Ali Sürmeli Kimdir?

PAYLAŞ
Ali Sürmeli Kimdir?
  • 0
  • 2585
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Ali Sürmeli Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Biyografisi

Ali Sürmeli, doğum tarihi 7 Nisan 1959’dur. Usta oyuncu bugün 59 yaşındadır.  Sanatçının doğum yeri ise Bingöl Solhan’dır. Ancak aslen Muş Varto Omeriyan köylüdür. Zaza asıllıdır.  Sanatçının boyunu merak edenler için 1.61 cm boyu ve 68 kilodur. Burcu ise Koç’tur.

Ali Sürmeli’nin kariyer yolculuğu babasının mesleği nedeni ile farklı illerde geçmiştir. Öğrenim hayatını hep farklı illerde sürdürmüştür. Babasının mesleğinin postacı olması nedeniyle pek çok doğu ve güneydoğu illerinde görev yapmıştır.

Ali Sürmeli Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü tamamladıktan sonra profesyonel olarak tiyatro ve oyunculuk yapmaya başladı. Sokak Tiyatrosu, Dostlar ve Devlet Tiyatrolarında çalıştı.

Usta oyuncu en çok sevimli tavırları ve samimi rolleri ile kalpleri fethetmiştir. Ali Sürmeli’nin oyunculuk kariyeri ilk olarak “Deli Yürek” dizisinde kısık sesli ama bir o kadarda sempatik bir mafya babasına hayat vermesi ile başladı.  Daha sonra pek çok dizi ve sinema da birbirinden apayrı oyunculuklar sergiledi. Ancak Türk halkı onu yine bir mafya dizisinde görmek istiyordu. Oynadığı ve canlandırdığı Zaza karakteri Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde yüz binlerce fanının oluşmasına neden oldu.

Ali Sürmeli filmleri arasında; “ Beyaz Ölüm, Dönüş, Gece Dansı Tutsakları, Hoş Memo, Mavi Sürgün, Babam Askerde, Sokaktaki Adam, Hayat Bazen Tatlıdır, Kurtuluş, Kaçıklık Diploması, Deli Yürek, filler ve Çimen, Şellale, Hürrem Sultan, Kasabanın İncisi, Büyük Buluşma, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Aşka Sürgün, Baba Ocağı, Senin Uğruna, Girdap, Hoşçakal Güzin, Fırtına, Takiye, Açlığa Doymak, Kurt Kanunu, Yol Ayrımı, Beyaz Karanfil, Mucize, Elma Kokusu, Babaların Babası, Hayat Çizgisi Suriye, Somuncu Baba Aşkın Sırrı ve Vezir Parmağı” gibi filmler olmuştur.

Günümüzde İstanbul’da yaşayan sanatçı evli olup olmadığı bilinmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!