Sosyal yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır 2024?

Sosyal yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır? Sosyal yardım parası sorgulama? Aile Sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? e-devlet yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır? Hane yardımı ne zaman sonuçlanır? Sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır 2022? Aile destek programı ne zaman sonuçlanır? e-devlet sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır? Sosyal yardım başvuru sonucu kaç günde çıkar?

PAYLAŞ
Sosyal yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır 2024?
  • 0
  • 3182
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Sosyal yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır? Sosyal yardım parası sorgulama? Aile Sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? e-devlet yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır? Hane yardımı ne zaman sonuçlanır? Sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır 2024? Aile destek programı ne zaman sonuçlanır? e-devlet sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır? Sosyal yardım başvuru sonucu kaç günde çıkar?

Sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır 2024?

Sosyal yardım başvurusu yapan vatandaşlarımız, Sosyal yardım başvurusunun ne zaman sonuçlanacağına ilişkin araştırma yapıyor. Sosyal yardım başvurusunda bulunan vatandaşlarımızın sonuçları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından değerlendirilmekte olup, yardım başvurusu sonucu en erken 2 hafta içinde en geç 1 ay içinde sonuçlanarak başvuru sahibine iletilir.

Ayrıca e-devlet üzerinden yapılan tüm yardım başvuruları; Sosyal yardım başvurusu sonucu, Hane yardımı başvurusu sonucu, pandemi yardımı başvuru sonucu, Gelir yuvan başvuru sonucu, Gelirim evden başvuru sonucu, gıda yardımı başvuru sonucu gibi tüm başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçlanma süresi 1 aydır.  

Sosyal yardım başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Sosyal yardım başvurusu bireylerin başvurduğu yardım çeşidine göre de şekillenmektedir. İlk kez Sosyal yardım başvurusunda bulunan bir aile ile Sosyal yardım alan bir ailenin e-devlet üzerinden yaptığı başvuru süresi normal olarak değişkenlik gösterecektir. İlk kez Sosyal yardım başvurusu yapan bir birey ya da ailenin ikamet ettiği ev Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri tarafından yerinde incelenir. SGK üzerinden gelir sorgulaması yapılır. Daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ve çeşitli Vakıf ve Derneklerden yardım alıp almadığı kontrol edilir. Bu süreç vatandaşlarımızın başvuru yaptıktan sonra değerlendirilmeye alınmaktadır.

Öte yandan hali hazırda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan ailelerin ikinci başvuruları daha hızlı değerlendirilir. Bu türden yapılan başvuruların süreci genellikle 15 gün yani 2 hafta gibi sürede sonuç bildirilmektedir.

Sosyal yardım başvurusu sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal yardım başvurusu sorgulama işlemi için e-devlet uygulamasına giriş yapınız. Arama ekranına “Sosyal Yardım Hizmeti” yazın. Açılan sayfada başvuru sonucunuzu görebilirsiniz.

Sosyal yardım başvurusu nereye yatar?

Sosyal yardım başvurusu PTT aracılığı ile hesabınıza yatmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!