Akıllı ilaç SGK karşılıyor mu 2024? Ne kadar oldu fiyatı?

Akıllı ilaç SGK karşılıyor mu 2023? Ya da diğer bir adı ile SGK akıllı ilacı karşılıyor mu? Akıllı ilaç fiyatları ne kadar? Kanser ilaçlarını devlet ödüyor mu? Akıllı kanser ilacının fiyatı ne kadar? Tüm soruların yanıtları haberimizin detayında sizlerle olacak!

PAYLAŞ
Akıllı ilaç SGK karşılıyor mu 2024? Ne kadar oldu fiyatı?
  • 0
  • 2175
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 5 dakika da oku
  • +
  • -

Akıllı ilaç SGK karşılıyor mu 2024? Ya da diğer bir adı ile SGK akıllı ilacı karşılıyor mu? Akıllı ilaç fiyatları ne kadar? Kanser ilaçlarını devlet ödüyor mu? Akıllı kanser ilacının fiyatı ne kadar? Tüm soruların yanıtları haberimizin detayında sizlerle olacak! 2024 yılında akıllı ilaç SGK karşılıyor mu sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Pek çok alanda yapılan yeni düzenlemeler ve revizeler sonrasında akıllı ilaç olarak adlandırılan kanser ilaçlarını devlet ödüyor mu?

Kanserde Akıllı ilaç ücretli mi?

Günümüzde tüm dünyada kanser teşhisi artık hızlı ölüm anlamına gelmiyor. Tedavi seçenekleri her yıl daha da iyiye gidiyor. Ancak, Avrupa’daki tüm kanser hastaları aynı iyi tedaviyi almıyor. Bu durum ülkemizde de farklı değildir.  Kanser teşhisi konduğunda, önümüzde çok şey var. İlk şoktan sonra kapsamlı tedaviler gelir. Tümörün tipine bağlı olarak bu, cerrahiden kemoterapiye ve radyasyona kadar değişir. Bunlar çok paraya mal olabilir. İyileşmek istiyorsanız, ya pahalı tedavileri kapsayan bir sağlık sigortasına ihtiyacınız var ya da kendinize ait yeterli mali kaynağa ihtiyacınız var. Peki, Türkiye’de akıllı ilaç SGK karşılıyor mu 2024?

SGK akıllı ilacı karşılıyor mu?

2022 yılında 43 adet kanser ilacı geri ödeme listesine dahil edildi. 767 kanser ilacı ile kanser hastalarının tedavisi karşılanmaktadır. Akciğer kanseri tedavisinde 27 adet ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır.

Kanser hastasının yaşadığı ülkeye bağlıdır. Kanser ilaçları arasında yer alan bir takım ilaçlar Türkiye’de SGK kapsamında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu maddelerinin 63 ve 72 gereği Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği tarafından karara bağlanmaktadır. Ayrıca kanser ilaçlarının ödenmesi hususunda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve de Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Kanser, çoğu insanın önceden hesaba katmadığı maliyetlere neden olur. Günümüzde ilaç parası ödemek oldukça güçtür. Kanser hastalıklarında kemoterapi, radyoterapi ve operasyon kapsamında bir takım zorunlu ilaçlar ve tedavi yöntemleri devreye girmektedir. Kanser ilaçları temel olarak büyük ölçüde yasal ve özel sağlık sigorta şirketleri tarafından ödenmektedir. Ancak ülkemizde özel sigorta sahibi çok az bir kesim bulunmaktadır.

Kanser ilaçlarını devlet ödüyor mu?

Reçeteli veya reçetesiz ilaçların kanser tedavisi için uygun olması önemlidir. Reçeteli ilaçlar söz konusu olduğunda, halihazırda piyasaya sürülen ilaçlar ve yeni patentli ilaçlar için farklı kurallar geçerlidir. Kanser tedavisinde kullanılacak ilaçlar tıbbi yaşamın bir parçasıdır.

Son altı yılda, Avrupa’da Opdivo adlı bir ilaç da dahil olmak üzere 76 yeni kanser ilacı piyasaya sürüldü. İlerlemiş cilt, akciğer ve böbrek kanserinde kullanılır ve vücudun bağışıklık sistemini tümörle savaşması için tetikler. Kansere karşı gittikçe daha fazla ilaç var. Sonuç olarak, kanser hastalarının şansı arttı bu durumda da daha fazla insan iyileşecek. Şimdi sorun geliyor.  Bu yeni ilaçlar çok pahalı ve görünüşe göre sağlık sigortası şirketleri giderek artan bir şekilde onlar için ödeme yapmayı reddediyor.

Bir kanser hastasının hayatta kalıp kalmayacağı büyük ölçüde yaşadıkları yere bağlıdır. Mevcut rakamlar, farklılıkların ne kadar şiddetli olduğunu gösteriyor. Doğu Avrupa’da hayatta kalma şansı, Batı Avrupa’dakinden yüzde 40 daha düşük. Bunda kısmen ilaç firmalarının yüksek fiyat politikasının da payı vardır. Öncelikle Akıllı ilaç kanser ilaçları 2023 güncel fiyatlarına bakmamızda yarar vardır.

Akıllı ilaç kanser ilaçları isimleri ve fiyatları 2024?

Kanserde akıllı ilaç fiyatı 2024 yılında hayli yüksek. Akıllı ilaç fiyatları ne kadar? Akıllı kanser ilacının fiyatı ne kadar? Akıllı ilaç kanser ilaçları isimleri ve güncel fiyatları şöyle;

  • Keytruda fiyatı 2024 yılında 34 bin TL’dir.
  • Altuzan fiyatı 2024 yılında 17 bin TL
  • Opdivo fiyatI 2024 yılında 130bin TL civarında,
  • Tecentriq fiyatı 2024 yılında 54 bin TL civarındadır. En pahalı kanser ilacı fiyatı olarak Tecentriq karşımıza çıkmaktadır.

Kanserde Akıllı ilaç ücretli mi? Akıllı ilaç kaç ay kullanılır? Akıllı ilaç nasıl alınıyor? 4 evre akciğer kanseri ne kadar yaşar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!