Instagram hesap çalma yöntemleri 2024? Hesap çalma olayı nedir?

Instagram hesap çalma programı, eğitim seti instagram hesap çalma telefondan, fake site, hacker programları ve program linki hakkında bilgiler.

PAYLAŞ
Instagram hesap çalma yöntemleri 2024? Hesap çalma olayı nedir?
  • 0
  • 6298
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 19 dakika da oku
  • +
  • -

Instagram hesap çalma konusunda instagram kullanıcıları için kapsamlı bilgiler sunuyoruz.  Instagram çalma kodu ya da Instagram çalma linki gibi kavramları sık sık duymuşsunuzdur. Instagram hesap çalma nasıl yapılır gibi konularda bilgi edinmek isteyenlerin yanı sıra Instagram hesap çalma konusunda hesabı geri alırım diyen sayısız insan da türedi. Peki, gerçekten Instagram çalma kodu, çalma linki var mı? instagram hesap çalma programı ya da programları yazan kimlik avcıları, bu konuda abartıp instagram hesap çalma eğitim seti hazırlayanlar bile olmuştur. instagram hesap çalma telefondan olabileceği gibi, instagram hesap çalma fake site aracılığı ile de gerçekleşebilir.

instagram hesap çalma hacker aracılığı ile gerçekleşecek olursa instagram hesap çalma linki en çok başvurulan tercihler arasında yerini almaktadır. Sevgilimin Instagram şifresini nasıl kırabilirim diye düşünenler ve Savcılığa Instagram hesabı şikayet etme gibi mecarlar var mı? İnstagram hesap çalma suçu oldukça ağır olup, şikayet edildiği takdirde ağır yaptırımları bulunmaktadır. Instagram hesabınız instagram çalma botu ile çalınırsa, instagram hesap çalma önleme konusunda bir takım yardımlara ihtiyacınız olacaktır. İşte tüm detaylar!

Instagram hesap çalma yöntemlerine dikkat!

Aylık bir milyardan fazla aktif kullanıcısı olan Instagram, dünyanın en popüler 5 sosyal medya platformundan biridir. Çoğu insan, Instagram hesaplarını ve güvenliğini yalnızca saldırıya uğradığında önemsiyor. Aslında kendinizi önceden koruyabilirsiniz! Bunun nasıl çalıştığını ve hesabınızın saldırıya uğradığını nasıl öğrenebileceğinizi bu bilgilendirme haberimizde öğrenebilirsiniz. İnternette yayınlanan çeşitli haberlerden ünlü kişilere ait çeşitli Instagram profillerinin nasıl hack saldırılarına maruz kaldığını gördük. Aslında bu yazının içeriği hiçbir şekilde popüler sosyal medya hesaplarının çalınmasını teşvik etme amacı taşımamaktadır. Saldırganlar tarafından Instagram profillerine erişmek için en sık kullanılan bilgisayar korsanlığı tekniklerinden biri, İnternet tarayıcılarında en yaygın olan ve erişim şifrelerini dahili bir veritabanına kaydetmenizi sağlayan bir işlevin kullanılmasıdır. Evet bu doğru, Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge ve en popüler internet tarayıcı programları, her oturum açtığınızda manuel olarak girmek zorunda kalmadan birden çok web portalının kimlik bilgilerinin (kullanıcı adı veya e-posta adresleri ve şifre) saklanmasına izin verir.

Bu gerçekten kullanışlı bir özellik olsa da, bir siber suçlu bu bilgileri yalnızca bilgisayarınıza erişerek alabilir.  Açıkça meşru amaçlar için yapılmış ve bilgisayar korsanları tarafından tüm Instagram şifrelerini anında almak ve bulmak için kullanılabilecek yazılımlar bile var. Akıllı telefonlara ve tabletlere, kullanıcının cihazındaki aktivitelerini takip etmenizi sağlayacak bazı casus uygulamaları kolayca yükleyebilirsiniz. Bu yazılım sayesinde internette ziyaret edilen sayfaları, gelen ve yapılan aramaları, kullanılan uygulamaları ve hatta klavyede yazılan metinleri takip etmek mümkündür. Saldırganların popüler fotoğrafik sosyal ağdaki bir hesabı hacklemek veya çalmak için kullandıkları en yaygın yöntemleri genel olarak gördükten sonra, aşağıdaki satırlarda daha güvenli olmak için izleyebileceğiniz ipuçlarını listeliyoruz.

  • İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Yapılandırmanın her fazlalığında Instagram’a SMS ile alınan bir güvenlik kodu ekleyin.
  • Cep telefonunuzda ve/veya tabletinizde güvenli bir kilit açma yöntemi ve kompleksi kurun (yüz taraması, iris tanıma, PIN, desen veya parmak izi).
  • Android’de, yüklü uygulamaları bir virüsten koruma veya kötü amaçlı yazılımdan koruma programıyla tarayın.
  • Casus uygulamalar yalnızca bu iki şeyi dikkate almak için özel izinlere ihtiyaç duyduğundan root veya jailbreak’i kaldırın.
  • Instagram hesabınızın şifresini sık sık değiştirin ve özellikle genel olarak başka bir sosyal ağ veya hesaptan aynı şifreyi kullanmayın.
  • Harfler, semboller ve rakamlardan oluşan en az 15 karakterden oluşan uzun bir şifre belirleyin.
  • Cep telefonunuzu tanımadığınız kişilere ödünç vermeyin.
  • Ayarlarda, cihazda yüklü olan uygulamaları kontrol edin (ör. ebeveyn kontrolü uygulamalarının bulunması kolaydır).
  • Kullanılmış ikinci el bir cep telefonu satın aldığınızda özellikle dikkat edin ve mutlaka fabrika ayarlarına sıfırlama yapın.

E-dolandırıcılık

E dolandırıcılık! Kimlik avı dolandırıcılığı neredeyse İnternet’in kendisi kadar eskidir ve dolandırıcılık arasında her zaman yeşil kalan bir şeydir. Bu nedenle siber suçluların Instagram kimlik bilgilerimizi çalmaya ve bunları kimlik sahtekarlığı gibi yasa dışı amaçlar için kullanmaya çalışmaları şaşırtıcı değildir.

Yaygın stratejilerden biri, kimlik avcılarının, kimlik avı e-postaları ile kurbanlarını (zaman) baskısı altına sokmaya çalışmasıdır. Örneğin, yetkisiz bir kişinin hesabınıza giriş yapmış olabileceğini ve onlardan şifrelerini değiştirmelerini istediğini iddia ediyorlar. Bunu yapmak için, e-posta genellikle sizi sahte bir Instagram giriş sayfasına götüren sahte bir şifre sıfırlama bağlantısı içerir. Buraya girilen tüm kimlik bilgileri dolandırıcılar tarafından toplanacak ve hesabınıza erişmelerine izin verilecektir. Diğer kimlik avı dolandırıcılıklarında, dolandırıcılar telif hakkı ihlali yaptığınızı ve bağlantılı bir form doldurarak durumu düzeltmeniz gerektiğini iddia eder. Kimlik avı girişimleri genellikle zayıf dil bilgisi veya kişiselleştirilmiş selamlamalar yerine genel selamlamaların kullanılması gibi açıklayıcı işaretlerle tanımlanabilir. Ayrıca gönderenin e-posta adresine de dikkat edin. E-posta adresi resmi değilse, büyük olasılıkla bir kimlik avı girişimidir. Klon hesaplarına saldırı Instagram’da ünlü veya spor takımı hesapları arayanlar, bazen gerçek hesaplara çok benzeyen sahte hesaplarla karşılaşabilirler. Düzenli Instagram kullanıcılarının hesapları da arkadaşlarına ve takipçilerine ulaşmak ve yeni hesabı takip etmelerini sağlamak için siber suçlular tarafından klonlanır.

Bu noktadan sonra dolandırıcılık şöyle devam eder: Saldırganlar klonladıkları meşru hesabın saldırıya uğradığını iddia edecekler ve şimdi bu hesap yeni hesap. Ayrıca, sözde hesap sahibi adına, “hackerların” banka hesaplarını da boşalttığını veya umutsuzca yardımınıza ihtiyaç duydukları başka para sorunları olduğunu iddia ediyorlar.  Biraz sosyal mühendislik ve şansla, sevdiklerine veya akrabalarına yardım ettiklerine inanarak kurbanlarını onlara para vermeleri için kandırırlar.

