Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?

Kıvanç Tatlıtuğ kim ve nereli? Boyu, kilosu, burcu, fotoğrafları ve sosyal medya hesapları ve çok daha fazlası kim kimdir bölümümüzde.

PAYLAŞ
Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir?
  • 0
  • 6653
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 7 dakika da oku
  • +
  • -

Gerçek adı: Kıvanç Tatlıtuğ
Doğum tarihi:27/10/1983 (36 yaşında)
Doğum yeri:  Adana
Boyu: 1.87 cm
Kilo: 74 kg
Burcu: Akrep
Eğitim durumu: Üniversite, Lisans
Medeni hali: Evli (Başak Dizer ile)
Meslek: Manken / Model Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın.

Kıvanç Tatlıtuğ Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Duruşu, canlandırdığı karakterler ve eski Yeşilçam sinemasının usta ve yakışıklı karakterlerinden Tarık Akan’a oyunculuğu ile benzeyen Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili yaşam hikayesinden derlediğimiz özel notlar kim kimdir bölümümüzde sizlerle.

Kıvanç Tatlıtuğ hayatı ve biyografisi

Kimi Karadeniz’li diye biliyor, kimi Balkan göçmeni ve kimileri de Kırım Türklerinden olduğunu biliyor. Kıvanç Tatlıtuğ 2002 Best Model of Turkey birincisi olduktan sonra gerçek bir üne kavuştu. İşte diğer detaylar.

Kıvanç Tatlıtuğ Adanalı. 27 Ekim 1983 senesinde Adana’da dünyaya geldi. Kıvanç Tatlıtuğ aile kökenine bakıldığında Boşnak kökenli bir aileden Adanalı bir babadan ve Edirneli bir anneden doğmuştur. Kıvanç Tatlıtuğ’un çocukluk yılları, ilk ve orta öğretim yılları Adana’da geçti. Kıvanç Tatlıtuğ liseyi nerede okudu şeklinde sorgular hayranlarının merak ettiği özel bir soru olmuştur hep.

Başarılı oyuncu Adana’da Yenice Özel Çağ Lisesi’ne devam ederken 1997 senesinde babasının kalp ameliyatı nedeni ile İstanbul’a taşınmışlardır. Bu nedenle Kıvanç Tatlıtuğ liseyi İstanbul Kalamış Lisesinde tamamlamak zorunda kalmıştır. Adana’da olduğu yıllarda basketbol takımlarında profesyonel olarak oynadı. Fiskobirlik, Güney Sanayi, Çukurova Kulübü, Devlet Su İşleri ve Tarsus Amerikan Kulübü basketbol oynadığı küplerden bazılarıdır. Daha sonra Ülkerspor’da 2 sene boyunca basketbol takımında yer alan isim oldu. Beşiktaş basketbol takımında 1 sene oynadı. Daha sonra Fenerbahçe Basketbol takımına transfer oldu. Fenerbahçe Basketbol takımında geçen 1 yıllık sürecin ardından tekrar Beşiktaş Basketbol Takımına geri döndü. Bu sırada sakatlanarak basketbol serüveni bir anda son erdi. Kıvanç Tatlıtuğ kariyer yolculuğu Adana’dan rutin bir yaşamdan, basketbol oyunculuğuna buradan modellikten aktörlüğe kadar uzanan başarılı bir öyküye sahiptir. Kıvanç Tatlıtuğ hakkında nerede doğdu ve nerede yaşıyor? Ne mezunu? Ünlü olmadan önceki hali, nasıl ünlü oldu?  Dizi ve reklam setlerinden uzak kalmamasına rağmen 20 yaşındaki hali ve en son hali de merak edildi hep. Başarısına o kadar çok başarı kattı ki, Türk dizi ve sinema oyuncularından çok az kişiye nasip olan bir konuma yükseldi. Öyle ki hakkında merak edilen sorgular listelere sığmaz oldu. Sevgilileri çok merak edilirken, evliliği ve birlikte olduğu kadınlar da bazı hayranları tarafından eleştirildi.

Kıvanç Tatlıtuğ hangi takımlı, hobileri, dizilerde bölüm başı ücreti ne kadar, hayatı, geçmişi, fiziksel özellikleri hatta çenesindeki iz bile sorgulandı. Kimi zaman rol gereği sakal bıraktı. Kimi zaman bıyık bıraktı. Kıvanç Tatlıtuğ zayıfla sırrı bile herkesin odak noktası olmaya yetti. Öyle bir hayran kitlesine sahip oldu ki, bu kez Türk medyasında Kıvanç Tatlıtuğ’a benzeyen benzeri kişiler türemeye başladı. Yetmedi yurt dışından pek çok aktör ile kıyaslanmaya başladı. İşte bu kariyer yolculuğu aslında tamamen bir rastlantı sonucu başladı.

