Akın Akınözü kimdir?

Ankara’dan Los Angeles’a uzanan başarılı bir oyunculuk hikayesi. Yakışıklı oyuncu Akın Akınözü hayatı ve biyografisine ilişkin bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizler için bir araya getiriyoruz.

PAYLAŞ
Akın Akınözü kimdir?
  • 0
  • 2985
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Gerçek adı: Süreyya Akın Akınözü
Doğum tarihi: 01/01/1990 (29 yaşında)
Doğum yeri:  Ankara
Boyu: 1.80 cm 
Kilo: 75 kg
Burcu: Oğlak
Eğitim durumu: Üniversite, Lisans
Medeni hali: Bekar
Meslek: Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın.

Akın Akınözü kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

Ankara’dan Los Angeles’a uzanan başarılı bir oyunculuk hikayesi. Yakışıklı oyuncu Akın Akınözü hayatı ve biyografisine ilişkin bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizler için bir araya getiriyoruz. Medya ve oyunculuk kariyerine sinema ile başlayan yetenekli oyuncu zaman içinde ciddi bir evrim geçirdi. Canlandırdığı karakterler adeta ilham kaynağı oldu ve başarı grafiğini günden güne yükseltti. İşte Akın Akınözü özgeçmişi hakkında diğer detaylar.

Akın Akınözü hayatı ve biyografisi

Türk sinema ve dizi oyuncusu Akın Akınözü 1 Ocak 1990 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Aslen memleketi Ankara’dır. Akın Akınözü annesi ekran severlerinde çok yakından tanıdığı bir isim usta oyuncu Özlem Akınözü‘dür. Genç ve de yakışıklı oyuncu eğtim hayatına ve öğrenimine Ankara’da başladı. TED Ankara Koleji Matematik Fen Bölümünü tamamladı. Ardından Los Angeles General Studies, UC Berkeley Applied Math alanında oyunculuk eğitimi aldı. Aynı zamanda Türkiye’de CRAFT Oyunculuk Atölyesi’nde de oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk kariyerine beyazperde de başlayan karizmatik oyuncu 2014 yılında “Azrail” isimli sinema filmi ile sinemaseverlere merhaba dedi. Bu süreci çeşitli diziler ve dönem filmleri takip etti. Akın Akınözü günümüzde Gökçe Altan Ajans çatısı altında oyunculuk çalışmalarına devam etmektedir. 2014 yılında çıkmış olduğu kariyer yolculuğuna şimdilerde başrol oyuncusu olarak devam etmektedir. Akın Akınözü 2019 yılında Bedelli Askerlikten faydalanarak vatani görevini yerine getirmiştir. Dizi ve sinema çalışmalarını günümüzde sürdürmektedir.

Akın Akınözü sevgilisi               

Başarılı oyuncu hakkında en çok merak edilen konuların başında sevgilisi olup olmadığı. Oyunuc Akın Akınözü’nün sevgilisi Sandra Pesmacial. İkilinin ilişkileri uzun süredir devam ettiği bilinmektedir. Ancak Akınözü’nün sevgilisi Sandra Pesmacial hakkında detaylı bir bilgi yoktur.

Akın Akınözü filmleri

Akın Akınözü’nün rol aldığı diziler ve filmler aşağıda sıralanmıştır.

  • 2019 – Hercai (Miran Aslanbey) (TV Dizisi)
  • 2017-2018 – Aslan Ailem (Murat) (TV Dizisi)
  • 2017 – Payitaht Abdülhamid (Ömer) (TV Dizisi)
  • 2016 – Arkadaşlar İyidir (Yunus) (TV Dizisi)
  • 2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (İvan / Ali) (TV Dizisi)
  • 2014 – Azrail (Sinema Filmi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!