Doğrulama rozeti dolandırıcılığı

Bir Instagram hesabının adının yanındaki tanıdık mavi tik, kullanıcılara bu hesapla işaretlenen hesabın doğrulandığının ve ünlünün, markanın veya şirketin resmi hesabı olduğunun kesin bir işaretidir. “Temelde doğrulama, insanların takip ettikleri veya aradıkları hesapların söyledikleri kişiler olduğunu bilmelerinin bir yoludur. Bu şekilde, insanlar hangi hesapların gerçek ve dikkate değer olduğunu öğrenebilirler” diye Instagram’ın doğrulama rozetlerinin açıklamasını okuyor.

Temel olarak, doğrulanmak aynı zamanda sizi takip eden geniş bir kitlenizin olduğu ve topluluğunuzda bir miktar etkiniz olduğu anlamına gelir. Ayrıca, örneğin markalarla sponsorluk anlaşmaları yoluyla kendi içeriğinizden para kazanmanızı da kolaylaştırır. Bu nedenlerden dolayı, mavi tikler birçok hırslı Instagram kullanıcısı arasında oldukça popülerdir ve dolandırıcılar bu gıpta ile bakılan rozetin çekiciliğine güvenirler. Dolandırıcılık basittir: Dolandırıcılar genellikle kurbanlarıyla doğrudan mesaj yoluyla iletişime geçer ve elbette bir ücret karşılığında onları doğrulamayı teklif eder. Böylece ağlarına her gün bir yenisini eklerler.

Instagram’da aşk dolandırıcılığı

Aşk dolandırıcılıkları yani dijital evlilik dolandırıcılıkları genellikle flört uygulamalarıyla ilişkilendirilir. Ancak Instagram gibi sosyal medyada da yer alır.  Bu dolandırıcılık, dolandırıcının potansiyel kurbanlarının güvenini ve sevgisini kazanması çok zaman alır.

Dolandırıcı, hedefin parmağına dolandığını düşündüğünde, kurbandan para talep etmek için ikna edici bir sebep bulur. Tıbbi bir acil durum veya nihayet sevdiklerinizle tanışmak için bir uçuş olabilir. Ödenen paraların hiçbir zaman uçak biletleri için kullanılmayacağı neredeyse kesindir. Bunun yerine, aşk dolandırıcılığı mağdurlarına giderek daha fazla neden ileri sürülmekte ve daha fazla ödeme talep edilmektedir. Aşk dolandırıcılığı tehdidi hafife alınmamalıdır. 2020 yılında dünya genelinde aşk dolandırıcılığının yıllık oranı 304 milyon dolar olduğu tahmin edilmektedir.

Neyse ki, sahte kurları ortaya çıkarmanın birkaç yolu var. Alevinin çarpıcı güzel görünümü hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, Google görsel aramadaki fotoğraflarda hızlı bir ters arama yapın. Google lens işinizi görecektir. Bu, görüntülerin diğer çevrimiçi kimliklerle bağlantılı olup olmadığını öğrenmelerini sağlar. Kişi sürekli olarak randevularını erteliyor veya görüşmemek için bahaneler üretiyorsa, özellikle şüphelenmeli ve onlara nedenlerini sormalısınız. Başka bir belirti işareti, profil resimlerine benzemediklerini ortaya çıkarabileceğinden, görüntülü aramalardan kaçınmaya çalışırlarsa.

Şüpheli satıcılar

Instagram, kullanıcıların yalnızca tanıdıkların, ünlülerin ve etkileyicilerin içeriklerini takip etmesine izin vermekle kalmaz, aynı zamanda markaların ürünlerini tanıtmasına ve hatta satmasına izin verir. Feed’de, daha önce hiç duymadığınız şirketlerin reklamlarına veya ürünlerine de rastlayabilirsiniz. Ne yazık ki, bazı teklifler gerçek değildir ve doğrudan dolandırıcılık olduğu ortaya çıkabilir. Bu nedenle, adını hiç duymadığınız markalar veya tedarikçilerle karşılaştığınızda veya teklifler özellikle ucuz olduğunda şüpheci olun. Bu gibi durumlarda, önce biraz araştırma yapmanız önerilir.

