Yeşil kartlılara müjde! Yeşil kartlılara maaş bağlanıyor mu?

Yeşil kartlılara müjde! Yeşil kart nelerden faydalanır, nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır, maaş bağlanıyor mu? Yeşil kartlılara 1000 TL yardım başvurusu? Çok daha fazlası için detaylar haberimizde…

PAYLAŞ
Yeşil kartlılara müjde! Yeşil kartlılara maaş bağlanıyor mu?
  • 0
  • 2071
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 7 dakika da oku
  • +
  • -

Yeşil kartlılara müjde her yıl değişen koşullar nedeniyle devlet tarafından çeşitli ek destekler eklenerek yapılmaktadır. Bugün Yeşil kartlılara devlet tarafından yapılan mevcut yardımlara baktığımızda; milyonlarca Yeşil Kart kullanan vatandaşlarımıza nakdi para yardımı, maddi destek, asker ailesi yardımı, dul yardımı, yaşlılık yardımı, aşı yardımı, gebelik, doğum ve süt parası, eğitim ve öğretim yardımı, öksüz ve yetim yardımı, elektrik, doğalgaz, su yardımı, kömür, kronik hastalıklar ve engelli yardımı, silikozis, tüberküloz ve SSPE hastalarına yardım gibi daha pek çok yardım türü saymak mümkün olabilmektedir.

Yeşil kart nelerden faydalanır 2024?

2024 yılında Yeşil kartlılara müjde gecikmedi. Peki, tüm Yeşil kartlılara maaş bağlanıyor mu? Henüz Yeşil kart sahibi değilseniz, Yeşil kart almak istiyorsanız hangi adımları takip etmeniz gerekir? Yeşil kartlılara para yardımı başvurusu, Yeşil kart nelerden faydalanır 2022? Yeşil kartlılar olanlar hangi yardımlardan faydalanabilir? Yeşil kart nedir kimlere verilir? Yeşil kart SGK kapsamında mı? Yeşil kart başvurusu nasıl yapılır? Yeşil kart nasıl alınır? Haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz.

Yeşil kart nedir kimlere verilir?

Yeşil kart uzun yıllardan beri ülkemizde vatandaşlarımızın kullandığı bir belgedir. Bu belge ile pek çok yardım ve hizmetlerden yararlanabilmişlerdir. Türkiye’de Yeşil kart 3816 sayılı kanun çerçevesinde, dar gelirli, ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç, yaşlı, engelli ve sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımıza hiçbir koşulda para ödemeden sağlık hizmeti alabilmeleri ve sosyal yardımlardan yararlanabilmeleri için verilen bir belge türüdür. Eskiden Yeşil Kart yeşil kaplı bir defter olarak hastanelerde sağlık hizmeti için de gösteriliyordu.  Eğer sizinde maddi durumunuz kötü, gelir düzeyiniz az ise, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorsanız Yeşil kart başvurusunda bulunabilirsiniz.

Ülkemizde Yeşil kart başvurusu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından değerlendirilerek onaylanmaktadır. Yeşil kart başvurusundan önce gelir testi yaptırmanız ve toplam hane gelirinin net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekir. Aksi halde üzerinde ise Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında aylık primlerinizi ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Yeşil kart kimlere verilir diye bakacak olursak;

  • C. Vatandaşı olmak,
  • Aynı ailede yaşayan bireylerin kişi başı gelir ortalaması asgari ücretin 1/3’ü altında olmalı,
  • Bireylerin hiçbir koşulda sigortalı olmaması gerekir,
  • Vatandaşın vergi veya çiftçilik kaydı olmaması lazım,
  • Söz konusu bireylerin emeklik hali bulunmaması gerekir,

Yeşil kart SGK kapsamında mı?

Yeşil kart için artık SGK’ya başvuru yapılmamaktadır.  Bunun yerine vatandaşlarımız https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama linki üzerinden ekranında 60/1/c-1 ibaresini görüyorsa SGK tarafından yeşil kart kapsamındadır.

Yeşil kart nasıl alınır? Yeşil kart başvurusu nasıl yapılır?

Yeşil kart nasıl alınır ve başvurusu nasıl yapılır diye araştıran vatandaşlarımız 3 aşamada başvurularını tamamlayabilirler.

