Buket Aydın kimdir?

Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu ve burcu? Buket Aydın evli mi, kiminle evlendi, çocukları var mı, eşi kimdir, ne iş yapar? Buket Aydın hangi kanallarda çalıştı, neden istifa etti?

PAYLAŞ
Buket Aydın kimdir?
  • 0
  • 5057
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Gerçek adı: Buket Aydın
Doğum tarihi: 1 Ocak 1985
Doğum yeri: Bursa
Boy: 1.65 cm
Kilo: 55 kg
Burcu: Oğlak
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Boşanmış (Erce Baykal ile)
Meslek: Haber Spikeri, Sunucu
İnstagram hesabı için tıklayın

Buket Aydın nereli? Kaç yaşında?

Buket Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında, boyu, kilosu ve burcu? Buket Aydın evli mi, kiminle evlendi, çocukları var mı, eşi kimdir, ne iş yapar, neden boşandı? Buket Aydın hangi kanallarda çalıştı, neden istifa etti? Buket Aydın estetik oldu mu, estetiksiz hali, fotoğrafları kısaca hayatı ve biyografi bilgileri kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Buket Aydın hayatı ve biyografisi

Buket Aydın Türk haber spikeri ve sunucudur. Uzun yıllar NTV’nin yüzü olarak tanındı. Kanal D ana haber bültenini sundu. 2013 yılında iş adamı Ecre Baykal ile evlendi. 2020 yılında Kanal D ekranlarından görevinden istifa etti ve eşi Ecre Baykal’dan boşandı.

Buket Aydın evli mi, kiminle evlendi, çocukları var mı, eşi kimdir, ne iş yapar

Buket Aydın 1 Ocak 1985 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Aile kökeni Bulgaristan ve Gaziantep tarafındandır.  Eğitim hayatına Bursa’da başlayan Buket Aydın liseden mezun olduktan sonra üniversiteyi burslu kazanarak İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitimini sürdürdü. Edebiyatın ve şiirlerin usta kalemi olan Attila İlhan’ın şiirleri üzerine master yaptı. Medya kariyerine giriş yapmadan önce çeşitli kurumlarda sunuculuk ve spikerlik eğitimi aldı.

Medya ve televizyonculuk yolculuğu ilk olarak özel bir radyo da başladı. Bir dönemin özel kanalı olan ve günümüzde yayın yapmayan Kanaltürk ekranlarında spor bülteni ve hafta sonu ana haber bültenlerini sundu. Ardından TRT Türk ekranlarının yüzü oldu.

Buket Aydın spikerlik mesleğinin dışında bir eğitimci ve akademisyendir. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim görevlisi oldu. Aynı zamanda İstanbul Kadıköy Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu’nda da eğitmenlik yaptı. Birçok iletişim fakültesi öğrencisi ve sanat medya hayatına adım atmak isteyen kişiler yetiştirmiştir.  Mesleki kariyerinde 2011 yılında NTV’nin yüzü oldu. NTV ekranlarında “Gece Bülteni Kuşağını” ve “Ana Haber Bültenini” sundu.  

Buket Aydın estetik oldu mu, estetiksiz hali

Buket Aydın özel yaşamında 2013 yılında iş adamı Erce Baykal ile evlendi. 2020 yılında 7 yıllık evliliğini bitirdi ve boşandı. 2018 yılında Kanal D ekranlarına transfer oldu ve Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladı.

2018 Aralık ayında düzenlenen 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Kadın Haber Sunucusu” ödülüne layık görülmüştür.  Buket Aydın ödülünü Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar elinden aldı.

Buket Aydın 9 Mayıs 2020 itibari ile Kanal D ve Demirören Medya Grubu’ndan kendi isteği ile istifa etti. Yerine gelen isim ise gazeteci haber spikeri Deniz Bayramoğlu oldu.

Buket Aydın ödülleri

  • En iyi Haber Spikeri Ödülü, Düzce Üniversitesi
  • 2016 Anadolu Medya Ödülleri
  • 4. Fashion TV Eyewear Moda Ödülleri (En iyi Giyinen Kadın Haber Sunucusu)
  • İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödülleri, (Yılın Kadın Haber Spikeri Ödülü)
  • İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödülleri, (Yılın Gece Haberleri Bülteni, ‘Gece Bülteni Kuşağı’)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!