Google’da bir arama yapın, satıcılar ve sundukları ürünlerle ilgili incelemeleri arayın ve ne çıkacağını görün. Dolandırıcılık kurbanları, deneyimlerini ilgili inceleme web sitelerinde ve çevrimiçi forumlarda paylaşmak için hızlı olacaktır. Sosyal medya şirketleri temel olarak platformlarını denetlemeye ve onları olabildiğince temiz tutmaya çalışıyor. Bununla birlikte, kurbanlarını hem hassas bilgilerden hem de paralarından mahrum etmeye kararlı dolandırıcıları engellemek hala zor. Yine de, içeriğe, kişilere ve hesaplara sağlıklı bir şüpheyle yaklaşırsanız ve tetikte kalırsanız çoğu dolandırıcılığı tespit etmek kolaydır. Bu yüzden en iyi tavsiye şudur: körü körüne güvenme ve her zaman kontrol et. Bir şey tuhaf ve gerçek olamayacak kadar iyi göründüğünde, özellikle istenmeyen e-postalara karşı dikkatli olun. Genellikle bu sahtekarlıktır.

Instagram kalıcı hesap silme

Instagram hesap hırsızlığı giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. Bu, hesabı olan herkesi tehdit eder. Çünkü bir gün hesabınız çalınabilir ve bu durumda, tüm gizliliğiniz kaybolabilir. Bilgilerinizin, konuşmalarınızın ve paylaşımlarınızın bir obur tarafından ele geçirilmesi son derece tehlikelidir.

Tüm denemelere rağmen hesabınızı kurtaramadıysanız, geriye tek bir yol kalıyor. Hesabın kapanmasını sağlamaktır. Bunun için hesabın bildirilmesi gerekir. Şikayetleriniz için arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Hesabın çalınmasıyla ilgili şikayetlerin ardından Instagram soruşturma başlatıyor. Ancak incelemelerde herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği takdirde hesabınız kapatılmayacaktır.

Hesabınız çalınırsa ne yapacağınızı yine de bilmelisiniz. Instagram hesabım çalındı ​​sorununuzu doğru bir şekilde çözmek için gerekli adımlar aşağıdadır. Hesabınıza yeniden erişmek istiyorsanız, adımların hiçbirini atlamayın.

Basit formüller sayesinde kolayca erişilebilir. Bunu önlemek için şifrenizin çok güçlü olması gerekir. Genel olarak, zayıf şifreler kullanan kişilerin hesaplarının çalınması daha olasıdır. Bu nedenle hırsızlık durumlarına maruz kalmamak için şifre detaylarına çok dikkat etmelisiniz. Bunun dışında takipçi kazanmak için ziyaret ettiğiniz web siteleri de hesabınızı çalabilir. Çünkü bu siteler takipçi kazanma adı altında sizden hesap bilgilerinizi isteyeceklerdir. Bu faktörlerden dolayı hesabınızı çalınmaya davet edebilirsiniz. Instagram hesap kurtarma işlemine geçmeden önce bu bilgileri göz önünde bulundurmakta fayda var.

Çalınan Instagram hesabımı nasıl geri alabilirim?

Çalınan Instagram hesabınızı geri almanız mümkün. Ancak bunun için bazı adımları izlemeniz gerekiyor. Bir hesap açarken sizden bir telefon numarası veya e-posta adresi istenecektir. Verilen telefon numarasını veya e-posta adresini aktif olarak kullanırsanız işiniz daha kolay olacaktır. Ancak bunların hiçbirini etkili kullanmazsanız işiniz biraz zor.

“Daha fazla yardıma ihtiyacım var” düğmesine basarak hesabınızın gerçekten sahibi olduğunuzu kanıtlamanız gerekecek. Bunu yapmak için Instagram size birkaç soru soracaktır. Bu soruları gerekli formda cevaplayarak ilerlemelisiniz. Bundan sonra yapacak bir şey yok. Tek yapmanız gereken kontrollerin bitmesini beklemek. Çalınan hesabın size ait olduğu tespit edilirse hesabınızı geri alabilirsiniz.

Çalınan Instagram hesabı e-postam değiştirilirse ne yapabilirim?

Instagram hesaplarını çalan dolandırıcılar son derece açıktır. Çünkü hesabı alır almaz e-postanızı değiştirirler.  Bu, hesap kurtarma işlemini gerçekleştiremeyeceğinizi garanti eder. E-posta değiştirildikten sonra yapılacak en doğru şey, bunu Instagram’a bildirmektir. Hesabınızın çalındığını ve e-posta adresinizin değiştirildiğini bildirmelisiniz. Sorunu ne kadar dikkatli ve ayrıntılı bir şekilde tanımlarsanız, size yardımcı olmaları o kadar kolay olacaktır. Şirket size açıkça güvenmeli ve inanmalıdır. Testlerin ardından yetkililerden geri bildirim alacaksınız.

