Tütüncü dükkanı açmak karlı mı 2024?

Tütüncü dükkanı açmak! Tütüncü dükkanı açmak yasal mı? Gerekli belgeler ve neler satılır? Tüm sorularınızın yanıtını kolayca bulabilirsiniz.

PAYLAŞ
Tütüncü dükkanı açmak karlı mı 2024?
  • 0
  • 6493
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 5 dakika da oku
  • +
  • -

Tütüncü dükkanı açmak! İlk bakışta iş fikirleri arasında cazip gelmeyebilir ama tütüncü dükkanı açmak özellikle de günümüz pandemisinde çok karlı bir iş olarak size geri dönebilir. Büyük ve küçük şehirler fark etmeksizin çevrenizde neredeyse son 3 yılda tütüncü dükkanlarının artışı dikkatinizi çekmiyor mu? Madem ki kar oranı yok. Neden bu kadar fazla tütüncü dükkanı var! Çoğunlukla bireyler eksik ve yanlış bilgi nedeni ile tütüncü dükkanı açmak fikrini elinin tersi ile itebiliyor. Biz bu makalemizde tütüncü dükkanı açmak isteyen bireylerin en çok merak ettiği soruların yanıtını vererek bir yol haritası olmak istiyoruz.

Tütüncü dükkanı açmak isteyen kişilerin genellikle aklına ilk gelen sorular arasında kuşkusuz tütüncü dükkanı açmak için gerekli belgeler ve tabi akabinde devren tütüncü dükkanı ya da kiralık yeni bir lokasyona dükkan. Her şey bu sorularla bitiyor mu? Elbette hayır. Bir tütüncü dükkanı nasıl açılır sorusu ile başlayan fırtına ardında diğer soruları da getiriyor. Tütüncü dükkanı açmak için ne kadar para lazım? Tütüncü dükkanı açmak yasal mı? Tütüncü dükkanında neler satılır? Tütüncü dükkanı maliyeti elbette herkesin merak ettiği konular arasında. Ancak şu kadarını belirtmekte fayda var. Tütüncü dükkanı açmak için ciddi maliyetlere gerek yoktur. Alt segmentte bulabileceğiniz 10 metre karelik bir dükkan sizin işinizi fazlasıyla görür. Ancak son dönemlerde Tütüncü dükkanı açan bazı noktalarda dikkatimi çeken bir takım hususlarda oldu. Genel tütüncü dükkanlarında tütün, paketlenmiş tütünden hafif, orta ve sert içimde sigara kartonları, nargile malzemeleri, kahve, çay, sigara aksesuarları, tabaka, gibi ürünlerin dışında, yağ, temizlik malzemeleri, meşrubat, ambalaj şeklinde ürünlerde satıldığını gözlemledim. Bu ürün yelpazesini çeşitlendirmek aslında zor değil. Şimdi tüm sorularımızın yanıtlarına ayrı başlıklar altında bakalım.

Tütüncü dükkanı açmak!

Bildiğiniz pandemi dönemi. Ticarete atılmak risk. Salgının seyiri tüm sektörleri bir bir etkilerken artık ürün satın almanın yolu internette. Dolayısı ile internet dünyasına, mağazalar, gıda ve marketler, temizlik, aklınıza gelebilecek tüm ürünleri tek çatı altında toplaması durumu yeni bir ticaret adımı konusunda aslında tehlike yaratmaktadır. Ancak terazinin bu tarafında mobil uygulama kullanmayan ve internetten bilerek ve bilmeyerek alışveriş yapmayan büyük bir kitlenin olduğunu da belirtmemde fayda var. Tütüncü dükkanı açmak sizi korkutmasın. Çünkü kar oranı oldukça yüksektir. 30 TL ile alınan 1 kilo tütünden onlarca paket sigara çıkıyor ve şuanda en düşük tütün sigara fiyatı Aralık 2020 itibari ile 4 buçuk TL. tütüncü dükkanı açmak için size lazım olan ilk şey belgeler.

Tütüncü dükkanı açmak için gerekli belgeler

Tütüncü dükkanı açmak için gerekli belgeler oldukça kolaydır. Herhangi bir dükkan açma prosedürünün ötesinde bir olumsuz durumla karşı karşıya kalınmamaktadır. Alacağınız Tekel ruhsatı dışında ekstra bir durum söz konusu değildir. Yani kısaca herkes bu belgeleri kolayca bir araya getirebilir.

Bir tütüncü dükkanı nasıl açılır?

Bulunduğunuz lokasyonda deyim yerindeyse çarşı ve yürüyüş yolları üzerinde veya adım mesafesinde ufak bir dükkan şlk etapta bir tütüncü dükkanı nasıl açılır sorumuzun tam karşılığı olabilir. Gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra koalayca tütüncü dükkanı alabilirsiniz.

Tütüncü dükkanı açmak için ne kadar para lazım?

Tütüncü dükkanı açmak için dükkan kirası+tütün malzemeleri için sermaye gerekecektir. Ortalama bir tütüncü dükkanı tüm maliyetleri başlangıç için 15 bin TL yetmektedir. İstanbul Bağcılar’da geçtiğimiz haftalarda 120 metre kare dükkan ve içindeki malzemeler olmak üzere dükkan kirası bin TL ve iç tütün malzemesi ise 10 bin TL olmak üzere diğer prosedürlerle ortalama 15 bin TL’ye denk gelebileceğini söyleyebiliriz. Tütüncü dükkanı açmak için dükkan parası dışında ürü ve malzemeler çok para gitmemektedir.

Tütüncü dükkanı açmak yasal mı?

Tütüncü dükkanı açmak yasal olmasa bu kadar  tütüncü dükkanı mantar gibi türemezdi. Tütüncü dükkanı açmak yasal ancak devletin belirlediği kriterler özelliklede açıkta ürünlerin satılması yasaktır. Tütüncü dükkanları yasal ve içinde satılan tütün ürünleri kapalı olarak satılıyorsa yasal herhangi bir durum söz konusu değildir.

Tütüncü dükkanında neler satılır?

Tütüncü dükkanında sigara, tütün, kahve, çay, çakmak, tütün malzemeleri, nargile, nargile malzemeleri, ambalaj, temizlik ürünleri ve çeşitli gıda ürünleri satabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!