Prof. Dr. Onur Erol röportajı

Prof. Dr. Onur Erol ile burun estetiği üzerine gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşiyi kaçırmayın. Prof. Dr. Onur Erol röportajı haberonu.com’da.

PAYLAŞ
Prof. Dr. Onur Erol röportajı
  • 6
  • 3867
  • 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
  • 11 dakika da oku
  • +
  • -

Sanat, İnovasyon ve Plastik Cerrahi: Prof. Dr. Onur Erol

Onur Erol doğum tarihi

Bu hafta röportaj bölümümüzde Turkish Delight tekniği ile literatüre giren Estetik ve Plastik Cerrahinin duayen isimlerinden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol yayın konuğumuz. Neşterinin değdiği ünlüler arasında; Süperstar Ajda Pekkan, Petek Dinçöz, Zuhal Olcay, Ebru Şallı, Gülben Ergen, Tuğçe Kazaz, Katie Piper, Deniz Akkaya, Hande Ataizi ve Harika Avcı gibi adını saymayacağımız ünlü simalar var.

Onur Erol estetik yaptığı ünlüler

Kariyerini tamamen estetik üzerine inşa eden dünyaca ünlü en iyi plastik cerrah ile rinoplasti (burun estetiği) üzerine keyifli bir söyleşiye hazır olun!

Onur Erol kimdir

Prof. Dr. Onur Erol haberonu.com’a hoş geldiniz. Herkes güzel olmak istiyor. Burun estetiği tüm kadınların hatta tüm erkeklerin radarında. Sadece burun estetiği olmak güzel görünmek için yeterli mi? Çağımızda artık insanlar estetik doktorlarını adeta süper kahramanı olarak görüyor. Cerrahın neşterini ise sihirli değnek. İnsanları bu denli yüksek beklentiye sokan şey nedir?

-Burun estetiği bazı hastalarda yeterli olabilir. Estetik işlemler neticesinde alınan iyi sonuçlar ve şaşırtıcı güzellikler insanların estetiğe karşı olan ilgisini arttırmıştır.

Pek çok insan burun ameliyatında doğal olmayan bir görünüme sahip olmaktan endişeleniyor. Hastalarınızın yüzüne en iyi yakışan buruna siz mi karar veriyorsunuz yoksa kişinin kararları mı daha etkili?

-Kişinin yüzüne yakışacak burnu araştırmak Plastik Cerraha aittir. Ancak hastanın da beklentilerini göz ardı etmemek gerekir. Anormal istekler yapılmamalı, hastanın doğal, güzel bir görüntüye sahip olması amaç olmalıdır.

Hastalarınızdan en çok duyduğunuz soru nedir?

-Burun şeklim doğal olur mu?

Bugüne kadar binlerce başarılı burun ameliyatı operasyonuna imza attınız. İnsanları bir bakışta coğrafi olarak burunlarından tanımak gibi bir keşfiniz var mı?

-Elbette var. Asyalı bir burun basıktır, Zenci burnu basık ve kanatlar yayvandır, Karadeniz burnu kemerli ve sivridir, Doğu bölgemizin burnu kalın ve geniştir, batı bölgemizde ki burun yapısı ise daha çok bu şekillerin karışımı olarak karşımıza çıkar.

Malum pandemi dönemi. Salgın döneminde estetik operasyonlarda artış ya da düşüş var mı? Güzellik salgın tanıyor mu?

-Pandemi döneminde ilk dört ay kliniğimize kontrol hastası dahi gelmemiştir. Daha sonra yavaş yavaş hastalarımız gelmeye başladı. Yataklı bir merkez olmadığımız için kliniğimizde Korona vakaları yoktur. Ve aldığımız önlemlerle mümkün oldu kadar riski azaltmış durumda bulunmaktayız. Elbette ki gerek ekonomik durum gerekse salgının ortaya koyduğu problemler vakalarımızda düşüş yaratmıştır.

Onur Erol kaç yaşında

Burun estetiği lüks mü yoksa ihtiyaç mı? Estetik ameliyatlar eskiye göre ucuzladı mı? O yüzden mi çok fazla estetik yapılıyor?