  • Gelir testi yaptırmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu başvurusunu sonuçlandırmak,

Vatandaşlarımızın Yeşil kart alabilmeleri için öncelikle gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.  Gelir testi için bulunduğunuz il ya da ilçede bulunan Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen gitmeniz gerekmektedir. Gelir testi soncuna göre vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurması gerekecektir. Böylece Yeşil kart alım sürecini tamamlamış olur.

Eğer bu koşulları sağlıyorsanız aşağıda yer alan bağlantı üzerinden Yeşil kart başvurusu yapabilirsiniz.

Yeşil kart başvurusu yap: https://www.turkiye.gov.tr/sbm-yesil-kart-police-sorgulama

PTT yeşil kart yardım

PTT yeşil kart yardım başvuruları ve yardım paralarını almak için vatandaşların dönem dönem devlet tarafından Yeşil kartlılara yönelik verilen yardımları takip etmesi gerekmektedir. PTT Yeşil kart yardımı için PTT şubelerine giderek eğer başvuru yaptıysanız başvurunuza ilişkin T.C Kimlik numaranızla yardım alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz.

Yeşil kartlılara 1000 TL yardım başvurusu

Yeşil kartlılara 1000 TL yardım başvurusu pandemi döneminde ön başvuruları alınmaktaydı. Söz konusu yardım içim vatandaşlarımızın yardım başvurusu sorgulama ekranlarına kişisel bilgilerini girerek yardım başvurusu ekranını görebilirler. Bu link üzerinden Yeşil kartlılara 1000 TL yardım başvurusu https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama tarafınıza yapılan herhangi bir yardımın olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

500 ile 800 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

500 ile 800 TL yardım başvurusu nasıl yapılır diye araştıran vatandaşlarımız için, sosyal destek başvurularının, nakit para yardımlarının hepsi e-devlet ortamında gerçekleşmektedir. Sizde yardım başvurusu için bu bağlantıyı açınız. https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti Ardından ilgili alanları eksiksiz doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yeşil kartlılara para yardımı 2024

Yeşil kartlılara para yardımı başvurusu yılın belli aylarında ilan edilmektedir. Özellikle son yıllarda pandemi ve salgın hastalıklar nedeni ile yeşil kartlılara çeşitli yardımların yanında para yardımı da yapılmaya başladı. Eğer sizde hali hazırda yeşil kart sahibi iseniz e-devlet üzerinden para yardımı başvurunuzu tamamlayabilir ve para yardımı almaya hak kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklamanız ve gerekli alanları doldurmanızdır. Yeşil kartlılara para yardımı başvurusu kısa sürede sonuçlanmaktadır.

Yeşil kart yardım parası sorgulama

Yeşil kart yardım parası sorgulama işlemleri için vatandaşlarımızın https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama ekranını ziyaret etmeleri gerekmektedir. Yeşil kart yardım parası sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştiği için vatandaşlarımızın e-devlet şifrelerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Yeşil kart nelerden faydalanır 2024?

Yeşil kartlılar olanlar hangi yardımlardan faydalanabilir? Yeşil kartlılar aşağıda yer alan tüm durumlardan yararlanabilmektedirler. Bu yardımların başında: nakdi para yardımı, maddi destek, asker ailesi yardımı, dul yardımı, yaşlılık yardımı, aşı yardımı, gebelik, doğum ve süt parası, eğitim ve öğretim yardımı, öksüz ve yetim yardımı, elektrik, doğalgaz, su yardımı, kömür, kronik hastalıklar ve engelli yardımı, silikozis, tüberküloz ve SSPE hastalarına yardımları gelmektedir.

Yeşil kartlılara maaş bağlanıyor mu?

Yeşil kartlılara maaş bağlanıyor mu sorusu pek çok vatandaşımız tarafından araştırılmaktadır. Ancak her Yeşil kartlılara maaş bağlanmamaktadır. Bunun için özel durumların olması gerekmektedir. Bu özel durumların başında eğer aile yeşil kartlı ise ve eşlerden biri vefat ederse aylık 500 TL olmak üzere 2 ayda bir 1000 TL Yeşil kartlılara maaş bağlanmış olur. Aynı eksende eğer kronik ve engellilik durumuna göre, yaşlılık durumuna göre de Yeşil kartlılara maaş bağlandığı bilinmektedir. Bu konuda çalışmaları Sosyal Güvenlik Kurumu ürütmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!