“Anan Öle Gel Gel” albümü İbrahim Tatlıses’ten çok sattı! Hasan Çoban röportaj 2021

Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Çoban ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportaj. Keyifli okumalar dileriz.

PAYLAŞ
“Anan Öle Gel Gel” albümü  İbrahim Tatlıses’ten çok sattı!  Hasan Çoban röportaj 2021
  • 0
  • 3641
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
  • 7 dakika da oku
  • +
  • -

Bu hafta röportaj bölümümüzde Türk Halk Müziği sanatçısı Hasan Çoban konuğumuz. Özellikle seslendirdiği oyun havaları ile sosyal medya platformlarında milyonlarca izlenme sayısına ulaştı.

Hasan Çoban haberonu.com’a hoş geldiniz. Uzun zamandır bu röportajı gerçekleştirmek istiyorduk aslında. Kısmet bugüneymiş. Öncelikle tüm dünyayı etkisi altına alan Covid- 19 pandemisinin sanatçılar/müzisyenler üzerindeki etkisinden bahsederek başlayalım söyleşimize. Söz sizin.

-Öncelikle haberonu.com okuyucularına, sosyal platform takipçilerime ve bizi dinleyen dinlemeyen herkese merhaba. Maalesef ki pandemi sürecinde sahnelerden ve dinleyicilerimizden uzak kaldık. Siz de hak verirsiniz ki böyle durumlarda ilk ve en çok etkilenen maalesef ki müzik sektörü oluyor. Sadece sanatçı ve müzisyen değil bu sektörde hizmet veren gizli kahramanlarımız ( mekan çalışanları, tonmaister, Dj, menajer, sahne asistanları v.b ) daha da çok etkilendi. Tek temennimiz salgının bir an önce bitmesi ve sahnelerimizin tekrardan açılmasıdır.

Müzik kariyeriniz nasıl başladı? Okuyucularımıza biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

-Katıldığım her radyo ve TV programlarında karşıma gelen ilk sorulardan biridir bu soru ve gururlanarak cevapladığım bir sorudur. Kendimi bu konu da çok şanslı hissediyorum. Çünkü müzisyen bir babanın oğluyum. Babam TRT sanatçısı FEVZİ ÇOBAN. Tabi ki sanatçı babaya sahip olmak bana göre bu işin avantajıdır. Çünkü müzik ve bilgi birikimi olarak benim kitaplığım babamdır.

“Anan Öle Gel Gel” eserinize gelelim. Milyonlarca kişi tarafından izlendi. Bu başarının sırrı ne?

-Bu eserimizi yaptığımız dönemde piyasaya bu tarz bir eser paylaşmak biraz cesaret istiyordu.  Bu şarkımızın dikkat çekeceğini biliyorduk fakat bu kadar yüksek kitleye ulaşmasını açıkçası beklemiyorduk.  Yurt dışında Türkçe’yi bilmeyen kişilerin bile şarkıyı ezbere söylemesi bizi çok mutlu etti.

Hasan Çoban röportajı 2021

Eğlenceli, hareketli şarkılar seslendirmek sizde nasıl duygular uyandırıyor?

-Bana göre eğlenceli şarkı söylemek; karşıdaki kişinin psikolojisini ne olursa olsun yüzünde tebessüm doğuruyor. Özel almış olduğumuz sahneler de çıkış şarkımız her zaman slow bir şarkı oluyor. Dinlemeye gelen misafirlerimiz şarkıya dalıp giderken, hareketli şarkıya dönmemizle bir anda yüzünde gülücük açıp kendini sahneye atması bizi o an sahne de daha da coşturuyor.

En sevdiğiniz beğenerek okuduğunuz müzik eserleri hangileri?

-Geçmişte almış olduğum bar sahnelerinden dolayı her tarzı söylemek gibi bir zorunluluğum olduğunu hissettirdi bana her zaman. Dilimizin döndüğü kadar her tarzı okumak o dönemlerden kaldı bende. Tabi ki ozanlarımızın türkülerini söylemek, söylemeye çalışmak daha da çok etkiliyor beni.

Hangi müzisyenleri dinlemekten keyif alıyorsunuz?

-Başta Aşık Mahsuni Şerif olmak üzere Musa Eroğlu, Güler Duman…

Sosyal medya, gelişen teknoloji müzik dünyasını nasıl etkiledi sizce?

