Yasemin Göksu kimdir?

Yasemin Göksu Aldı Gitti, Elveda, Ayletme Beni, Urmeli hatırası ve daha nice şarkının kraliçesi. Eşsiz yorumu ve güzel sesi ile unutulmaz 45’liklerin ve Yeşilçam şarkılarının usta yorumcusu Yasemin Göksu kim kimdir bölümümüzde sizlerle.

PAYLAŞ
Yasemin Göksu kimdir?
  • 0
  • 9562
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Yasemin Göksu kimdir? Nereli? Doğum tarihi kaçtır?

Yasemin Göksu Aldı Gitti, Elveda, Ayletme Beni, Urmeli hatırası ve daha nice şarkının kraliçesi. Eşsiz yorumu ve güzel sesi ile unutulmaz 45’liklerin ve Yeşilçam şarkılarının usta yorumcusu Yasemin Göksu kim kimdir bölümümüzde sizlerle. Yasemin Göksu albümleri, müzik kariyeri, diskografi, hayatı ve biyografisi hakkında bilgilerin yer aldığı biyografi çalışmamızı sizlerle paylaşıyoruz.  

Yasemin Göksu “Aldı Gitti” indirilen şarkılar arasında popüler. İzmit doğumlu olan Türk şarkıcı ve müzisyen Yasemin Göksu sanat hayatı ve kariyeri oldukça farklıdır. Henüz çocuk yaşlarda yaptığı evliliğinden pek haz etmemiştir. Sonu boşanma ile bitse de buna rağmen o zor yıllarda evliliğini sürdürmüş ve bir çocuk doğurarak onu büyütmüştür.

Yasemin Göksu hakkında en dip bilgilere bakacak olursak, profesyonel müzik kariyeri 1993 senesinde Azeri ve Türk müzisyenlerle birlikte yer aldığı grupla başlar. İlk solo albümü olan “Gül Kuruttum” 1995 yılında müzik piyasasına sürüldü. Aradan geçen 3 yılın ardından 1998 senesinde “Kalanların Ardından” ve 2005 yılında da “Ateş Oldum” albümlerini müzikseverlerle buluşturdu. Müzikleri onun kendine has yorumu ile şekillendi. Sadece müzik piyasasına değil, aynı zamanda toplumları yakından ilgilendiren, sinema ve dizi filmlerin de melodilerine sihirli birer dokunuş yaptı.

Yasemin Göksu şarkıları

Türkiye ve dünyada ses getiren, umudu ve barışı müjdeleyen sinema filmi Işıklar Sönmesin, Hoşçakal Yarın, Büyük Adam Küçük Aşk, Umut, Elveda Rumeli ve burada saymayacağımı dizi ve sinema filmlerinin çalışmalarında yer aldı. Müzik kariyerine ve projelerine 2004 yılında “Üç Kadın” adlı projeye dahil olarak devam etti.  “Ah” albümü 2014 yılında hayran kitlesi ile buluşmanın sevincini doruklara taşıdı. Günümüzde farklı mekanlarda sahne alan isim Yasemin Göksu, unutulmaz 45’likler ve Yeşilçam şarkılarını da seslendirmiştir.

Yasemin Göksu kiminle evli? Yasemin Göksu Mazlum Çimen İlişkisi nedir?

Özel hayatına dair erken evlendiği ve 20 yaşında erkek çocuğu sahibi olduğunu biliyoruz. Efkan Şeşen’in 14 sanatçının katıldığı “Soluk Soluğa 25 yıl” albümünde bir bestesini okudu. “Uzak Durma” sevilen ve halen dinlenen projeleri arasındadır.

Yasemin Göksu Mazlum Çimen ile evlenmiştir. 1982 yılında evlendiği Türk Halk Müziği sanatçısı Mazlum Çimen’den 1997 yılında boşanmıştır. Bu evlilikten dünyaya gelen oğlu Evrim Saki bugün bilinen adı ile ünlü bir piyanistlerimizdendir.

Yasemin Göksu boyu, kilosu ve burcu ne?

Yasemin Göksu boyu 1.65 cm ve kilosu 65 kg ve burcu bilinmemektedir.

Yasemin Göksu nerede çıkıyor?

Yasemin Göksu İstanbul Beyoğlu Katibim sahnesinde sahne almaktadır.

Yasemin Göksu instagram

Yasemin Göksu Albümleri

  • Gül Kuruttum,
  • Urumeli Hatırası,
  • Ah,
  • Ateş Oldum,
  • Kalanların Ardından

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!