Instgram hesabımın çalınmasını önlemek için ne yapabilirim?

Instagram hesabınızı çalmamak için dikkat etmeniz gereken püf noktalar var. Bu bağlamda yapılacak ilk şey şifreyi değiştirmektir. Kimsenin aklına gelmeyecek son derece karmaşık şifreler oluşturmalısınız. Bir sonraki adım kimlik doğrulamadır.

İki faktörlü kimlik doğrulama etkinleştirilmelidir. Hesabınıza başka uygulamalardan giriş yapmamaya dikkat edin. Kullanıcı bilgilerinizi asla, özellikle güvenilmeyen web siteleri ile paylaşmayın.

Bu şekilde bilinçli bir şekilde kullandığınız sürece Instagram’ınızın çalınması imkansız hale geliyor. Dikkatli olmak size kalmış. Tanımadığınız kişi veya kurumlara hiçbir bilgi vermeyin. Bilinmeyen kaynaklardan gelen bildirimlere aynı anda tıklamayın. Çalınan bir Instagram hesabını kurtarmak için dikkat edilmesi gerekenler neler?

Çalınan ınstagram hesabı dikkat edilmesi gerekenler:

  • Hesabınızı oluşturmak için kullandığınız telefon numarası veya e-posta adresi her zaman açık olmalıdır.
  • Instagram tarafından size gönderilen soruları doğru cevaplamanız gerekmektedir.
  • Kimlik doğrulama konusunda dikkatli olmalısınız.
  • Hesabı geri almak için gerçek bir kullanıcı olmalısınız. Fotoğraflardaki kişi değilseniz, yani sahte bir hesap kullanıyorsanız, geri alma işlemi başarısız olacaktır.
  • Instagram çalındığında nasıl bir yol izleneceği yukarıda anlatılmıştır. Hesabınızın güvenliğini sağlamak öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. İlk önce basit şifreler vereceksiniz.
  • Ayrıca hesabınızı farklı hesaplarınıza bağlayarak daha güvenilir hale getirebilirsiniz. Ayrıca, her zaman e-postanıza veya telefon numaranıza erişiminiz olmalıdır. Bu şekilde, yanlışlıkla hırsızlık durumunda hesabınızı geri almak son derece kolaydır.
  • Instagram’ınızın saldırıya uğrayıp uğramadığını öğrenmek zor değil. Örneğin, resimlerin veya yorumların bilgileri dışında yayınlandığını fark ederler.

Instagram hesapları genellikle saldırıya uğrar. Instagram’a bağlı e-posta hesaplarına da yayılabilen farklı türde saldırılar vardır. Öncelikle Instagram şifrenizi değiştirmeyi deneyin ve gerekirse Instagram’da kayıtlı e-posta adresini değiştirin. Her ikisi de işe yaramazsa, Instagram desteğiyle iletişime geçmeniz gerekir.

Instagram şu anda en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Bir milyardan fazla aktif kullanıcı, profillerinde ve hikayelerinde fotoğraf paylaşıyor. Bazı durumlarda Instagram bir gelir kaynağı olarak da kullanılır: Instagram’da çok sayıda takipçisi olan kişiler genellikle influencer olarak reklam vererek para kazanırlar. Instagram’da yayınlanan çok sayıda çok özel fotoğraf da platformu hack saldırıları için popüler bir hedef haline getiriyor. Bir Instagram hesabının ele geçirilip geçirilmediğini belirlemek zor değil. Bir hack saldırısının ilk belirtisi, size ait olmayan resimler veya yorumlardır. Bir bilgisayar korsanı ayrıca yeni bir Instagram profil resmi yükleyebilir. Instagram hesabı saldırıya uğradıysa ve bloke edildiyse artık giriş yapamıyorsanız, saldırganların erişim verilerinizi değiştirmiş olması muhtemeldir. En kötü durumda, bilgisayar korsanları tüm Instagram hesabınızı da silebilir.

