Mariam Kavakçı kimdir?

PAYLAŞ
Mariam Kavakçı kimdir?
  • 0
  • 3731
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Mariam Kavakçı kim? Mariam Kavakçı ne iş yapar?

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar neticesinde 2019 Ocak ayında Cumhurbaşkanı Danışmanlıklarına iki isim atandı.  Bu isimler Mariam Kavakçı ve Serkan Taranoğlu oldu. Atamadan sonra Mariam Kavakçı kimdir? Sorusu araştırma konusu oldu. Mariam Kavakçı kimdir? Hayatı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle.

Mariam Kavakçı biyografi Mariam Kavakçı nereli?

 Mariam Kavakçı Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan isim. Türk siyasetinde aktif rol oynayan Merve Kavakçı’nın kızıdır. Mariam Kavakçı, konuşma dili patoloğu ve aynı zamanda iş kadını olarak bilinmektedir. Eğitimini yurtdışında tamamlayan Maria’m Kavakcı iyi bir eğitim almıştır.

2017 senesinde, İkinci Yüksek Lisans derecesini Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde tamamlamıştır. Mariam Kavakçı, Merve Safa Kavakçı’nın kızıdır. Merve Kavakçı ise akademisyen, siyasetçi ve aynı zamanda diplomattır. Siyasi kariyeri 18 Nisan 1999 tarihinde ilk olarak Fazilet Partisi’nden seçimlerde İstanbul milletvekili olarak seçilen isim olmuştur. 2 Mayıs 1999 senesinde de TBMM’de and içme törenine başörtülü gelmesiyle meclisten çıkartılan kişi olarak gündeme gelmiştir.

Mariam Kavakçı kaç yaşında?

Mariam Kavakçı 19 Aralık 1990 yılında Amerika’da dünyaya geldi. Bugün Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan Mariam Kavakçı 29 yaşındadır. Annesi tarafından aslen Ankaralıdır.

Mariam Kavakçı evli mi?

2019 Cumhurbaşkanı Danışmanı Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı bekar ve evli değildir.

Mariam Kavakçı boyu, kilosu, burcu ne?

Mariam Kavakçı boyu 1.67 cm ve Mariam Kavakçı kilosu 52 Kg’dır. Mariam Kavakçı burcu Yay.

Doktora unvanı alan Dr. Mariam Kavakçı çalışma alanları arasında;

  • Dil işlemenin nörobiyolojik yönleri,
  • Motor-dil etkileşimleri,
  • Dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri,

Motor konuşma bozuklukları, fonolojik bozukluklar olarak Koklear implantları bulunan çocuklara tedavi uygulama yer almaktadır.

Mariam Kavakçı kimin kızı? Mariam Kavakçı babası kimdir?

1968 başkent Ankara doğumlu olan Merve Kavakçı, öze yaşamında 3 defa evlenmiştir. Merve Kavakçı, İlk evliliğini 1990 senesinde Ahmet Abushanab ile gerçekleştirdi. Ancak Merve Kavakçı’nın bu evliliği 3 yıl sonra sona erdi. 1999 senesinde Merve Kavakçı Bekir Lütfü Yıldırım ile evlendi. Merve Kavakçı’nın bu evliliği ise 2005 senesinde son buldu. Son olarak CHP’nin Adalet Yürüyüşü ‘ne katılan Cihangir İslam ile Merve Kavakçı’nın evliliği ise 2010 yılında başlamıştır.  Mariam Kavakçı babası Ali Ahmet Abushanab’tır.

Mariam Kavakcı instagram hesabı için tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!