Kıvanç Tatlıtuğ annesi bir market camında rastladığı mankenlik ilanı Kıvanç Tatlıtuğ’un hayatını tamamen değiştirmeye yetmiştir.  Annesinin ilana başvurması ile 2000 senesinde Kıvanç Tatlıtuğ mankenlik ve modellik yapmaya ve para kazanmaya  başladı.  2002 senesinde Best Model Of Turkey mankenlik yarışmasına katılarak birinci oldu. Adını duyurduktan sonra 2002 senesinde Best Model of the World’e katıldı ve yine birinci oldu. Artık Kıvanç Tatlıtuğ tüm dünyada tanınan bir manken ve model oldu.

Modellik yarışması sonrasında Fransız Mankenlik Ajansı Success’in teklifi ile 2 yıl Fransa’nın başkenti Paris’te yaşamaya ve modellik yapmaya başladı. Daha sonra Türkiye’ye geri döndü. Kıvanç Tatlıtuğ ne mezunu diye merak edenler için İstanbul Kültür Üniversitesi  İletişim Tasarımı Bölümü mezunudur. Kıvanç Tatlıtuğ  Türkiye’ye döndükten hemen sonra oyunculuk kariyerine başlamadan önce Okan Bayülgen ve Laçin Ceylan gibi isimlerden kamera önü oyunculuk eğitimi aldı.Televizyon ekranları ile ilk tanışması ise 2005 senesinde Gümüş dizisi oldu. Kıvanç Tatlıtuğ güzel oyuncu Songül Öden ile ilk kez başrol oyuncusu olarak dizi de rol aldı.

Ortadoğu’ya satılan ilk Türk dizisi olma özelliğini barındıran Gümüş dizisi Kıvanç Tatlıtuğ’u başta Kahire, olmak üzere Abu Dhabi, Muskat gibi film festivaline  “Onur Konuğu”  ve “Onur Ödülleri” almasına olanak sağlamıştır. Kıvanç Tatlıtuğ Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika’da artık bilinen en tanınmış Türk Erkek Aktörü olmuştur. Bir anda şöhret basamaklarını hızlı tırmanan Kıvanç Tatlıtuğ, Menekşe ile Halil, Amerikalılar Karadeniz’de 2, Aşk-ı Memnu dizi ve sinema filmlerinde rol almaya başladı. Özel yaşamında farklı isimlerle ismi anılmış olsa da Kıvanç Tatlıtuğ 2016 senesinde tasarımcı Başak Dizer ile evlendi. Daha önce hayatında Florence Eugene, İdil Fırat, Meltem Cumbul ve Azra Akın ile sevgili oldu.

2008 yılında Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Beren Saat ile birlikte rol aldığı ve canlandırdığı Behlül karakteri ona “Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü almasına vesile oldu.

2010 senesinde bu kez ekranlarda fırtına estiren Ezel dizisinde, konuk oyuncu olarak 8 karakterine hayat verdi. 2010 senesinde bu kez Oyuncak Hikayesi 3 seslendirmesini yaparak gündeme geldi.

2011 yılında Kuzey Güney adlı dizide bu sefer Buğra Gülsoy ile çok farklı bir karaktere hayat verdi.

2013 senesinde beyazperde de Yılmaz Erdoğan imzalı Kelebeğin Rüyası sinema filminde Mert Fırat ile başrol paylaştı. Bu sinema filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

2014 Kurt Seyit ve Şura filmi kendisi için bir hayal kırıklığı olsa da yine izlenmiştir.

2016 senesinde Kıvanç Tatlıtuğ Tuba Büyüküstün ile Cesur ve Güzel dizisinde rol aldı.

  • 2018 senesinde Yılmaz Erdoğan imzalı seri filmin 2.si olan Organize İşler’in 2 sinema filminde rol aldı.
  • 2018 yılı içinde Hadi Be Oğlum sinema filmi ile yine adından söz ettirdi.

2018 yılının son çeyreğinde yeni bir dizi ile Çarpışma dizisi ile yeniden hayranlarına kavuştu.

  • Yıllarca ünlü Jeans Markası Mavi Jeans’ın reklam yüzü oldu.

Kıvanç Tatlıtuğ Sinema Filmleri

  • 2007 Amerikalılar Karadeniz’de 2
  • 2010 Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)
  • 2013 Kelebeğin Rüyası (En İyi Erkek Oyuncu)
  • 2018 Hadi Be Oğlum
  • 2018 Organize İşler 2

Kıvanç Tatlıtuğ Dizi Filmleri

  • 2005-2007 Gümüş
  • 2007-2008 Menekşe ile Halil
  • 2008-2010 Aşk-ı Memnu
  • 2011-2013 Kuzey Güney
  • 2014 Kurt Seyit ve Şura
  • 2016-2017 Cesur ve Güzel
  • 2018-2019 Çarpışma

Kıvanç Tatlıtuğ Aldığı Ödüller

  • En iyi erkek oyuncu (Kelebeğin Rüyası) / 46. Siyad Türk Sineması Ödülleri 2014
  • En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Kuzey Güney 1. Sezon) / 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri 2012
  • En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Aşk-ı Memnu) / 36.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri 2009

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!