Instagram hesapları iki farklı şekilde ele geçirilebilir. İlk durumda, hesabınız doğrudan Instagram üzerinden saldırıya uğrayacaktır. Bilgisayar korsanı, kimlik bilgilerinizi bulur ve ardından bunları hesabınıza giriş yapmak için kullanır. İkinci durumda, bilgisayar korsanı e-posta adresinizi ağ geçidi olarak kullanır. Saldırgan e-posta hesabınızı ele geçirdiyse, Instagram için yeni bir şifre belirleyebilir ve ardından Instagram’da depolanan e-posta adresini değiştirebilir. Artık hesabınıza erişiminiz yok

Saldırganların Instagram veya e-posta hesabı kimlik bilgilerinizi almak için kullandığı birkaç yöntem vardır. En yaygın olanları, bilgisayar korsanlarının başka biriymiş gibi davrandığı ve hassas veriler elde etmeye çalıştığı kimlik avı e -postalarıdır. Sözde oturum ele geçirme, çeşitli İnternet hesapları için erişim verilerini çalmanın popüler bir yöntemidir. Saldırganlar burada oturum açma verilerinin halka açık ve çoğunlukla kötü korunan WLAN ağlarında depolandığı tanımlama bilgilerine erişir.

Kendi fotoğrafınız olmayan bir hesap için destek talebi gönderdiyseniz, büyük olasılıkla Meta’nın destek ekibinden otomatik olarak oluşturulmuş bir yanıt e-postası alacaksınız. Bu mesajda, kayıt olurken kullandığınız e-posta adresini veya telefon numarasını ve kayıt sırasında kullanmakta olduğunuz cihazın türünü (ör. iPhone, Android, iPad veya benzeri) isteyeceğiz.

Kendi fotoğraflarınızın olduğu bir hesap için destek talebi gönderirseniz, başınızı farklı yönlere çevirerek bir video selfie çekmeniz istenecektir. Bu şekilde gerçek bir kişi olduğunuzdan emin olabilir ve kimliğinizi belirleyebiliriz.

Instagram hesabımın saldırıya uğradığını nasıl anlarım?

Bunun birkaç olası işareti vardır.

  • Oturum açamıyorum. Hesap silinmiş veya yeniden adlandırılmış gibi görünüyor.
  • Şifre değişti ve bundan haberim yok.
  • Benim adıma mesajlar gönderiliyor.
  • Güvenlik kodları, şifre sıfırlama veya giriş için SMS yoluyla gelir ve ben değildim.
  • Resimlerim değiştirilir veya silinir, üçüncü taraf resimleri yüklenir.
  • Uzak şehirlerde, hatta ülkelerde ve bilmediğim cihazlarda başarılı bir giriş hakkında bilgilendirilirim.
  • Diğer işaretler, ancak daha az güvenilir:
  • Kendime abone olmadığım insanları takip ediyorum.
  • Tanımadığım insanlar bana yazsın.
  • Hatırlamadığım yorumlar ve derecelendirmeler bıraktım.
  • Aniden tanımadığım bir sürü insan beni takip ediyor.

Gerçek bir sosyal medya hesabı karaborsada çok değerlidir. Dolandırıcılar Instagram’da kendileri için eski bir yöntemi yeniden keşfettiler! Sahte bir Instagram hesabıyla erişim verilerinizi gizlice dinlemek istiyorlar. Sonunda, sadece Instagram hesabınızı kaybetmekle kalmaz, çok daha fazlasını da kaybedersiniz!

Instagram’da size gönderilebilecek mesajlara çok dikkat edin. Özellikle size telif hakkını ihlal ettiğinizi söylediklerinde ve kendilerine geri bildirimde bulunmak ve sorunu netleştirmek için bir web adresi girmenizi istediklerinde. Bunlar sahte şikâyetlerdir ve asıl amaç, hesaba erişimi çalmak için kullanıcıyı kandırmaktan başka bir şey değildir. Instagram, diğer birçok internet platformu ve hizmeti gibi, hizmetin ve burada yayınlanan içeriğin kullanımını yönetmek ve korumak için tasarlanmış bir dizi kurala sahiptir. Normal bir kullanıcıysanız, kullanım kurallarını ve telif haklarını ihlal etmediğiniz sürece her türlü içeriği tam güvenlikle paylaşabilirsiniz. Profesyonelseniz, telif hakkıyla korunan içerik için geçerli olan kuralları koruyun ve başkalarının çalışmanızı kullanmasını önleyin. Bugün birçok kullanıcı hem e-postaları hem de çeşitli sosyal platform hesapları için aynı şifreyi kullanmaya devam ettiğinden, asıl risk burada yatmaktadır ve en kötüsü, çoğu platformda ve hizmette mümkün olmasına rağmen, çift doğrulama faktörünün etkinleştirilmemesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!