 2001 yılları arasında Devlet Bakanı olarak görev yapması ile bilinmektedir.

Yüksel Yalova 13 Ağustos 1955 yılında Aydın Karpuzlu İlçesi’nde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Aydın’da başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam etti. Daha sonra eğitimini sanat kariyeri üzerine kurdu. İstanbul Belediye Konservatuarı’nda eğitim aldı. Bu süreci daha sonra İstanbul Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Master, hemen ardından Doktora çalışması takip etti. Eğitim alanında çalışmalarını daima üst seviyede tutan Yüksel Yalova Türkiye’de eğitimini tamamladıktan sonra Fransa Nice Üniversitesi’nde eğitim alarak Siyaset Bilimi ve Anayasa Hukuk kürsüsünde asistanlık yaptı.

Avukat Doçent Doktor Yüksel Yalova 1999 ve 2001 yılları arasında Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Bir dönem Aydınspor’un Başkanlık görevini yürüttü. Sırasıyla 19, 20 ve 21 Dönemlerinde Anavatan Partisi Aydın Milletvekili olarak görev yaptı. 2001 yılında TBMM Başkan Vekili oldu.

Yüksel Yalova kızı

Özel yaşamında Ayşe Yalova ile evlendi. Bu evliliğinden Melike İpek Yalova adında bir kız çocukları dünyaya geldi. Melike İpek Yalova günümüzde Türk dizi ve sinema oyuncusu olarak aktif görev almaktadır.

Kariyerinde sürekli büyük adımlar atan Yüksel Yalova yakın tarihte Türk Fransız Kültür Derneği Başkanlık görevini sürdürmekle beraber İstanbul Okan Üniversitesi Danışma Kurulu Üyeliği de yapmaktadır.

Yüksel Yalova 2011 yapımı olan” Entelköy Efeköy’e Karşı “sinema filminde ve 2009 “Vali” sinema filmlerinde Bakan rolü ile oyuncu olarak yer aldı.

Yüksel Yalova kitapları

  • Elektrik ve Türkiye Örneğinde Elektrik Dağıtım Hizmetlerinin Özelleştirilmesi
  • Türkiye Örneğinde Demir Çelik Sektöründe Dönüşüm ve İsdemir Uygulaması
  • Bilim ve Teknoloji Politikaları Işığında Türkiye
  • Türkiye Avrupa İlişkileri Işığında Özelleştirme
  • Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası ve Türkiye

Yüksel Yalova dizi ve filmleri

Yüksel Yalova oynadığı filmler aşağıda güncel olarak yer almaktadır.

  • 2011 Entelköy Efeköy’e Karşı – Sinema Filmi
  • 2009 Vali-Sinema Filmi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!