Ali Başak Karatay kimdir?

Ali Başak Karatay kimdir, yaşı, ne iş yapar? Ali Başak Karatay Vasfiye Efendigil kim? Canan Karatay’ın eşi nereli? Canan Karatay eşi ve çocuğu kim? Canan Karatay’ın oğlu Mehmet Karatay hakkında bilgiler.

PAYLAŞ
Ali Başak Karatay kimdir?
  • 0
  • 6831
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Gerçek adı: Ali Başak Karatay
Doğum tarihi: 1974
Doğum yeri: İstanbul
Boy: Bilinmiyor
Kilo: Bilinmiyor
Burcu: Bilinmiyor
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Evli (Canan Karatay ile)
Meslek: Akademisyen
İnstagram hesabı için tıklayın

Ali Başak Karatay nereli? Kaç yaşında?

Ali Başak Karatay kimdir, yaşı, ne iş yapar? Ali Başak Karatay Vasfiye Efendigil kim? Canan Karatay’ın eşi nereli? Canan Karatay eşi ve çocuğu kim? Canan Karatay’ın oğlu Mehmet Karatay hakkında bilgiler. Mehmet Rahmi Karatay mesleği nedir? Ne iş yapıyor? Kısaca Ali Başak Karatay hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Ali Başak Karatay hayatı ve biyografisi

Ali Başak Karatay Türk Akademisyen. Türkiye ve dünyanın yakından tanıdığı Canan Karatay’ın eşidir. 1979 yılında gerçekleştirdikleri evlilik sonrasında oğlu Mehmet Rahmi Karatay dünyaya gelmiştir.

Ali Başak Karatay 1947 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul’da başlayan eğitim kariyerini liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimine 1999 yılında New York’un Syracuse şehrinde özel bir araştırma üniversitesi olan Syracuse Üniversitesi’nde tamamladı.

Mesleğine Akademisyen olarak devam ettiren Ali Başak Karatay 1979 yılında hayatını İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucusu aynı zamanda Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay ile birleştirdi. Canan Karatay o yıllarda 35 yaşındadır.

Bu evliliklerinden eşi Canan Karatay 40 yaşına girdikten sonra doğum yapması ile Mehmet Rahmi Karatay dünyaya gelmiştir.  Ali Başak Karatay günümüzde akademik çalışmalarını sürdürmekte ve eşi Canan Karatay ile seyahat etmektedir.

1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde gönüllü olarak çalışan Canan Karatay, eşi Ali Başak Karatay ve oğlu Mehmet Rahmi Karatay ile birlikte çalışmışlarıdır. Ali Başak Karatay aynı zamanda canlı yayında eşi Canan Karatay’ın kendisine ilan-ı aşk etmesiyle de gündeme gelmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!