-Burun estetiği lüks değildir. Tabi ki bir ihtiyaçtır. Hiç kimse lüks olarak kendisine dokundurmak istemez ve zaten buna ihtiyaç duyan insanları ameliyat etmek gerekir yoksa kişilerin kafalarına bir ameliyat fikri sokmakta doğru değildir. Estetik ameliyatlar hemen hemen fiyatlar aynı olmakla birlikte bazı bölümler ve gençler arasında daha fazla ameliyat yapabilme amacı ile fiyatlar iyice aşağıya çekilebilmiş durumlarda olabilmektedir.

-Aslında ülkemizde fiyatlar yurtdışına göre çok çok ucuz sayılır özellikle muayyen bir bilgi birikimine ve deneyime sahip plastik cerrahların yurtdışındaki plastik cerrahlar ile kıyaslaması yapıldığında 5’te 1 hatta 10’da 1 fiyat uygulaması görmekteyiz.  

Burun estetiği öncesi ameliyattan sonraki görünümü gösteren (öncesi-sonrası) simülasyon çalışmaları aldatıcı, yanıltıcı ve sonuçları hüsran! Neler söylemek istersiniz?

-Bilgisayarda simülasyon yapmak hastaları kandırmak için değil aslında hekimin planlaması için kullanılır. Zaten bu simülasyonun altında da daima bir not vardır “bu bir resimdir asıl sonuç değişebilir” diye.  Bu simülasyonun şöyle bir faydası vardır; cerrah kendine göre bir plan yapmıştır ve hastanın beklentisi ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmadığı için hasta böyle bir ameliyatı kabul etmeyebilir. Bu aslında doktor için çok daha elverişli  bir durumdur.  Demek ki bu hastanın beklentileri normal beklentiler olmayıp, ameliyat ettiği taktirde doktor içinde bir sorun yaratabilecektir. İşte bunları da açığa çıkarmak için bir simülasyon çalışması yapılmasında fayda vardır. Ve hastalara da bunun sadece bir planlama olduğunu anlatmak ve bunun üstünde de durmak gerekir. Zira simülasyondan daha güzel sonuçlarda elde edilebilir ona yakın sonuçlarda elde edilebilir. Ancak Planlama doktorun kendi için çok faydalıdır. Nasıl ki bir binanın planlaması önce yapılır ve bina ortaya çıkar bizimde bu planlamayı yapmamızın faydaları vardır.

Onur Erol burun estetiği fiyatı

Bir kişiye birden çok burun estetiği ameliyat yapılabilir mi? Türkiye’de neden revizyon ameliyatı vaka sayısı bu kadar çok? Hastalar doktor seçiminde nelere dikkat etmeli?

-Dünya literatüründe burun ameliyatından sonra küçük revizyonların yapılma oranı %20’dir. Bu bizim elimizde %1, %2’dir. Ancak yeniden yeni bir ameliyata girişme elbette hasta için kötü bir durumdur. Bu tür hastalar bize müracaat etmektedir ve maalesef banada son zamanlarda en çok bunlar müracaat etmekte. Bunların tabi ki düzeltilmesi ilk yapılan ameliyat kadar kolay olmamakta ve sonuç alması da kısıtlı olmakta ama bu kişiler çok büyük sorunlarından da kurtarılabilmektedir.

Sağlık turizmi açısından yurtiçi ve yurtdışından burun estetiğine talepler ne boyutta?

-Sağlık turizmi ülkemiz açısından faydalıdır. Sağlık turizmini yapacak hekimlerin bilgi ve tecrübeleri ülkemizin dışarıda ki prestijini bozmamak zorundadır. Bir örnek verecek olursak, Brezilya’da Plastik cerrahi Derneği Bakanlığa müracaat ederek sağlık turizminin yasaklanmasını istemiştir. Bunun sebebi ise bu şirketler çok ucuza hekim bulup kötü ameliyat sonuçları alınmasını ve Brezilyanın isminin lekelenmesine neden olduğu için buna müraacat etmişlerdir. Bizim ülkemizde de buna dikkat etmemiz gereklidir. Ülke Plastik Cerrahisi hakkında ki kötü intibaalar ve sonuçlar hepimize zarar verecek durumdadır.

Bazı hastaların burnunda hem fonksiyonel(nefes alma sorununu) hem de estetik problemler (şekil bozuklukları) var. Her iki problem tek bir ameliyatla çözülebilir mi?

