Evde atom serum? Atom serum içindeki ilaçlar 2024?

Atom serum içindeki ilaçlar için kapsamlı hazırladığımız yazımızı inceleyiniz. Atom serum içine ne konur? Atom serum içindeki ilaçlar isimleri? Atom serum içindekiler? Atom serum ne oluyor? Hastanede atom serum içinde neler var bu soruların yanıtlarını kolayca bulabilirsiniz.

PAYLAŞ
Evde atom serum? Atom serum içindeki ilaçlar 2024?
  • 0
  • 1907
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 6 dakika da oku
  • +
  • -

Evde atom serum hayatımıza 4 yıl önce girmeye başladı. Bunun temel nedenleri altında kuşkusuz tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklar ve enfeksiyon hastalıkları gelmektedir. Salgın dönemi ile birlikte evlerde kalan ve dışarıya çıkamayan milyonlarca kişi evde serum takma işlemleri ile ilk defa tanıştı. Aslında evde sağlık hizmetleri 2019 yılından önce de vardı. Ancak salgın ile birlikte evde bakım evde serum takma gibi kavramlara insanlar daha aşina olmaya başladı.

Evde sağlık hizmetleri almaya başlayan insanlar en çok da evde serum takma işlemine yöneldi. 2019 yılından itibaren Ocak 2024 tarihine kadar Türkiye genelinde evde serum takma rakamı yaklaşık 12 milyon haneye yükseldi. Bununla birlikte tüm dünyada bu oran daha da yüksek rakamlarla ifade edilmektedir. İnsanlar evde serum takmaya başladıkça bir takım sorular da akıllarını kurcalamaya başladı. Evde takılan serum yalnızca sıvı kaybını gidermek adına takılan bir izotonik sudan mı ibaretti, yoksa içine katılan ilaçlar da mı vardı? İnsanlar giderek evde serum takma işlemlerine kendi içinde adlar vermeye başladı. Böylece evde serum işlemleri farklı isimlerle lanse edilmeye başlandı.

Atom serum içine ne konur?

Türkiye’de en yaygın kullanılan ve vazgeçilmeyen toplamda 4 adet serum çeşidi bulunmaktadır. Bu serum çeşitleri arasında en çok tercih edilen serumların isimleri de yüzdelik dilimlerine göre şöyle; Halk arasında en çok tercih edilen ve listenin başında yer alan serum çeşidi sarı serumdur. Ülkemizde en yaygın kullanılan sarı serum neredeyse bir rutin haline gelmiştir. Günümüzde genç yaşlı demeden her kesimden insanlar sarı serumu tercih etmektedir. Yine halk arasında listenin ikinci sırasında atom serum yer almakta.  Atom serum özellikle ilaç tedavisinde zorlanan, ilaç kullanma alışkanlığı olmayan bireylerin tercih ettiği serum çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanların atom serumu tercih etmelerinin en büyük nedeni ilaç kullanmadan serumun içinde hazırlanan ilaçları damar yolu ile doğrudan alıp ve en hızlı bir şekilde iyileşmektir. Atom serum bu yönü ile oldukça popüler serum çeşitleri arasında yer almaktadır. Bir diğer eş değer serum çeşidi ise elbette doping serum çeşididir. İnsanların pratik olarak yorgunluklarını ve halsizliklerini geride bırakmaları için tercih ettikleri serum çeşididir.

Migren serumu içindekiler

Son 5 yıl içinde toplum içinde popüler hale gelen bir diğer serum çeşidi ise migren serumudur. Türk toplumu için şiddetli baş ağrısı adeta kronik bir sorun haline gelmiştir. Baş ağrısı atakları, migren ağrıları cana tak ettiğinde en çok tercih edilen tedaviler arasında migren serumu da yer almaktadır.  Böylece ülkemizde yaygın olarak kullanılan serum çeşitlerini listelemiş olduk. Sarı serum, atom serum, doping serum ve migren serumu. Aslında geneline bakıldığında ve tıbbi olarak değil, tamamen halk tarafından adlandırılan serum isimlerinin hepsi hemen hemen aynı işlevi görür. Serum doktor tarafından reçete edilmektedir ve tamamen hasta şikayetleri doğrultusunda kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Her insana serum içinde aynı ilaçlar verilmez. Ülkemizde antibiyotik kullanımının azaltılması açısından pek çok uzman antibiyotik tedavisine karşı mücadele etmektedir. Ancak bazı insanlar antibiyotik alımının çok doğru bir tedavi şekli olduğu kanısındadır.

