Joelle İmamoğlu Kimdir?

Joelle İmamoğlu kimdir? Joelle İmamoğlu Ekrem İmamoğlu ilişkisi ne? Joelle İmamoğlu ne iş yapar? Joelle İmamoğlu kaç yaşında? Joelle İmamoğlu nereli? Joelle İmamoğlu kilosu, boyu, yaşı ve hayat hikayesi kim kimdir bölümümüzde sizlerle.

PAYLAŞ
Joelle İmamoğlu Kimdir?
  • 0
  • 3217
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Joelle İmamoğlu kimdir? Joelle İmamoğlu Ekrem İmamoğlu ilişkisi ne? Joelle İmamoğlu ne iş yapar? Joelle İmamoğlu kaç yaşında? Joelle İmamoğlu nereli? Joelle İmamoğlu kilosu, boyu, yaşı ve hayat hikayesi kim kimdir bölümümüzde sizlerle. Tasarımcı ve illüstratör seçkisi dendiğinde akla gelen ilk isimler arasında yer alan Joelle İmamoğlu asıl ve tam adı Joelle Danon İmamoğlu 1970’li ve 1980’li yıllarda grafik tasarımın ve ilüstrasyonun önemli figürlerinden birisidir.

Joelle İmamoğlu kaç doğumlu?

Günümüzde de en etkili tasarımcıları arasında yerini korumaktadır. Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle hazırlanan ‘İstanbul’un Yüzleri’ dizisinin yirmi dokuzuncu kitabı olan ‘İstanbul’un 100 Grafik Tasarımcısı ve İllüstratörü’ başlıklı kitapta önemli isimlerle birlikte yer aldı. Aynı şekilde Mustafa Özdil’in 2 bin 500 liraya satışa sunduğu Mustafa Kemal kitabının 1881 adet basılan özel koleksiyonluk serisinde yer aldı. Kitap, 1979 yılında kurulan ve Türkiye’nin tüm üretim süreci FOGRA sertifikalı ilk matbaası olan Mas Matbaa’da basıldı.

Joelle İmamoğlu, 1881 Adetlik özel Mustafa Kemal kitabında; Mustafa Kemal Atatürk’ün atik, öne atılan kararlı kişiliğine vurguda bulunarak, bölüm başlarında bu özellikleri yansıtan Arjantinli Maximiliano Sproviero tarafından tasarlanmış yazıtipini seçmiştir.

Joelle İmamoğlu Biyografi

Joelle İmamoğlu çok genç yaşta resim dersleri almaya başladı. Eğitimini London College of Printing’de (bugünkü LCC) Brian Grimbly’nin başında bulunduğu tipografi ağırlıklı Media and Production Design’ı başarı ile tamamlayan isimler arasında oldu. Okuldan mezun oldukttan sonra New York Citicorp’un

tasarım departmanında ve Londra’da Martin Ashley’nin bürosunda finansal belgelerin tasarımında çalıştı. Joelle İmamoğlu Ertuğ Kocabıyık Yayınları’nda 7 yıl boyunca görev aldı. İtalya ve İsviçre’deki matbaalar ve Türkiye’de çalışma fırsatı buldu. Matbacılık işini zevkele ve özenle yapan kişiler arasında oldu.  Türkiye’ye gelince evlendi. Evlenince eşinin reklam ajansına katıldı. Dokuz yıl sonra reklam ajansını kapatma kararı aldılar.

Joelle İmamoğlu kitap tasarımına dönüş

Daha sonra tam zamanlı olarak kitap tasarımına geri döndü. Zaafları arasında “Tibetan bowls sound massage”. önemli bir yere sahiptir. Joelle İmamoğlu bir röportajında “Kitap kendi kendini tasarlar. Malzeme size konuşur. Bazen fısıldayarak, bazen yüksek sesle nasıl bir şekle girmek istediğini size anlatır. Size de aracılık etmek kalır. Kişiliğiniz, bilginiz, maharetiniz neyse, ona bir renk katar. Önemli olan dinlemeye ve bakmaya istekli olmaktır.” Şeklinde sanatı hakkında bilgiler vermiştir.

Joelle İmamoğlu kimlerle çalıştı?

Joelle İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı, Terry Sonman/Metin Fadıllıoğlu, Lokman Şahin/Ara Güler ve daha epk çok bilinen şahsiyetlerle çalışma imkanı buldu.

Joelle İmamoğlu’nun tasarımlarını buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!