Osman Kavala kimdir?

Osman Kavala kimdir, aslen nerelidir, mal varlığı, serveti ne kadar, şirketleri, ne iş yapar, nerede, serbest kaldı mı?

PAYLAŞ
Osman Kavala kimdir?
  • 0
  • 7669
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Gerçek adı: Mehmet Osman Kavala
Doğum tarihi: 1957
Doğum yeri:  Fransa
Boy: Bilinmiyor
Kilo: Bilinmiyor
Burcu: Bilinmiyor
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Evli (Ayşe Buğra ile)
Meslek: İş İnsanı
İnstagram hesabı için tıklayın

Osman Kavala nereli? Kaç yaşında?

Osman Kavala kimdir, aslen nerelidir, mal varlığı, serveti ne kadar, şirketleri,  ne iş yapar, nerede, serbest kaldı mı? Gezi olayları ile gündeme gelen Osman Kavala kimdir biyografisi ailesi, Ermeni mi, eşi ve hakkında merak edilen konular kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Osman Kavala hayatı ve biyografisi

Osman Kavala Türk işadamı. Türkiye’de Gezi Parkı olayları ile gündeme geldi. 2017 yılında tutuklandı. 2020 yılının Şubat ayında hakkında tahliye kararı çıkarak serbest kaldı derken yeniden göz altına alınan iş adamıdır.

Osman Kavala 1957 yılında Fransa’nın Paris şehrinde dünyaya geldi. Tam adı Mehmet Osman Kavala’dır.  Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan iş adamı Osman Kavala lise eğitimine İstanbul Robert kolejlinde tamamladı. Daha sonra üniversite eğitimine Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı.

1982 tarihinde babası Mehmet Kavala’nın hayatını kaybetmesi ile Kavala Grubu’nda yönetici olarak göreve başladı.“ Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa’da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.”

2008 1 Mayıs’ı gösterdiğinde Osman Kavala eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’yla DİSK önünde biber gazına maruz kalmıştır. Kendisinden “kızıl milyarder” olarak bahsedilmiştir. Aynı zamanda 1980’li yılların en ünlü işadamlarından biridir. İstanbul Beyoğlu’ndaki Cezayir Lokantası’nın ortağıdır. Osman Kavala Türkiye’nin en büyük yayınevlerinden biri olan İletişim Yayınları’nın Murat Belge ile birlikte kuruculuğunu yapmıştır. Osman Kavala özel hayatında Gazeteci  – Yazar Tarık Buğra’nın kızı Ayşe Buğra ile evlidir. Osman Kavala, ayrıca KVK’nın da ortaklarındandır. Osman Kavala babası Mehmet Kavala’nın ölümünden sonra yönetici olarak göreve gelmiş ve çeşitli toplumsal kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

İşadamı Osman Kavala 2017 yılında , “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2020 yılında hakkında beraat kararı çıktı. Ancak yeniden gözaltına alınarak tutukluluğu devam etti.

Osman Kavala Şirketleri

  • Çatı Pazarlama A.Ş.
  • Zeytintepe Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • Plato Danışmanlık Ticaret A.Ş.
  • Birleşik İnşaat ve Dış Ticaret A.Ş.
  • Menka Ticaret ve Sanayi A.Ş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!