Yeşim Erbil Kimdir?

PAYLAŞ
Yeşim Erbil Kimdir?
  • 0
  • 3392
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Yeşim Erbil Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Kısaca Biyografisi

Mehmet Ali Erbil’in kız kardeşi doktor Yeşim Erbil kimdir, kaç yaşında, evli mi ve nerelidir? Prof. Dr. Yeşim Erbil’in kariyer yolculuğu hakkında bilinmeyenler. Ünlü televizyon şovmeni Mehmet Ali Erbil‘in kız kardeşi Yeşim Erbil tıp camiasında ünlü bir doktor. Abisi Mehmet Ali Erbil’in sağlık durumuna ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Yeşim Erbil’in hayatı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle.

Prof. Dr. Yeşim, 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil’in kız kardeşidir. Aynı zamanda usta tiyatrocu merhum Sadettin Erbil’in kızıdır. Eğitim hayatı 1977 yılında İstanbul Şişli Terakki Lisesinde başladı ve 1980 yılında liseyi tamamladı. Ardından 1981 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesine girdi. 1987 yılında mezun olan Yaemin Erbil İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Uzmanlık eğitimi aldı.

Tıp kariyerine 1992 senesinde İstanbul Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı  olarak başladı. 2016 yılına kadar burada çalışmaya devam etti. 2005 yılında  Doçent ve 2016 yılında da Genel Cerrahi Profesörü oldu. 2016 yılında kendisine ait özel muayenehane açtı. Bir çok sanat, siyaset ve spor dünyasının ünlü doktorudur.

Yasemin Erbil aynı zamanda Türk Cerrahi Derneği Başkanlığı, Tıpta Uzmanlık Kurulu Genel Cerrahi Müfredat Komisyonu Başkanlığı da yapmıştır.

Prof. Dr. Yeşim Erbil yüzlerce bilimsel makale, 6 kitap, 45 kitap bölümü hazırladı. Bununla beraber 130 uluslararası makale, Endokrin Cerrahisi ile ilgili 55 tane DVD eğitim projesi mevcuttur. İnternet üzerinden canlı ameliyat yayınının 26 tanedir. Ünlü doktor Prof. Dr. Yeşim Erbil 20 senedir Endokrin Cerrahisi ile ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!