Seyahat Sigortası ile Yurt Dışında Sağlık Hizmetleri Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ
Seyahat Sigortası ile Yurt Dışında Sağlık Hizmetleri Nasıl Kullanılır?
  • 0
  • 298
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 5 dakika da oku
  • +
  • -

Farklı kültürleri görmek, tatil yapmak ya da iş için yurt dışına çıkmanız gerekebilir. Günlük hayatın telaşlarından uzaklaştığınız bu dönemde, beklenmedik anlarda çeşitli problemlerle karşılaşabilirsiniz. Seyahatinizi planladığınız şekilde gerçekleştirmenizi engelleyen bu problemler son derece can sıkıcı olabilir. Bazı ülkelere vize almak için yurt dışı sağlık sigortası yaptırmak zorunludur, bazılarında ise sizin tercihinize kalmıştır.

Valizinizi hazırlayıp pasaport ve gerekli diğer belgelerinizi yanınıza aldıktan sonra yola çıkmaya hazır olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak hastalık ve kaza gibi kötü sürprizlerle karşılaşma olasılığını da göz önüne alarak tedbirli olmanız önemlidir. Heyecanla beklediğiniz tatilin yarıda kalmasını istemiyorsanız seyahat sigortası yaptırarak bu kötü sürprizlere kolayca çözüm bulabilirsiniz.

Seyahat Sigortası Nedir?

Yurt dışı seyahat sigortası, yurt dışında bulunduğunuz süre içinde hastalık veya kaza nedeniyle görülen acil sağlık sorunlarını teminat altına alan bir sigorta çeşididir. Sevdiklerinizle yapacağınız keyifli bir tatilde anı biriktirmek için hazırlanırken yaşanabilecek acil sağlık problemleri gözden kaçabilir. Tatil ve gezileriniz esnasında yaşanan kazalar, uzun zamandır gerçekleştirmek istediğiniz planların önüne geçebilir. Seyahat sigortası, tam da bu gibi durumlar için size çeşitli avantajlar sağlar.

Yurt dışına çıkma nedeniniz ne olursa olsun istediklerinizi rahatlıkla yapabilmek için sağlık konusunda da tedbir almanız önemlidir. Seyahat sigortası sayesinde yurt dışında bulunacağınız süre boyunca tedavi ihtiyacı doğması halinde anlaşmalı bir sağlık kuruluşuna başvurmanız yeterli olur. Böylece hem bütçenizi korumanız hem de kısa sürede tedavi olarak seyahatinize devam etmeniz de mümkün olur.

Sigortanızın teminatları kapsamında birçok hizmetten faydalanmanız mümkündür. Bununla birlikte sigortanızın şartları, teminatları ve ücretleri sigorta şirketinize göre değişkenlik gösterebilir.

Seyahat Sigortası Teminatları Nelerdir?

Seyahat sigortasının kapsamı, kişinin satın aldığı pakete göre değiştir. Kişi, satın aldığı pakete ek teminatlar ekleyip çıkararak sigortasını özelleştirme imkânına sahiptir. Diğer bir deyişle aldığınız sigorta dahilinde olmayan teminatları paketinize ekletebilir ya da ihtiyaç duymadığınız teminatları paketten çıkarabilirsiniz. Seyahat sigortası ile yolculuğunuz boyunca karşılaşma ihtimaliniz bulunan yaralanma, hastalık, kaza ve bu tür aksiliklere karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Seyahat sigortası teminatları ise genellikle şunlardır:

  • Sağlık: Seyahat esnasında yaşanan sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıkan hastane, tedavi, ilaç ve ameliyat masrafları seyahat sigortası tarafından karşılanır. Bunlara ek olarak sağlığınızla ilgili konularda anlaşmalı tıbbi uzmanlar ya da ekiplerle iletişime de geçebilirsiniz.
  • Taburcu ve Nakil: Yaşanan sağlık sorunları sonrasında tedavi veya vefat nedeniyle taburcu ya da nakil işlemleri, seyahat sigortası kapsamında gerçekleştirilir.
  • Uçağı Kaçırma: Seyahatleriniz sırasında yaşayabileceğiniz uçağa yetişememe gibi aksilikleri de seyahat sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Uçuşunuzu kaçırmanız durumunda seyahat sigortası bilet masrafını ya da bir kısmını karşılar. Ayrıca aktarmadan dolayı kaçırılan uçaklar da sigortaya dahildir.
  • Hasar Alan veya Çalınan Eşyalar: Uçakta bagaja verdiğiniz eşyalarınız hasar alabilir ya da kaybolabilir. Seyahat sigortası ile bu gibi durumlara karşı güvenceniz olur. Bagajın yanı sıra uçak biletiniz veya pasaportunuz da kayıplara karşı güvence altındadır. Bunların kaybolması halinde yeni pasaport çıkarmak ya da uçak bileti almak için yapacağınız masrafların bir kısmı seyahat sigortası tarafından karşılanır.
  • Seyahat Süresinin Uzaması veya Seyahatin İptali: Seyahatinizi iptal etmek zorunda kaldığınızda iadesi yapılmayan ve önceden ödenmiş masraflar için poliçenizde belirtildiği kadar ödeme yapılır. Bu, sağlık sorunları nedeniyle seyahatinizin uzaması halinde de geçerlidir. Doktor tarafından belgelenen sağlık sorunları olması durumunda konaklama masrafları seyahat sigortası tarafından karşılanır.
  • Danışma ve Bilgi Alma: Seyahatiniz esnasında bir hukuki sorun yaşadığınızda seyahat sigortası dahilinde bir avukatla iletişime geçmeniz için sigorta şirketiniz aracı olur. Ayrıca seyahatinizle ilgili olarak ihtiyaç duyabileceğiniz vize, pasaport, acente gibi konularda da bilgilendirme hizmeti alabilirsiniz.

Yurt Dışında Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Kullanılır?

Seyahat sigortası yaptırdığınızda yurt dışında yaşadığınız sağlık sorunları için kolayca hizmet alabilirsiniz. Bir sağlık sorunu yaşadığınızda ilk olarak sigorta şirketinize ulaşmalı ve durum hakkında bilgi vermelisiniz. Eğer sigorta şirketinize ulaşamazsanız aldığınız hizmetlerin orijinal belgelerini alarak sigorta şirketinize iletebilirsiniz. Bu sayede tedavi ve ilaç masraflarınız limitler kapsamında sigorta şirketiniz tarafından karşılanır. Siz de bu avantajlardan faydalanmak isterseniz seyahat sigortası teklif seçenekleri karşılaştırarak size uygun olanı seçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!