Ayhan Sicimoğlu kimdir?

PAYLAŞ
Ayhan Sicimoğlu kimdir?
  • 3
  • 3628
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 6 dakika da oku
  • +
  • -

Ayhan Sicimoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu nereli?

Ayhan Sicimoğlu doğum yeri ve Ayhan Sicimoğlu kaç yaşında? Ailesi hakkında neler biliyoruz? Ayhan Sicimoğlu MFÖ ile birlikte İpucu Beşlisi’ni kuran isim. Ardından Türkiye’nin ilk müzik klibi sayılan ‘Heyecanlı’ klibini yöneten kişi. Tabi bunlarla sınırlı değil hayatı. Ayhan Sicimoğlu nerede çıkıyor? Ayhan Sicimoğlu hangi kanalda program yapıyor? Ayhan Sicimoğlu hayatı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle. Ayhan Sicimoğlu renkler ile televizyon ekranlarında. Kanal D ekranlarında hafta sonu yayınlanan Ayhan Sicimoğlu ile Renkler, birbirinden renkli görüntülerle, tarih, eşsiz mutfak tatları, doğa harikası manzaralar, unutulmaya yüz tutmuş mekanlar kısaca tüm dünyayı farklı bir mizaçla ekranlara taşıyor. Sempatik tavırları, dobra konuşmaları ve samimi duruşu ile Ayhan Sicimoğlu kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar.

Ayhan Sicimoğlu hayatı ve biyografisi

O Türk müzisyen, aynı zamanda bir gezgin, kimi zaman bir radyocu, TV programcısı ve ünlü bir iş adamı. Televizyon programlarında sunucu ve yapımcı, dünyayı geziyor. Ailesinde sanat ruhu var. gezi-kültür programları ile bugün çok geniş bir kitleye sahip. Aynı zamanda Latin müziği hususunda üniversite sıralarından itibaren araştırmalar yapman ve performanslar sergileyen Türkiye’nin en önde gelen perküsyon sanatçılarından biridir. Tama adı ile Ayhan Sinan Sicimoğlu 25 Ağustos 1950 tarihinde Niğde’de dünyaya geldi.  Ayhan Sicimoğlu 68 yaşındadır. Aslen Kayseri kökenli bir aileye mensuptur. Eğitim hayatına Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji’nde başladı. Ardından Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi’nde okudu. Üniversiteden mezun olduktan sonra fotoğraf ve film teknikleri için İngiltere’ye gitti. Bu sürecin ardından moda fotoğrafçılığı  için Roma’ya gitti ve 4 yıl burada yaşamıştır. 1981 yılında Roma’dan döndükten sonra  New York’a yerleşti.

Ayhan Sicimoğlu kariyer yolculuğu nasıl başladı?

Ayhan Sicimoğlu, bulunduğu ülkelerde funk, latin, pop gibi değişik türlerde performanslar sergileyen isim olmuştur. Üniversite yıllarında Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Galip Boransu gibi isimlerle 1970 yılında “İpucu Beşlisi” isimli bir funk grubu kurmuşlardır.  Müzik kariyeri boyunca Seyyal Taner ve pek çok isimle çalışmıştır. “Heyecanlı, Hop Otur Hop Kalk” gibi eserler ses getiren şarkıları olmuştur.  Grubunda düzenlediği şarkılar arasında bulunan “Ele Güne Karşı, daha sonra MFÖ grubunun kült şarkılarından biri haline gelmiştir. Grup 1970 sonunda dağılmıştır. Ayhan Sicimoğlu solo olarak müzik kariyerine devam etmiştir. Ayrıca MFÖ grubunun popüler şarkılarından olan “Peki Peki Anladık” şarkısı Ayhan Sicimoğlu’na ithaf edilmiştir. Mazhar Alanson bu konuda bir açıklama yapmıştır.

Ayhan Sicimoğlu başka hangi işlerle meşgul?

