Hatice Cengiz Kimdir?

PAYLAŞ
Hatice Cengiz Kimdir?
  • 0
  • 2842
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Hatice Cengiz Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Kısaca Biyografisi

Hatice Cengiz Cemal Kaşıkçı ile gündeme gelen isim oldu. Peki, Hatice Cengiz kimdir? Hatice Cengiz Kaşıkçı suikastinin öncesinde son tanık. Hatice Cengiz Cemal Kaşıkçı cinayeti ile hayatı da merak edilir oldu. Hatice Cengiz Suudi Arabistan yılları ve Türkiye’de eğitimi Hatice Cengiz instagram hesabı ve çok daha fazlası kim kimdir? Biyografi bölümümüzde. Hatice Cengiz kaç yaşında? Türk mü? Aslen nereli? Memleketi neresi?

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz 1982 yılında dünyaya geldi. Hatice Cengiz yaşı 36’dır. İlk ve orta derece öğreniminin ardından liseyi tamamladı. Ardından Üniversiteye başladı.

2009 yılında üniversite okumak için İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ine kayıt
yaptırdı. 2013 senesinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Daha sonra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölümünde kayıt yaptırdı. İstanbul’da kadlığı süreler içinde araştırmalar yaptı. “Umman Sultanlığı”, “Körfez ülkeleri” ve “Orta Doğu ” başlıca araştırma konuları arasında yer aldı.

2017 senesinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden mezun oldu. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı olan Hatice Cengiz Arapça ve ingilizce dillerine hakimdir.

2014 senesinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mezhepler Tarihi Ana Bilim Dalı “Umman’da Mezhepler” çalışmaları ile 2017 senesinden mezun oldu.

Hatice Cengiz, yaşantısında İstanbul, Suudi Arabistan ve Amerika’da sürdürmektedir. Nişanlısı Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın 20 Ekim 2018 tarihinde kaybolmasının ardından gündem oldu. Son olarak Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın kayıp değil öldürüldüğüne ilişkin resmi bilgi gelmesi ile de yine gündem olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!