Abidin Biter Kimdir?

PAYLAŞ
Abidin Biter Kimdir?
  • 0
  • 9872
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Abidin Biter Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Kısaca Biyografisi

Abidin Biter’in doğum tarihi 10 Şubat 1977 olup doğum yeri Tunceli Dersimdir.  Tam olarak Tunceli Dersim Burnak Köyündendir. Bugün 41 yaşında olan öğretmen ve sanatçı Abidin Biter, Sanatçı Arzu Şahin ile evlidir. 2 çocukları bulunmaktadır. Burcu Kova olan sanatçının kariyer yolculuğu ise şu şekilde başlıyor.

Babası Hıdır Biter’in çocukluk yıllarında kendisine aldığı Bağlama ile müzik kariyeri başlar. Eğitim ve öğrenim hayatı Ovacık, Dersim’de başayan sanatçının üniversite yılları Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nde geçer. Mezuniyetinin hemen ardından öğretmen olarak ilk ataması İstanbul’a Gaziosmanpaşa’ya yapılır.

Bir öğretmen maaşı ve yüreğindeki türkülerle ilk albümü olan “Türkü Gözlüm” albümünü kendi maddi imkanları ile çıkartmıştır. Türkü Gözlüm albümü ile yolu açılan sanatçı 2. ve 3. Albümünü de yaptı. Bu albümlerin sırasıyla isimleri ise şöyle; “2. albümü Ertelendim” ve” 3. albüm İsyan”.

Abidin Biter şimdiye kadar pek çok konser ve organizasyonun içinde yar aldı. Televizyon programlarına katıldı. Günümüzde eşi Arzu Şahin ile müzik kariyerlerini sürdürmektedirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!