Aslı Şafak Kimdir?

PAYLAŞ
Aslı Şafak Kimdir?
  • 0
  • 9809
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

 Aslı Şafak Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Kısa Biyografi

Aslı Şafak kimdir? Kitapları hangileri? Bloomberg TV hatta Bloomberg sunucuları arasında gözde isimlerden Aslı Şafak kimdir? Aslı Şafak evlendi mi? Çocuğu var mı? Eşi kimdir? Aslı Şafak Baykara soyadını kimden aldı? Kiminle evlendi? Aslı Şafak’ın eşi ile yolları ayrıldı mı? Aslı Şafak boşandı mı? Tüm soruların yanıtını biyografimizde kim kimdir bölümümüzde bir araya getirmeye çalıştık.

Gazeteci, yazar ve televizyoncu Aslı Şafak doğum tarihi 6 Ağustos 1968 bugün 50 yaşında. (50 yaşında) Yüksek Lisans mezunu olan gazeteci, yazar ve akademisyen Aslan burcu olup aslen Ankaralıdır.  Ayrıca Tayyar Şafak ile Nurten Şafak’ın kızıdır.

Eğitim ve öğrenim hayatına Ankara’da başladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü tamamladı.

Medya kariyerine Tercüman gazetesinde ekonomi muhabiri olarak başladı. Muhabirlik yıllarından itibaeren onu parlak geleceğe taşıyacak olan üstün başarısı yıllar sonra onu yüz binlerce kitleye ulaşmasını sağlayacaktır.

Bu süreci asistan olarak girdiği TRT Ankara Televizyonu “Gün Başlıyor” ve” Akşama Doğru” programlar takip etti.

Asistanlık sürecinden sonra TRT Haber Merkezi Muhabiri oldu. Daha sonra Ekonomi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı parlamento muhabirliğinin yanı sıra, TRT 1 Prime Time canlı programı sunuculuğu, Sabah Haber Kuşağı, Haber 07 sunuculuğu, Haber Postası sunuculuğu onu kariyerinin zirvesine doğru çıkarttı.

Takvimler 2003 ve 2010 senelerini gösterdiğinde İngiltere Londra’da yaşamaya başladı. Bu sırada TRT Londra temsilcisi oldu.

2010 senesinde Türkiye Bloomberg HT Kanalı Londra Temsilciliği görevine getirildi. Aslı Şafak daha sonra Türkiye’ye dönerek program yapmaya başlamıştır.

Akademisyen yönü de olan başarılı gazeteci ve sunucu 2015 senesinde Nişantaşı Üniversitesi’nde öğretim görevlisi oldu. Aslı Şafak’a İngiliz Araştırma Şirketi tarafından “En iyi kadın gazeteci” unvanını verilmiştir.

Günümüzde Bloomberg TV  ekranlarında “Aslı Şafak’la İşin Aslı” programını sunmaya devam etmektedir. Aslı Şafak, günümüzde ekran yüzü olarak oldukça zarif ve bakımlı bir kadın olma özelliği ile binlerce kadın hayran kitlesine sahiptir. Giyim tarzı, makyajı ve duruşunu takip eden sevenlerinin sayısı günden güne artmaktadır. Aşağıda ikona tıklayarak Aslı Şafak’ın sosyal medya hesabına ulaşabilirsiniz.

Aslı Şafak Twitter hesabı: 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!