-Olumlu etkilediğini düşünüyorum. Teknolojinin bu kadar gelişmediği zamanlar da   yapmış olduğumuz bir eseri İstanbul’dan dağıtılmaya başlayarak zamanla diğer şehirlerde ki dinleyicilerimize ulaşıyordu. Maalesef ki bu uzun zaman alabiliyordu. Şu an yapmış olduğumuz bir eseri paylaştığımızda gün içerisin de bile binlerce kişiye ulaşıyor. Basın danışmanım ve menajerimle verilere baktığımızda yurt içinde ki dinleyicilerimizden daha fazla yurt dışında ki dinleyicilerimize ulaştırdığımız eserlerimiz olduğunu görüyorduk. Bu tabi ki bizi tarifi olmayan bir mutluluk yaşatıyordu.

Rap, Hip-Hop müziğe bakış açınız nasıl?

-Ben müziğin evrensel olduğuna inananlardanım. Tarzın ya da dilin hiçbir önemi yok. Bana göre önemli olan duygudur. Ve bu tarzı başarıyla yapan, dünyaca dinlenen Türk sanatçılarımızın olması açizane beni gururlandırıyor.

Bir dönem albümünüzün İbrahim Tatlıses’ten çok sattığı söylendi. Hangi albümünüz İbrahim Tatlıses’ten daha çok sattı?

-Anan Öle Gel Gel albümü olduğunu sizde tahmin etmişsinizdir😊 Tabi ki albüm de bir birinden değerli eserlerimiz vardı ama Anan Öle Gel Gel eseri albümümüzün satış sayılarını zirveye taşıdı. İnsanlar arasında slogan olmuştu. Araba ve kamyon arka yazılarında görür olmuştuk.

Başınızdan geçen ilginç bir olay anı var mı?

-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu konserlere ilk kez davet edilmiştim. Sahne öncesi heyecandan dizlerim titriyordu. Konser alanına son provamız için erken gelmiştim. Alanın büyüklüğünü görünce heyecan yerini korkuya bırakmıştı. Menajerimle konuşurken alanın ¼ bile dolmaz diye düşündük. Ve prova bitti sahne zamanı geldi. Organizatör kulise geldi ve kapıları kapatmak zorunda kaldıklarını dışarıda izdiham olduğunu söyledi. Alana girebilen kişilerden daha da fazlasını içeriye alamadıklarını söylediler. Binlerce kişinin önüne çıkınca heyecan ve korku kalmamıştı artık. Konser müthiş coşkuyla başladı ve bitti.  Konser bitmesine rağmen alan boşalmayınca uzun süre bekledik . Konser alanından tanınmadan çıkmak ve izdihama yer vermemek için güvenlik elbiseleri giyerek çıkmak zorunda kaldım. O gün hiç gözümün önünden gitmez ve hala o konser görüntülerini izlerim.

Geleceğe yönelik planlarınız arasında neler var?

-Plan ve hayallerimin her zaman başrol oyuncusu müzik oldu. Şehrimi ve ülkemi tanıtacağım projelerimiz olacak. Bu soruya biraz kısa cevap vereyim ki merak edilsin😊

Mutfakla aranız nasıl? Gaziantepli olup da eşsiz yemek ve tatlı kültüründen bahsedilmez mi hiç? Hasan Çoban Gaziantep’in hangi lezzetlerini sever ve tavsiye eder?

-Dünya’nın mutfağı diye tanınan Gaziantep’te doğmak ve yaşamak tabi ki iştahı her zaman kabartıyor. Saymakla bitmeyecek yemeklerimiz var ve tabi ki benim favorilerim olmaz mı? Ali nazik, yuvalama, ekşili ufak köfte….

Keyif aldığınız, huzur bulduğunuz mekanlar?

-Dışarda olmaktan çok evim bana daha da huzur veriyor. Tabi ki bir sanatçının en huzurlu olduğu yer stüdyodur. Ben her ikisinden vazgeçemediğim için evimi stüdyoya çevirdim ve günümün büyük bölümünü stüdyo odamda geçiriyorum.

En sevdiğiniz 3 Türk Filmi hangisi?

-Her izlediğimde beni etkileyen ve her defasında aynı duyguyla izlerim. “Adını Sen Koy, Kendine İyi Bak ve Aile Arasında”

Hangi takımı tutuyorsunuz?

-Göz bebeğimiz Gaziantepspor ve sonrasında Galatasaray😊

Birazda özel hayatın diyelim. Neler söylemek istersiniz?

-Bizim işimiz ikinci bir aşkı maalesef kabul etmiyor, o konuda biraz bencil😊 Bekar olarak hayatıma devam ediyorum ama artık yuva kurma ve çocuk özlemi sarmaya başladı.

Okuyucularımıza ve dünyaya mesajınız?

-Müzikten ve sanattan hiçbir zaman uzaklaşmasınlar. Müzik; nefes almak, su içme kadar ihtiyacımız. En kısa süre de huzurunuzda olmak dileğiyle….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!