Elif Buse Doğan

Elif Buse Doğan kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, burcu? Elif Buse Doğan sevgilisi var mı? Elif Buse Doğan nerede sahne alıyor? Nefesten sese kim söylüyor?

PAYLAŞ
Elif Buse Doğan
  • 0
  • 25308
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 5 dakika da oku
  • +
  • -

Elif Buse Doğan yaş, kimdir, nereli, kaç yaşında, sevgilisi? Elif Buse Doğan Alevi mi? Elif Buse Doğan evli mi, eşi? O Ses Türkiye yarışmasına katıldı mı? Elif Buse Doğan estetiksiz hali? Elif Buse Doğan neden kapalı giyiniyor? Elif Buse Doğan hangi dizide oynadı? Kısaca hayatı ve biyografi bilgilerine ilişkin detaylar haberimizde…

Elif Buse Doğan Türk şarkıcı ve müzisyen. Türkiye’de Yaş, Bir Nefes Gibi, Gel Sevduğum single çalışmaları Elif Zamanı ve Bihaber müzik albümleri ile tanınmaktadır. Ayrıca TRT Müzik ekranlarında hazırlayıp sunduğu müzik programları ile hafızalarda yer edinmiştir.

Elif Buse Doğan kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu, burcu

Elif Buse Doğan 16 Mart 1993 yılında Kocaeli’de dünyaya geldi. Aslen Sivas kökenlidir. Eğitim hayatına Kocaeli’de başlayan Elif Buse Doğan 17 yaşında dedesi sayesinde öğrendiği bağlama ile müzik hayatında yeni bir dönem başlatmış oldu. 2002 yılında Kocaeli’de ilköğretimler arasında düzenlenen ses yarışmasına katılarak Türk Halk Müziği dalında 3 kez birincilik ödülünü kazandı. Lise eğitimine Kocaeli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde keman, piano ve armoni üzerine eğitim alarak tamamladı. Kocaeli Anadolu Güzel Sanatlar Lise yıllarında pek çok festival ve konser etkinliklerinde yer aldı.

2010 yılında, Bizim Kocaeli Gazetesi’nin Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlediği Geleneksel Liseler Arası Ses Yarışmasında Türk Halk müziği dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Ardından müzik eğitimine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’ndan Türk Halk Müziği Nazariyat, Solfej ve Bağlama eğitimi alarak sürdürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi korosunda 4 yıl boyunca solist ve korist olarak görev adlı. 2008 yılında Kocaeli Oda Orkestra’sında keman icracısı olarak pek çok konserde yer aldı.

Elif Buse Doğan nerede sahne alıyor

TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavlarını kazanan Elif Buse Doğan üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ‘Ses Eğitimi Türk Halk Müziği bölümünde birincilikle tamamlayarak mezun oldu. Ardından Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimine ise Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları bölümünde devam etti.

Elif Buse Doğan üniversite sıralarında özel dersler de aldı. Prof. Erol Parlak ve Prof. Dr. Can Etili Ökten’den üslup, tavır ve yorum dersleri aldı. 2014 yılında Aysun Gültekin’le Ustalık Sınıfı’nda yer alan isim oldu. TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler korosuyla pek çok konser organizasyonunda yer aldı. Elif Buse Doğan eğitim sürecinin ardından eğitmen olarak şan dersleri vermeye başladı. 2013 yılında “Azerbaycan Ordu Günü” etkinlikleri kapsamında “Bakü-Yeşil tiyatro sahnesinde” solist olarak görev aldı. 2014 yılında Ardahan Valiliği tarafından oluşturulan ‘Ardahan Türküleri’ isimli albüm projesinde bulundu. Karagöz Sanat Evi ve Assocıatıon Drom Kuruluşları çatısı altında Ayvalık’ta düzenlenen Geleneksel Türk Müziği Atölyelerinde “Ses Atölyesinin” eğitimcileri arasında yer aldı.

Nefesten sese kim söylüyor

Elif Buse Doğan 2015 yılında TRT Müzik’te düzenlenen “Sıra Sende Türkiye” adlı yarışma programına katıldı ve üçüncü oldu. Televizyon ekranlarında ilk kez 2012 yılında Zafer Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu TRT Müzik televizyonunda “Can-ı Gönül” müzik programı ile adım attı. 2016 yılında TRT Müzik ekranlarında “Aşk İçin” müzik programını hazırlayıp sundu.

Elif Buse Doğan estetik

Elif Buse Doğan ilk albümü olan “Bihaber” çalışmasını 2015 yılında müzikseverlerle buluşturdu. 2016 yılında “Gel Sevduğum” adlı ilk single çalışmasını yaptı. Aynı yıl içinde “Küp İçinde Nişasta” adlı 2. single çalışmasını yayınladı. Genç sanatçı Elif Buse Doğan “Elif Zamanı” adlı ikinci solo albüm çalışmasını 2018 yılında hayranları ile buluşturdu. Elif Zaman albümü aynı yıl Kral Fm’ de radyo programını adı olarak düzenlendi. Elif Buse Doğan bu radyo programında istek türküler hazırlayıp sundu. 3. single çalışması olan “Telli Turnam” 2019 yılında müzikseverlerle buluştu. 4.Single çalışması “Bir Nefes Gibi” ise 2019 yılı içinde yayınlandı.

2020 yılında 5. single çalışması olan “Yaş” çalışmasını hayranları ile buluşturan Elif Buse Doğan TRT Müzik ekranlarında Türk klarnet virtüözü Serkan Çağrı ile “Nefesten Nefese” programını sunan isim oldu.

İnstagram hesabı için tıklayın

Elif Buse Doğan albüm ve single çalışmaları aşağıda yer almaktadır.

  • 2022 Samsak Dövmeci
  • 2020 Yaş (Single)
  • 2019 Telli Turnam (Single)
  • 2019 Bir Nefes Gibi (Single)
  • 2018 Elif Zamanı (Albüm)
  • 2016 Gel Sevduğum (Single)
  • 2016 Küp İçinde Nişasta (Single)
  • 2015 Bihaber (Albüm)

İnstagram hesabı için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!