Özdemir Kardeşler kimdir?

Bugünlerde özlem duyulan Anadolu Türkülerini ve ezgilerini, eşsiz yorumları ve narin sesleri ile youtube üzerinden duyuran Özdemir Kardeşler kimdir? Bu sorunun yanıtlarını sizler için derledik.

PAYLAŞ
Özdemir Kardeşler kimdir?
  • 0
  • 2118
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

Özdemir Kardeşler kimdir? Kaç kardeş? Aslen nereli?

Bugünlerde özlem duyulan Anadolu Türkülerini ve ezgilerini, eşsiz yorumları ve narin sesleri ile youtube üzerinden duyuran Özdemir Kardeşler kimdir? Bu sorunun yanıtlarını sizler için derledik. Kim kimdir bölümümüzde Sosyal Medya üzerinden hızlı ve yüksek çıkış yapan Özdemir Kardeşler’in hayat hikayesi, biyografileri ve müzik kariyerleri hakkında bilgiler paylaşacağız.

Özdemir Kardeşler “Türk Halk Müziğinin Yeni Sesleri”

Özdemir Kardeşler  onlar hem kardeş, aynı zamanda türkülerin de kardeşleri. Youtube kanalı üzerinden seslendirdikleri türküler çok kısa süre içinde milyonlara ulaştı. Giderek izlenmeye ve dinlenmeye devam  ediyor. Hal böyle olunca Türkülere yeniden hayat veren ve eşsiz melodilerle yeniden buluşturan Özdemir Kardeşler’in müzik kariyeri herkesin odak noktası oldu.

Özdemir Kardeşler kim? Müzik kariyerleri nasıl başladı?

Grubun adı Özdemir Kardeşler. Yukarıdaki fotoğrafta sırasıyla isimleri Sağdan Şule, hemen yanındaki Kevser, diğer yanındaki Osman ve en arkadaki Çağrı. Evet Özdemir Kardeşler fotoğrafta gördüğünüz sanatçılar. Ancak Osman, Şule ve Kevser kardeş; Çağrı ise hem Özdemir Kardeş’lerin kuzeni hem de Şule’nin eşi.

Özdemir Kardeşler’den Osman 1993 yılında Kahramanmaraş Afşin’de dünyaya geldi. Sırasıyla Şule 1995 yılında dünyaya gelirken, Kevser 1997 Afşin doğumlu. Müzik Grubu’nun bir diğer ismi Çağrı ise aynı şekilde 1992 Afşin doğumludur. Eğitim hayatları ve çocukluk yılları Afşin’de geçti. Özdemir Kardeşler müzik kariyerlerine erken yaşta başladı. Grubun üyelerinden Osman Özdemir, 13 yaşında Çağrı Özdemir ile birlikte bağlama çalmaya başladı. Osman Özdemir kısa bir süre sonra bağlamaya olan tutkusunu kız kardeşleri olan Şule ve Kevser’e de aşılamaya başladı. Bu süreçten sonra Şule Özdemir müziğe olan ilgisini eğitim hayatı ile birleştirdi. Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandı. Liseyi tamamladıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı ve 2017 yılında mezun oldu. Osman Özdemir ve kardeşi Kevser Özdemir ise müziğin ve melodinin yolundan ayrılmadılar. Kevser Özdemir
Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi’ni tamamladı ve Osman Özdemir’de liseyi tamamladıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazandılar. Osman Özdemir konservatuar 4. Sınıf öğrencisi ve Kevser ise konservatuar 3. Sınıf öğrencisidir.

Özdemir Kardeşler Türküleri Dinleyin!

Özdemir Kardeşler kısa bir süre önce birbirinden kıymetli Türk Halk Müziği’nin değerli eserlerini youtube üzerinden seslendirmeye başladılar. Bu türküler arasında; Mihriban, Barak, O Yar Gelir, Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert, Turnam Başım Darda Benim, Asker Kınası (Uzun Hava) Antepten Ötedir Maraşın Yolu, Candan İleri, Gurbet Elde Bir Hal Geldi, Şu Metrisin Önü ve daha pek çok özlenen eseri dinleyebilirsiniz.

Özdemir Kardeşler ustaların izinden Türk Halk müziğini gençlerimize sevdirmek ve gelecek nesillere aktarmak için çıktıkları bu yolda doğru adımlarla ilerlemeye devam etmektedirler. 2015 yılından itibaren Youtube üzerinden yayınlanan türküleri son günlerde dinleyenleri adeta büyülüyor. Aynı zamanda Özdemir Kardeşler çeşitli yurt içi konserleri, Türkiye genelinde etkinlikler ve meşk gecelerine aşık toplantılarına katılmaktadırlar.

Özdemir Kardeşler Youtube

Özdemir Kardeşler’in resmi youtube hesabı için buraya tıklayın.

Aşağıda Özdemir Kardeşler’e ait eserleri bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!