Ertesi gün hapı fiyatları 2024? 5 günlük ertesi gün hapı?

Ertesi gün hapı fiyat 2022? En iyi ve en etkili ertesi gün hapı isimleri nelerdir? Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapı yan etkileri? Ertesi gün hapı gebeliği kesin önler mi? Ertesi gün hapı en geç ne zaman alınmalı? Ertesi gün hapı kullananların yorumları? 5 günlük ertesi gün hapı? Reçetesiz en etkili ertesi gün hapı hangisi? Ertesi gün hapı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.  

PAYLAŞ
Ertesi gün hapı fiyatları 2024? 5 günlük ertesi gün hapı?
  • 0
  • 1768
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 6 dakika da oku
  • +
  • -

Ertesi gün hapı fiyat 2024? En iyi ve en etkili ertesi gün hapı isimleri nelerdir? Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapı yan etkileri? Ertesi gün hapı gebeliği kesin önler mi? Ertesi gün hapı en geç ne zaman alınmalı? Ertesi gün hapı kullananların yorumları? 5 günlük ertesi gün hapı? Reçetesiz en etkili ertesi gün hapı hangisi? Ertesi gün hapı hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.  

Ertesi gün hapı nedir?   

Ertesi gün hapı korumasız cinsel ilişki sonrasında gebeliği önlemek için alınan haplardır. Ertesi gün hapı korunmasız cinsel ilişkiden sonra mümkün olan en kısa sürede, tercihen 12 saat içinde alınmalıdır.  Ertesi gün hapları reçetesiz olarak satılmaktadır. Ertesi gün hapı, bir kontraseptif ihlali meydana geldiğinde veya kontrasepsiyon unutulduğunda acil durumlarda kullanılabilir. Eğer aksilik yumurtlamadan birkaç gün önce veya yumurtlama gününde olursa, hamile kalma şansı vardır.

Ertesi gün hapı ne zaman kullanılır?

Ertesi gün hapı, cinsel ilişkiden 5 gün sonrasına kadar acil kontrasepsiyon için kullanılabilir. Acil kontrasepsiyon, örneğin hap alırken yapılan bir hatadan sonra hamileliği önlemek anlamına gelir. Ertesi gün hapı, ilişkiden 5 gün sonraya kadar hamileliği önleyebilir.

  • Ertesi gün hapı yumurtlamayı geciktirir.
  • Yumurtlama zaten gerçekleştiyse, ertesi gün hapı artık çalışmayacaktır.
  • Ertesi gün hapı eczanelerde mevcuttur ve ilgili kadına kişisel bir konsültasyondan sonra verilebilir. Ertesi gün hapı almak, hamile kalma riskini yüzde 0,9’a kadar azaltabilir.
  • Ertesi gün hapı, ilişkiden sonra mümkün olan en kısa sürede alındığında en iyi sonucu verir.

Ertesi gün hapı yan etkileri?   

Diğer ilaçlarda olduğu gibi, ertesi gün hapını aldıktan sonra istenmeyen etkiler olabilir. Bunlara baş ağrısı, mide bulantısı ve karın ağrısı dahildir. Ertesi gün hapı yan etkileri elbette bulunmaktadır. Bu belirtiler arasında en sık görülen kusma ve bulantıdır. Karın ağrısı, vajinal kanama ve lekelenme buna eşlik eden diğer yan etkiler arasında yer almaktadır. Baş dönmesi, kas ağrıları, yorgunluk da bazı kişilerde ön plana çıkabilmektedir. Kusmayı takiben 3 saat içinde bir tablet daha alınmalıdır. Bu durumda, bir jinekologa danışmakta her zaman fayda vardır. 

Ertesi gün hapı ile doğum kontrol hapı arasındaki fark nedir?

Her iki tip de hormon içerse bile, ertesi gün hapı gerçek doğum kontrol hapından farklıdır. Klasik doğum kontrol hapı doğum kontrolü için kullanılır ve bir jinekolog tarafından reçetesiz alınamaz. Adet döngüsü boyunca doktor tarafından reçete edildiği şekilde düzenli olarak alınır ve bu nedenle hamileliği önler. Ertesi gün hapı zaten bir “kaza” olduğunda kullanılır. Döngünün zamanına bağlı olarak, sperm vajinaya girdikten sonra hamilelik riski vardır. Bu istenmiyorsa, hızlı hareket etme zamanı.

