Murat Ünalmış Kimdir?

PAYLAŞ
Murat Ünalmış Kimdir?
  • 0
  • 2293
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 2 dakika da oku
  • +
  • -

Murat Ünalmış Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Kısaca Biyografisi

Murat Ünalmış doğum tarihi 23 Nisan 1981 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. 37 yaşında olan yakışıklı oyuncu
bir dönem oyuncu Birce Akalay ile evlenmiş ancak boşanmışlardır. Boyu 1.95 cm olan oyuncunun
kilosu 88 kg’dır ve Burcu Boğa’dır. İstanbul Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan karizmatik oyuncunun hayatına ilişkin notlar kim kimdir bölümümüzde.

Ünlü oyuncu Murat Ünalmış ilk olarak ekranlarda Kenan İmirzalıoğlu ile benzerliği ile tanındı. Kayseri’de geçen çocukluk dönemleri ve okul yıllarının ardından İstanbul’a gelmiştir. İstanbul’a gelme serüveni ise oyunculuk değil basketbol sevdasıdır. Henüz 4 yaşında  Meysu takımından Fenerbahçe Basketbol takımına transfer olur. 6 yıl boyunca basket oynar. Basketbol oynadığı yıllarda sakatlanması ona yeni bir dönemin kapılarını aralar.

İstanbul’da üniversiteyi tamamladıktan sonra Akademi İstanbul’da oyunculuk eğitimi alır ve medya dizi kariyeri tamamen başlamış olur.

Murat Ünalmış oynadığı sinema filmleri ve diziler arasında: ” Mihrali, Sınırlı Aşk, Kurşun Yarası, Deli Duran, Üç Kadın, Şöhret, Sır Gibi, Rüzgar, Kasaba, Celaloğlan, Sen Ne Dilersen, Babalar ve Evlatlar, İnadına Yaşamak, Zor Aşk, Seddülbahir 32 Saat, Sevda Kuşun Kanadında, Yer Gök Aşk, Newyork’ta Beş Minare, Lale Devri, Gecenin Kanatları, Güneşi Gördüm ve Deli Gönül” gibi projelerdi oldu.

Son zamanlarda 2018 dönem dizisi Bir Zamanlar Çukurova dizisinin başrolünde yer alan Murat Ünalmış dizide Demir karakterine hayat vermektedir.

Özel yaşamında oyuncu Birce Akalay ile 2011 yılında evlenir. Ancak bu evlilik 2012 senesinde son bulur.

Oyunculuğun yanı sıra psikoloji ve türkü söylemesi ile de bilinen Murat Ünalmış günümüzde Bir Zamanlar Çukurova dizinde oynamaya devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!