Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu 2024?

Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu! Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu E-Devlet. Gelirim evden bayram harçlığı ve Gelirim evden başvuru E-Devlet formu.

PAYLAŞ
Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu 2024?
  • 0
  • 10953
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 5 dakika da oku
  • +
  • -

Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu! Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır? Açık kapı bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır? Bayram harçlığı ne zaman ödenecek? Açık kapı başvuru sonucu nasıl öğrenilir? Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu hakkında atılması gereken tüm adımları haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu 2024

Tüm İslam Aleminin her yıl sabırla beklediği Kurban Bayramı bu yıl vatandaşların yüzünü güldürdü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde tüm vatandaşlarımızı sevindirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı öncesinde Aile Destek Programı hakkında açıklama yaprak müjdeyi verdi.

Henüz Aile Destek Programı hakkında yeterli bilgiye sahip olmayanlar vatandaşlar için bir dizi açıklama yapalım: Aile Destek Programı 2023 yılında özelikle dar gelirli vatandaşlarımız, yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi hanelerin kolayca yararlanabilmeleri için adım atılan maddi destek programı olarak tanımlanabilir. Gelirim evden adı verilen bu maddi destek programı ile 1 yıl süre ile toplam 15 milyar TL’lik tutarın yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelere verilmesi planlanıyor. Böylece Gelirim evden maddi destek programı ile yaklaşık 4 milyon hane bu yardımdan yararlanabilecek. Peki, Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru esnasında bilmeniz gerekenler!

Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır?

Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu e-devlet uygulaması üzerinden veya Vatandaşların ikamet ettiği il ve ilçe de bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflar’ına şahsen gidilerek başvuru işlemeleri tamamlanabilmektedir. Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu için e-devlet üzerinden başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki adımları uygulaması gerekmektedir.

Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu E-Devlet

Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu internet tarayıcınızdan masaüstü bilgisayarınızdan, tabletten ve mobil uygulamanız ile e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Fakat henüz e-devlet şifresi edinmeyen vatandaşlarımızın PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. E-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar ise vakit kaybetmenden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflar’ına şahsen giderek başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Aile Destek Programı ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç, dar gelirli ailelere 1 sene süre ile kesintisiz ödenecektir. Gelirim evden maddi destek programı ile tüm ihtiyaç sahibi ailelere her ay 450 TL ile 600 TL arasında nakdi para yardımı yapılacaktır.

Bayram harçlığı ne zaman ödenecek?

Gelirim evden bayram harçlığı ne zaman ödenecek diye merak eden vatandaşlarımız için başvuru yapan bireylerin ilk ödemelerini Kurban Bayramı öncesinde hesaplarına ödeme yapılacaktır.

Söz konusu vatandaşlarımızın daha önce herhangi bir sosyal destek yardımı alması Gelirim evden maddi destek başvurusu yapmasına engel değildir. Bu maddi destek programına da koşulsuz başvuru yapabilecektir.  Gelirim evden maddi desteği toplamda 1 yıl sürecektir. İlk başvuru tarihi Haziran 2023 da başladı. Başvuru sahipleri ödemelerini Mayıs 2024 tarihine kadar alabileceklerdir. Gelirim evden bayram harçlığı başvurusu için bu bağlantıya tıklayınız.

  • Eğer hane içinde kişi başına düşen aylık gelir 450 TL ve altında ise her ay 600 TL yardım yapılacaktır.
  • Hane içi gelirin 450 TL üstü ve 772,60 TL altı ise aylık 550 TL yardım yapılacaktır.
  • Eğer 550 TL ila 772,60 TL üzstü ve 1095,20 TL altında aylık geliriniz varsa 500 TL yardım yapılacaktır.
  • Hane halkı kişi başına düşen aylık gelir 1095,20 TL üstünde ve 1417,80 TL altındaysa 450 TL yardım alacağını ifade edebiliriz.
  • Böylece 1 yıl içinde toplamda her bir haneye 5 bin 400 lira ile 7 bin 200 lira yardım yapılması öngörülmektedir.

Açık kapı bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır? Açık kapı başvuru sonucu nasıl öğrenilir?

Açık kapı bayram harçlığı başvurusu için bu linki tıklamanız gerekmektedir.

Gelirim evden bayram harçlığı şartları neler, kimler alabilir?

Gelirim evden bayram harçlığı alınabilmesi için bazı kriterler bulunmaktadır.

  • Başvuru sahibinin 18 yaşını doldurması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin T.C vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapan bireyin Türkiye sınırları içinde ikamet ediyor olması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin mavi kart sahibi olmaması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin hane içinde kamu-memur gibi mesleklere sahip olmamaları gerekmektedir.
error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!