Çalışmıyorum nereden yardım alabilirim 2023?

Çalışmıyorum nereden yardım alabilirim? Maddi yardım başvurusu nasıl yapılır? Devletten para almak için nereye başvurulur? Devlet maddi yardım başvurusu nasıl yapılır?

PAYLAŞ
Çalışmıyorum nereden yardım alabilirim 2023?
  • 1
  • 724
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

Çalışmıyorum nereden yardım alabilirim? Çalışmamak ve gelir sahibi olmamak kadar üzücü bir durum yoktur. Özellikle de artan ekonomi ve alım gücü karşısında bu durum daha da dramatik bir hale gelebilmektedir. İş bulmak çalışmak, hayatımızı idame etmek ve ekonomik özgürlüğümüze kavuşmak elbette herkesin dileği. Ancak bazen tüm kapılar kapanır. Peki, çalışamayan, iş güç sahibi olmayan vatandaşlarımız neler yapabilir? Bugün  Avrupa’nın birçok ülkesinde vatandaş maaşı, çocuk parası ve buna benzer kavramları hepimiz duymuşsunuzdur. Avrupa ülkesinde yaşayan vatandaşların ve özellikle çocukların toplumdan, sosyal hayattan, eğiti giderlerinden geri kalmaması ve refah içinde yaşaması için düzenli sosyal yardımlar yapmaktadır. Hatta çalışan vatandaşlar için bile bu sosyal yardımlar süreklilik kazanmıştır.

Türkiye’de ise sosyal yardımlar günümüzde e-Devlet Kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu ile yapılmaktadır. Eğer çalışmıyor, hali hazırda bir geliriniz yoksa işsizseniz e-devlet üzerinden sosyal yardımlara başvuru yapabilirsiniz. Bundan 3 yıl öncesine kadar sadece dar gelirliler için başvuru kabul edilirken, pandemi süreci, artan döviz kuru, alım gününde yaşanan düşüş sonrasında her vatandaş artık çalışa da çalışmasa da sosyal yardım başvurusunda bulunabilir. Böylece çalışmıyorum nereden yardım alabilirim diyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Sosyal yardımlar nakdi para yardımı olabildiği gibi, sosyal kart, gıda erzak yardımı, kira yardımı, sağlık, eğitim giderleri gibi çeşitlenebilir. Sosyal yardımlardan, çalışan, emekli, engelli herkes başvuru yapabilir. Elbette sosyal yardım başvurusunda bulunurken bazı kriterlere bakılmaktadır. Peki, kimler sosyal yardım başvurusu alabilir?

Öncelikle sosyal yardım alabilmeniz için çalışmıyor ve herhangi bir sosyal yardım almamanız gerekmektedir. Hane içinde kişi sayısına bağlı olarak toplam gelirinizin asgari ücretin 3’te birinden fazla olmaması gerekmektedir.

Devletten para almak için nereye başvurulur 2023 ?

Devletten para almak için cep telefonunuza e-devlet uygulamasını indirin. E-devlet şifrenin yoksa PTT şubelerinden e-devlet şifresi edinin. Ardından T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapın. Online sosyal destek başvurusu dışında ikamet ettiğiniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na şahsen giderek, dilekçenizi doldurarak da sosyal yardım desteği alabilirsiniz.

Devlet maddi yardım başvurusu nasıl yapılır 2023?

Devletten maddi yardım başvurusu yapmak için 2 seçenek bulunmaktadır. İlki e-devlet üzerinden ikincisi ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na bizzat giderek başvurunuzu tamamlamanızdır. Başvuru sonucunuz en geç bir ay içinde sonuçlanacaktır. Kırsal bölgelerde küçük şehirlerde bu süreç 1 haftada sonuçlanabilmektedir. Bilindiği üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir.

Devletten ne gibi yardımlar alabilirim?

Devletten birçok kategoride yardım almanız mümkün.

  • Nakdi yardım alabilir,
  • Ayni Yakacak Yardımı (kömür) yardımı,
  • Eğitim ve öğretim yardımları
  • Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımı alabilir,
  • Afet Destekleri (yangın, deprem, sel vb.) konularda yardım alabilir,
  • Gelir Getirici Proje Destekleri konusunda başvuru yapabilir ve İstihdam yardımlarından faydalanabilirsiniz.

Devletten maddi yardım nasıl alınır?

Devletten maddi yardım için e devlet maddi yardım başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Maddi yardım belediyeler, kaymakamlıklar, vakıf ve dernekler, iş adamları aracılığı ile de alınabilmektedir.

İşsiz kaldım nasıl yardım alabilirim?

İşsiz kalırsanız öncelikle İŞKUR üzerinden işsizlik maaşı alabilirsiniz. Bunun yanında e-devlet üzerinden sosyal yardım ve maddi yardım başvurularını yapabilirsiniz.

İşsizlere sosyal yardım var mı?

İşsizlere sosyal yardım yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’na nakdi ve ayni yardım başvurusunda bulunabilirler.

1 Yorum var

  1. Yaşım kabul edilmişti benim Kızılay yardım talebinde bulunmak lütfen rica ediyorum Ziraat Bankası hesapima yatsın IBAN ..900001000587841146495001

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!