Natuk Baytan nereli? Natuk Baytan kaç yaşında vefat etti?

PAYLAŞ
Natuk Baytan nereli? Natuk Baytan kaç yaşında vefat etti?
  • 0
  • 6700
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Natuk Baytan nereli? Natuk Baytan kimdir? Türk Sinemasında genellikle karakterler ve replikleri ön plana çıkmıştır. Bugün ülkemizde hiç kimse Natuk Baytan filmi demez. Şaban filmi der. Bunun temel nedeni ise yarattığı güçlü karakterlerin kendi isminin önüne bile geçmesidir. Bu noktada bu büyük bir başarı. Natuk Baytan filmleri milyonlarca insan tarafından beğeni ile izlendi. Natuk Baytan oynadığı filmler arasında unutulmayan Şaban filmlerinde mafya babasını oynadı.

Natuk Baytan yönetmen ve senarist. Natuk Baytan karakterleri bugün Türk sinemasının yaşayan efsaneleri. Natuk Baytan hayatı Türkiye’nin en önemli dönemlerinde kalemi ile Türk insanını güldürebilmiştir. Natuk Baytan Kemal Sunal filmleri ile özdeşleşmiştir. Natuk Baytan sineması Tür sinemasında ayrı bir boyuta sahip.

Natuk Baytan Hale Soygazi ve daha pek çok sinema güzeli ile bir araya gelmiştir. Natuk Baytan üzerine çok şey yazılıp çizildi. Hakkında ve hayatında kim olduğu araştırıldı. Aile kökenine bakıldı.

Natuk Baytan Ermeni mi? Sorusu çok soruldu.  Peki, güldürü ustalarının hayat verdiği sinemaların mimarı Natuk Baytan kim?

Natuk Baytan hayatı ve biyografisi

5 Temmuz 1925  tarihinde Manisa’da dünyaya geldi. Çocukluğu Manisa’da geçti. Üniversiteye hazırlanarak İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nü kazandı. Aynı şekilde İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu.

Natuk Baytan için takvimler 1961 yılını gösterdiğinde Karanlıkta Yaşayanlar filmi ile ilk defa yönetmen koltuğuna oturdu. O dönemlerde fantastik filmlere imza atarak adını duyurmayı başardı. Hacı Murat, Fantoma, Kara Murat, Malkoçoğlu gibi fantastik filmleri Türk sinemasına kazandıran isim olmuştur. Güldürü ustası Kemal Sunal filmlerine imza atan usata sanatçılardan biridir Natuk Baytan.

Natuk Baytan’ın Kemal Sunal filmleri daha komik!

“Natuk Baytan’ın çektiği Kemal Sunal filmleri diğer yönetmenlerin Kemal Sunal filmlerinden daha komik olduğu döneme denk gelir. Korkusuz Korkak, 7 Bela Hüsnü, Sakar Şakir, Atla Gel Şaban, Üç Kağıtçı ve Sahte Kabadayı bu dönemin yapıtları arasında yer almaktadır. Bu Filmlerin ortak özellikleri Gardrop Fuat, Gaddar Kerim, Ayı Abbas, Dikiş tutmaz Sabri gibi ilginç lakaplı karakterlerin bulunmasıdır. Özellikle Atla Gel Şaban’daki absürtlük o dönem Ferhan Şensoy ürünlerinde görülebilmiş orijinalliktedir.”

“Kemal Sunal,Natuk Baytan’dan çok etkilenmiştir. Belki de Kemal Sunal’ın çizgisini değiştiren, Natuk Baytan’ın ölümü olmuştur. Onun ölümü sonrası Kemal Sunal daha ciddi rollerde yer alarak eski çizgisinden uzaklaşmıştır. Son döneminde televizyon dizileri yönetmenliği de yapmıştır.”

“Bunlardan en başarılısı Duvardaki Kan adlı dizidir. Natuk Baytan Hayatı boyunca 81 film yönetmiştir. Avrupada ismi Natuk Baitan olarak okunmaktadır. 1986 yılında İstanbul’da Vefat etmiştir. Anısına 2007 yılında Natuk Baytan Belgeseli çekilmiştir. Bu belgeselde Cüneyt Arkın ve Türker İnanoğlu gibi önemli isimler yer almıştır.”

Kendisine solunum yetmezliği teşhisi konuldu. Natuk Baytan ölüm nedeni kanser olarak belirlendi. Natuk Baytan mezarı sevenleri ile dolup taştı. Natuk Baytan cenazesi 1986 yılında tüm sevenleri ile birlikte sonsuza uğurlandı. Bugün adına belgeseller ve Natuk Baytan parkı ismi yaşatılmaktadır.

Natuk Baytan Fotoğrafları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!