Ayhan Sicimoğlu tekstil işiyle uğraşmıştır. Aynı zamanda Ayhan Sicimoğlu zeytinyağı satışı da yapılmaktadır.  Bazı özel TV kanallarında “Ayhan Sicimoğlu ile Renkler” adlı gezi-kültür programını yapan sanatçı, Latin All Stars grubu ile perküsyon performansları da sergilemektedir. Bununla beraber Joy FM’de Latin Lover isimli radyo programını, Hürriyet Seyahat gazetesinde de her pazar yazmaktadır. Gezi programlarında beğendiği durumlar için sık sık kullandığı “hastasıyım” sözü izleyicileri tarafından da sıklıkla kullanılmıştır. Böylece bu kelime kitabına verilen isim de olmuştur. Ayhan Sicimoğlu İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce dillerini çok iyi bilmektedir.

Ayhan Sicimoğlu boyu kilosu ve burcu ne?

Ayhan Sicimoğlu boyu 1.87 cm kilosu 82 kg ve burcu Aslan.

Ayhan Sicimoğlu konser tarihleri 2019

Ayhan Sicimoğlu konser tarihleri ve kitap imza günleri için buraya tıklayarak sanatçının konserlerini bulabilirsiniz.

Ayhan Sicimoğlu Albümleri

Ayhan Sicimoğlu müzik çalışmaları sonucunda 2006 ve 2011 yıllarında toplam 2 albümü müzik piyasasına sürüldü.

  • En Estambul 2011
  • Friends & Family 2006

Ayhan Sicimoğlu kitapları

Ayhan Sicimoğlu aynı zamanda bir yazar. Aslında 2 kitap kaleme aldı. İstanbul & Hayalden Gerçeğe Sözden Yazıya karma yazarlardan oluşmaktadır.

  • Renkli Masallar
  • İstanbul & Hayalden Gerçeğe Sözden Yazıya
  • Hastasıyım

Ayhan Sicimoğlu dini nedir? Ayhan Sicimoğlu Ermeni mi?

Ayhan Sicimoğlu hakkında en çok sorgulanan sorulardan birisi de dini ve Ermeni olup olmadığı ile ilgili. Bu konuda net bir bilgi yoktur.

Ayhan Sicimoğlu iletişim

Ayhan Sicimoğlu evli mi? Ayhan Sicimoğlu kiminle evli? Ayhan Sicimoğlu ne zaman evlendi?

Ayhan Sicimoğlu evlidir. Ayhan Sicimoğlu eşi Zeynep Sicimoğlu. Bu evliliklerinden Ayşe Sicimoğlu adında bir kız çocukları bulunmaktadır. Ayşe Sicimoğlu ise babası gibi şarkıcıdır.

Ayhan Sicimoğlu  kızı kimdir? Ayhan Sicimoğlu Kaç çocuğu var?

Ayhan Sicimoğlu’nun kızı Ayşe Sicimoğlu şarkıcıdır.

Ayhan Sicimoğlu oynadığı filmler, radyo ve TV programları

Ayhan Sicimoğluİz Tv, Cnn Türk, Kanal D ve Bloomberg Tv’de programları yayınlandı.  Ayhan Sicimoğlu ile Renkler Pazar akşamları Bloomberg HT ekranlarında yayınlanırken, Ayhan Sicimoğlu ile Renkler aynı zamanda Kanal D ekranlarında da Pazar günü yeni bölümleri ile yayınlanmaktadır. Ayrıca dünya markası Samsung reklam filmlerinin yüzü olmuştur.

  • Ayhan Sicimoğlu ile Renkler
  • Radyo Oxi-gen’de “Latıno Tıme”
  • Ayhan Sicimoğlu Limonata
  • Joy FM – Ayhan Sicimoğlu – Latin Lover

3 Comments

  1. Ayhan sicimoğlu boyu 1.72 ise ben bugüne kadar hiç birşey öğrenmemişim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!