Başkent Kart başvurusu nasıl yapılır 2024?

Başkent Kart başvurusu nasıl yapılır? Başkent Kart başvuru şartları? Başkent Kart başvurusu sorgulama? Başkent Kart başvurusu ne zaman sonuçlanır? Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart başvurusu formu? Başkent Kart başvuru yerleri ve merkezleri kart bakiye yükleme ve sorgulama işlemleri hakkında kapsamlı bilgilere haberimizin detayından ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ
Başkent Kart başvurusu nasıl yapılır 2024?
  • 0
  • 1296
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 5 dakika da oku
  • +
  • -

Başkent Kart başvurusu nasıl yapılır? Başkent Kart başvuru şartları? Başkent Kart başvurusu sorgulama? Başkent Kart başvurusu ne zaman sonuçlanır? Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart başvurusu formu? Başkent Kart başvuru yerleri ve merkezleri kart bakiye yükleme ve sorgulama işlemleri hakkında kapsamlı bilgilere haberimizin detayından ulaşabilirsiniz.

Başkent Kart nedir?

Başkent Kart; Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Haziran 2021 tarihinde Ankara’da ikamet eden dar gelirli vatandaşlar için gıda ve çeşitli alışveriş hizmetlerinde kullanılan sosyal yardım kartı olarak tanımlanabilir.  Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart başvurusu maddi imkanı bulunmayan ve yardıma muhtaç vatandaşlar tarafından yapılabilmektedir. Başvuru sahiplerinin Başkent Kart başvuru formunu eksiksiz olarak doldurularak yapmaları gerekmektedir. Ankaralı vatandaşlar için hizmete sunulan Başkent Kart güvenli,  temassız özelliği, kart aidatı bulunmayan kart özelliğine sahiptir. İlk etapta 500 TL limiti ile vatandaşlara ek maddi yardım kapısı olurken, 2 ayda bir bu kartlara bakiye yüklenmektedir. Yani aylık kart bakiyesi 250 TL olarak belirlenmiştir. Yeni güncel yardım fiyatı için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız. Peki, Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart başvurusu için izlemeniz gereken yollar neler? İşte yardım başvurusu adımları.

Başkent Kart başvurusu nasıl yapılır?

Başkent Kart başvurusu nasıl yapılır? Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kart başvurusu için öncelikle bu bağlantıyı açınız. https://forms.ankara.bel.tr/baskentkartonbasvuru Açılan sayfada Başkent Kart Başvuru Formu vatandaşlar tarafından eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/  Bağlantıyı açarak “Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ön Başvuru Ekranı” sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu formda sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak yamanız gerekmektedir.

Ankara Sosyal Yardım kartı nasıl alınır?

“T.C. Kimlik Numarası” kısmına başvuru sahibinin “T.C. Kimlik No” numarasını yazınız.

“Doğum Tarihi” alanına doğum tarihinizi ya da başvuru sahibinin doğum tarihini gün, ay, yıl rakam olarak yazınız.

Ardından “Adınız” kısmına adınızı ya da başvuru sahibinin tam adını kimlikte yazıldığı gibi yazınız.

“Soyadınız” kısmına soyadınızı ya da başvuru sahibinin soyadını yazınız.

Hemen sonra altta yer alan “Cep Telefonu” alanına kendi adınıza başvuru yapıyorsanız kendi cep telefonu numaranızı başka birisi için başvuru yapıyorsanız başvuru sahibinin cep telefonu numarasını giriniz.

Son işlem olarak altta yer alan 3 kutucuğu işaretleyiniz.

  • Aydınlatma metnini okudum, anladım, kabul ediyorum.
  • Rıza metnini okudum, anladım, kabul ediyorum.
  • Taahhüt metnini okudum, anladım, kabul ediyorum.

Cep telefonunuza gelen onay kodunu girdikten sonra başvurunuzu tamamlayınız. Başvurunuzu online yapabileceğiniz gibi başvuru noktalarını tıklayarak haritada işaretli olan merkezlerden Başkent Kart başvurunuzu kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Başkent Kart başvuru formu

Başkent Kart başvuru formu

Başkent Kart ile ne alınır?

Başkent Kart ile tüm alışverişlerinizi güvenle yapabilirsiniz. Gıdadan, kırtasiyeye, giyimden ev araç gereçlerine, akaryakıt, faturalar kısaca her şeyi Başkent Kart ile satın alabilir ve ödemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Başkent Kart nerelerde kullanılır?

Başkent Kart aldıktan sonra bu kartı her alanda kolayca kullanabilirsiniz. Tüm alışverişlerinizde kullanmanız mümkündür.

Başkent Kart başvuru şartları?

Öncelikle Başkent Kart başvurusu yapacak vatandaşların yarıma muhtaç statüsünde olmaları gerekmektedir. Bu nedenle başvuru sahiplerinin gerekli koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. Başkent Kart başvurusu için vatandaşların fakirlik belgelerinin olması gerekmektedir.

Başkent Kart başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Türkiye’nin en kapsamlı şehir kartı statüsüne sahip olan Başkent Kart tüm dünyada geçerli nitelikli sosyal yardım hizmeti olma özelliği ile dikkatleri üzerine çekmektedir.  ALO 153 hattını arayarak başvuru süreçlerinizi sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Başkent Kart başvurusu genellikle 6  hafta içinde sonuçlanır. Başvuru sahipleri online olarak, başvuru sonuçlarını https://mavimasa.ankara.bel.tr/  bağlantısı üzerinden de sorgulayabilirler.

Başkent Kart hakkında!

Başkent Kart Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece Ankaralılara verilmektedir. Dar gelirli, işsiz, ihtiyaç sahibi, yoksul, engelli statüsünde olan her vatandaş kolayca bu sosyal yardım kartına başvurusunu yapabiliyor. Ankara’da birçok markette geçerli olan Başkent Kart ile dilediğiniz tüm mağazalardan ve esnaflardan alışveriş yapmanız mümkündür. Başkent kart ile faturalarınızı ödeyebilir. Aynı karta para transferi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal yardım başvurusunu e-devlet kanalı ve uygulaması üzerinden gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 bağlantıyı açarak başvurularını yapabilirler. Başkent Kart başvurusu kabul edilen vatandaşların adreslerine teslim edilmektedir. Kartı teslim aldıktan sonra kart şifre ve kullanım bilgileri talimatları gelen zarfın içeriğinde yer almaktadır.

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!