Ahmet Aslan Kimdir?

PAYLAŞ
Ahmet Aslan Kimdir?
  • 0
  • 2862
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Ahmet Aslan Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Biyografisi

Ahmet Aslan 1968 senesinde Hozat Tunceli’de dünyaya geldi. Bugün 50 yaşında olan sanatçı Türkiye’de değil, yaşamını Almanya’da sürdürmektedir.

Eğitim hayatına memleketi hatta köyü aux’ta başladı. Kısa bir süre sonra Lise eğitimi için Diyarbakır’a geldi. Liseyi Diyarbakır’da tamamladıktan sonra resime ilgi duymaya başladı.

Diyarbakır Resim Fakültesini kazandı ancak gönlünde müzik okumak vardı. Müzik eğitimi için bu kez İstanbul’un yolunu tuttu. Burada İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nü kazandı ve tamamladı. 2008 ile 2012 yılları arasında da Dünya Müzik Akademisinde öğrenimine devam etti.

Özel hayatında yaşamında isimlere konu olan bir aşkla gündeme gelemedi. Yüreğinin şarkılarını bestelere ve sözlere döktü. Ahmet Aslan, 177 cm boyunda olup halen bekardır.

Müzik kariyerine üniversiteden sonra başladı. Bugün 3 albümü bulunmaktadır. Ayrıca müzikleri bugün “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde yer almaktadır.

Ahmet Aslan 1996 yılında Türkiye’den ayrıldı.  Almanya’dya yerleşti. Sıra dışı müzik tarzı ve yorumları ile Ahmet Aslan Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler seslendirerek tüm dünyada beğeni kazanan bir sanatçıdır.

Şarklılarında Anadolu’nun ezgileri, ünlü ozanların sözleri ile harmanlanarak Ahmet Aslan’ın eşsiz yorumu ile bütünlük kazanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!