Yukarıda yer alan serum çeşitleri zamanla evlerde kullanılmaya başladığı için insanların sıklıkla merak ettiği serumlar hakkında kısaca bilgiler verelim. Ardından sorularla serum içindeki ilaçlar ve tüm çeşitlerine hep birlikte bakalım.

  • Sarı serum: Sarı serum içinde izotonik su, vitaminler, ağrı kesici ve dengeleyici besinlerden oluşur rengini içine katılan be vitamininden alır. Serumun sarı olması sadece renk çeşididir. Aslında B vitamini enjekte edilen serum adını bu ilaçtan almaktadır.
  • Atom serum: Atom serum içinde de sarı serum içerikleri mevcuttur. Ancak içine sakinleştiriciler, antibiyotiklrt, ağrı kesiciler, ateş düşürücü ve bolca vitaminler yer almaktadır. İçinde yer alan ilaçların farklılığı atom serumun özünü meydana getirmektedir.
  • Doping serum: Atom serum ve sarı serum ile eşdeğerdir. Gücünü içinde barındırdığı ilaçlarla sağlamaktadır.
  • Migren serum: Migren serumu sarı serum, atom serum ve doping serumlarının bileşenidir.

Şimdi atom serum hakkında hatta evde atom serum hakkında en çok merak edilen soruların yanıtlarını verelim.

Atom serum içindeki ilaçlar

Atom serum içindeki ilaçlar için kapsamlı hazırladığımız yazımızı inceleyiniz. Atom serum içine ne konur? Atom serum içindeki ilaçlar isimleri? Atom serum içindekiler? Atom serum ne oluyor? Hastanede atom serum içinde neler var bu soruların yanıtlarını kolayca bulabilirsiniz.

Grip için atom serum içindekiler

Grip için atom serum içindekiler için sizler için hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

Atom serum gribe iyi gelir mi?

Atom serum gribe iyi gelir mi sorusunun yanıtına gelince kesinlikle gribe iyi gelmektedir. Burada önemli olan nokta grip için hazırlanan serumun tamamen şikayetleriniz doğrultusunda hazırlanmasıdır. Aksi halde fazlası zararlıdır.

Atom serumun zararı var mı?

Atom serum zararlı mı? Atom serum zararları elbette yok. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi her şeyin fazlası ve aşırısı zararlıdır.

Atom serum kimlere verilir? Atom serum hangi hastalıklara iyi gelir?

Atom serum herhangi bir gribal enfeksiyonda, viral hastalıklarda, soğuk algınlığında, grip-nezle, eklem ağrıları, boğazda yanma, yüksek ateş, halsizlik, öksürük ve buna benzer şikayetleri olan herkese verilir. Atom serum grip, nezle, salgın hastalıklar, domuz gribi v.s için çok iyi gelmektedir. Atom serum yorumları arasında en belirgin olanı hastayı çabuk iyileştiriyor olmasıdır.

Atom serum fiyatı ne kadar?

Evde atom serum, Atom serum eczane fiyatı ve sağlık kabini atom serum fiyatları değişmektedir. Atom serum fiyatı 2024 yılında eczanede istenilen ilaçlar doğrultusunda 600 TL civarındadır. Bilinçsizce takılmaması gerekmektedir. Sağlık kabini atom serum fiyatları ise 600 TL ile 800 TL arasında değişmektedir. Çünkü evde atom serum fiyatı biraz daha pahalı olmaktadır eczaneye göre. Ancak sağlık kabini atom serum fiyatları özel hastane ve devlet hastanelerinden daha ekonomiktir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!