Evlilik Cüzdanı nasıl yenilenir? Aile cüzdanı nasıl çıkartılır 2024?

Evlilik cüzdanı nasıl yenilenir? Evlilik cüzdanı ne amaçla kullanılır? Evlilik cüzdanı onaylı örneği nereden alınır? Seri no nerede yazar? Evlilik cüzdanı kimlik yerine geçer mi? Evlilik cüzdanı ile uçağa binilir mi? Evlilik cüzdanı sorgulama, yenileme, nikah ücreti bunu yanında evlilik cüzdanı kaybettim kaç günde çıkar? Şeklinde merak eden bireyler için tüm bilinmeyenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz.

PAYLAŞ
Evlilik Cüzdanı nasıl yenilenir? Aile cüzdanı nasıl çıkartılır 2024?
  • 1
  • 12559
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

Evlilik cüzdanı nasıl yenilenir 2024? Evlilik cüzdanı ne amaçla kullanılır? Evlilik cüzdanı onaylı örneği nereden alınır? Seri no nerede yazar? Evlilik cüzdanı kimlik yerine geçer mi? Evlilik cüzdanı ile uçağa binilir mi? Evlilik cüzdanı sorgulama, yenileme, nikah ücreti bunu yanında evlilik cüzdanı kaybettim kaç günde çıkar? Şeklinde merak eden bireyler için tüm bilinmeyenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Evlilik cüzdanı nasıl yenilenir Evlilik cüzdanı ne amaçla kullanılır Evlilik cüzdanı onaylı örneği nereden alınır

Evlilik kursal bir müessese, bu nedenle evliliğin her adımı önem teşkil eder. Sevgileri ve ortak değerleri birleştiren simgeleyen evlilik cüzdanımı kaybettim, bu durumda ne yapmalıyım? Yeniden evlik cüzdanı nasıl çıkartılır? Evlilik cüzdanınızın kullanılmaz hale gelmesi ya da kaybolması durumunda atılacak ilk adım ne? Evlilik cüzdanı için nereye başvuru yapılır? Gerekli evraklar, belgeler, fotoğraflar ve evlilik cüzdanı yenileme ücreti ne kadar?

Evlilik cüzdanı nedir?

Evlenme cüzdanı ya da diğer adı ile evlilik cüzdanı-aile cüzdanı uluslararası geçerliliği bulunan eşlerin kişisel bilgilerini kanıt olarak gösteren, (uyruğu, dini, yaşı, v.b) çok dilli devletler nezdinde resmi belgelerdir. Söz konusu cüzdan nikah memurları tarafından eşlerin birine ya da resmi olarak vekil tayin edilen kişiye verilir.

Evlilik cüzdanı önemli bir medeni durum belgesidir ve bu nedenle doğum belgeleri, ölüm belgeleri ve ortaklık belgeleri ile aynı sıradadır. Evlilik cüzdanı önemli bir belgedir, bu nedenle mevcut evlilik belgelerini dikkatlice saklamalısınız. Bu, ihtiyaç duyduğunuzda size çok sayıda seyahat, zaman ve para tasarrufu sağlar. Evlilik cüzdanı eşlerin aynı zamanda dini bir topluluğa mensuplarsa, bunu da tescil eder. Evli olduğunuzu kanıtlamak için evlilik cüzdanına ihtiyacınız vardır. Farklı alanlarda evlilik cüzdanının gösterilmesi gerekebilir. Örneğin, eşinizle kendinizi sigortalamak istiyorsanız, evlilik cüzdanı gereklidir. Bazen işverenler de medeni durumunuzu kanıtlamak için aile cüzdanı ister. Çok sayıda resmi belge, medeni durumunuzu belirtmenizi gerektirir. Evliliğinizin kanıtı olarak evlilik cüzdanına ihtiyacınız her zaman olmaktadır. Evlilik cüzdanı sadece resmi olarak evli olduğunuzu doğrulamakla kalmaz, aynı zamanda düğünden sonra diğer önemli şeyler için de ihtiyacınız olacaktır. Günümüzde geçerliliğini koruyan evlilik cüzdanı başvurusu için talepte bulunan çiftlerin son 6 aya ait çekilmiş 2 şer adet portre fotoğrafları talep edilir.  

Uluslararası aile cüzdanı düzenleme nedenleri nelerdir?

  • Öncelikle ilk koşul evlenme akti.
  • Söz konusu evliliğin yapıldığı halde evlilik cüzdanının henüz alınmamış olması durumu.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının kazanılması,
  • Evlenme cüzdanının kaybolması, hasar görmesi durumu.

Nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası nedir?

2023 yılı son güncellemelerden sonra nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası 67 TL para cezası uygulanmaktadır. Aynı zamanda 5 TL cüzdan harç bedeli alınmaktadır. Olağandışı bir durumda hırsızlık, doğal afet, yangın, kaçırılma v.b durumlarda para cezası ödenememektedir.  

Aile evlilik cüzdanı nasıl yenilenir?

Evlilik cüzdanını yenilemek isteyen bireylerin bir takım şartları ve kuralları yerine getirmeleri gerekmektedir. Evlilik cüzdanı yenilemek için bulunduğunuz şehirde il/ilçe nüfus müdürlüklerine kendi ve eşinizin son altı ayda çekilmiş vesikalık fotoğraflarını, nüfus cüzdanınız, pasaportunuz ya da ehliyetinizle birlikte başvuru yapmanız gerekmektedir. Nüfus müdürlüğüne yapılan müracaat sonrasında 5 TL bedelle evlilik cüzdanınızı yenileyebilirsiniz. Çalıntı ve diğer sıra dışı olaylar için başvuru öncesinde polis tutanağı esastır. Aksi halde cezai işlemler uygulanmaktadır.

Evlilik Cüzdanı yenileme sırasında istenen belgeler?

Oturduğunuz mahallede muhtardan aile cüzdanı talep belgesi alarak, eşlerin son 6 ay içinde çekilmiş ikişer vesikalık fotoğrafları, 2024 harç bedeli 705 TL, müracaat eden çiftlerin ehliyet, pasaport v.b kanıtlayan bilgiler. Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen evlendikten sonra kimlik değiştirme ücreti 2024 yılı için 130 TL‘dir.

1 Yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!