Ertesi gün hapı bu nedenle düzenli doğum kontrolü için tasarlanmamıştır. Bunun temel nedeni, vücudun bu hap formu aracılığıyla mide bulantısı ve karın ağrısı ve hatta adet bozukluklarına neden olabilecek gereksiz yere yüksek miktarda hormona maruz kalmasıdır.

Ertesi gün hapı fiyatları?

Ertesi gün hapı fiyatı 2023 yılının son aylarında ciddi artış göstermiştir. Ertes, Norlevo, Postpill One, Ella piyasada en yaygın kullanılan ertesi günü hapları arasında yer almaktadır. 2022 yılında artan maliyetler nedeni ile ertesi gün hapı fiyatlarında da artış meydana geldi.

Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ertesi gün hapı kaç TL 2024? aşağıda güncel ertesi gün hapı fiyatları yer almaktadır.

  • Ertes ertesi gün hapı fiyatı 252.5 TL
  • Norlevo ertesi gün hapı fiyatı 290 TL
  • Postpill One ertesi gün hapı fiyatı 222.5 TL
  • Ella ertesi gün hapı fiyatı 280 TL

Ella ertesi gün hapı fiyat bilgisi sürekli güncellenmektedir.  Ella ertesi gün hapı fiyatı 2023 yılında 30 mg fiyatı 180 TL’dir. Ella ertesi gün hapı kullananlar genellikle diğer muadillerine nazaran etkili bir haptır. Ella ertesi gün hapı en etkili ertesi gün hapı olarak bilinmektedir. Bir diğer etkili ertesi gün hapı ise Norlevo ertesi gün hapıdır. Norlevo ertesi gün hapı fiyatı 2023 1.5 mg 1 tablet 190 TL idi. Bu haplar eczaneden reçetesiz olarak temin edilebilmektedir.

Bunun dışında; Desolett, Yasmin, Myralon, Belera Microgynon, Ginera, Minulet, Diane 35, Eugynon, Ovral, Lyndiol ise doğum kontrol hapları olarak piyasada satılmaktadır.  Doğum kontrol hapı başarısız olduktan sonra, ertesi gün hapı istenmeyen bir hamileliği önleyebilir. İlaç mümkün olan en kısa sürede alındığında en etkilidir. Eczaneden reçetesiz satın alınabilir.

Ertesi gün hapı en geç ne zaman alınmalı?

Ertesi gün hapı en geç ilişki sonrasında takip eden ilk 72 saat içinde alınması gerekmektedir. 72 saati aşan durumlarda gebelik riski yüzde 60 oranında artış kaydetmektedir. Bu nedenle ertesi gün happı ilk 72 saat içinde alınması gerekmektedir. Yani uzmanlar 3 gün içinde alınması gerektiğini belirtmektedir.

Ertesi gün hapı gebeliği kesin önler mi?

Korumasız ilişki sonrasında merak edilen konulardan biri de ertesi gün hapının gebeliğin önlenmesinde kesin bir rol alıp almadığı sorudur. Ertesi gün hapı zamanında alındığında yüzde 70 ila 80 oranında etkilidir. Eğer ilişki sonrası 5 günü geçmesi durumunda mutlaka gebelik testi yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bir diğer olasılık eğer adet gününüz 3 günü geçerse bu durumda idrarda gebelik testi yapılmasında fayda vardır.

Ertesi gün hapı kullananların yorumları?

Ertesi gün hapı kullananların yorumları arasında piyasada en yaygın ve etkili olan haplar şöyle; Ertes, Norlevo, Postpill One, Ella. 72 saati 3 günü geçmeyen ilişki sonrasında herhangi bir endişe yaratmamaktadır.

En etkili ertesi gün hapı hangisi?

En etkili ertesi gün hapı sırlamasında liste başında Ella yer alırken, Norlevo ikinci sırada ve diğer Ertes, Postpill One 3. sırada yer almaktadır. 5 günlük ertesi gün hapı ise 120 saat (5 gün) içinde alınabilecek haplardır. Uzman doktorunuz ve eczacınız bu konuda size yardımcı olacaktır. Ancak her hapların ortalama koruma süresi 72 saat ile sınırlıdır. Aksi halde gebelik kaçınılmazdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!