-Burun ameliyatı hem estetik hem fonksiyonel bozuklukları beraberce çözme durumundadır. Bunu yapmadığımız taktirde hastalarımıza yeterince iyi hizmet vermemiş oluruz.

Burun dolgusu yapanların ameliyat olma şansı var mı? Bazı cerrahlar burun dolgusu yapan kişilere burun ameliyatı yapmıyor? Bu konuya değinebilir misiniz?

-Burun dolguları burun için pek kabul edilebilir yaklaşımlar değildir. Özellikle kalıcı dolguların büyük zararları olabilir. Bu konuda birçok makale var. Buruna küçük bozuklukları örtmek için kişinin kendi dokusunun verilmesi yani yağ dokusu enjeksiyonun yapılması daha uygun olmaktadır.

Kapınızı çalan kişilerin burun estetiği ile benzemek istediği ünlüler oldu mu? Bu ünlülerden bir kaçını paylaşabilir misiniz?

-Birine benzemek isteyen hastaların son zamanlarda çok nadir olduğunu görmek beni memnun etmektedir. Bu şekilde gelenler olursa örnek olarak iki hastayı verebilirim birisi daha uzun boylu birisi daha normal boylu iki hasta örneğin Petek Dinçöz’ün burnunu Deniz Akkaya’ya, Deniz Akkaya’nın burnunu Petek Dinçöz’e koyduğum zaman ikisi de karikatür gibi olur. Sebep; çünkü burunları yüzleri ile uyumlu olmaz. Böylece hasta bilgilenmiş olup bu isteğinden vazgeçmekte.

Hiç muayenehanenize gelen bir rinoplasti hastasını reddettiniz mi? Biliyorsunuz kendini beğenmeme hastalığı gerçeği var. Hatta buna Dismorfofobi de deniyor.  Bu kişilerle nasıl baş ediyorsunuz?

-Çok güzel bir soru. Bu plastik cerrah için çok büyük bir handikaptır. Tabi ki bu tür hastaları reddetmek hem hekim için hem hasta için çok önemlidir. Elbette ki böyle hastalar olmuştur ve reddetmişimdir.

Artık günümüzde burun estetiğinde hangi teknikler kullanılıyor? Sizinle özdeşleşen Turkish Delight tekniği hakkında taze bilgiler vermek ister misiniz?

-Tabi ki burun estetiğinde teknikler ortaya çıkmakta ve bütün amaç daha iyi sonuca daha kısa yoldan ulaşma amacıdır. Benim geliştirdiğim “Turkish Delight” burun ameliyatı tekniği ile  buruna daha doğal, ameliyat olmamış sanki kendi burnu böyleymiş gibi bir görüntü vermek mümkün olmaktadır. Tabi ki burnun içinde ve kenarlarında kıkırdaklarda yapılacak müdahalelerde gene değişik şekilde uygulanabilmektedir. Bunların iyi bir şekilde uygulanabilmesi tecrübe, bilgi, sanat olayıdır.

Ameliyatsız burun estetiği mümkün mü? Buna inanmalı mıyız?

-Ameliyatsız burun estetiği lafı birazcık çok muğlak bir laf örneğin burnu aşağı çeken bir kas mevcutsa oraya botox yapılıp bu azaltıla bilinir ancak bu burun estetiği değildir. Örneğin burnun alına yakın bölgesinde bir çukurluk dolgu maddesi ile büyütülebilirse buda bir burun estetiği ameliyatı kabul edilemez. Asma yöntemlerinden söz edilir bu burunda geçerli değildir çünkü kıkırdaklar,  kemikleri asmanız mümkün değildir,  yumuşak dokuyu ancak asabilirsiniz.  Bu şekilde sonuç alamamış birçok hasta bize müracaat etmektedir.

Estetik çalışmanızın ödüllendirici kısmı nedir? Hastalarınız burun ameliyatı sonrasında aynaya baktıklarına ne görüyorlar?

-Bir plastik cerrahı en çok mutlu edecek olay hastada alınan güzel sonuç ve hastanın mutlu olmasıdır. Paraya tabi ki ihtiyaç vardır fakat para bir taraftan gelir öbür taraftan gider ama hastanın mutluluğu ve verdiği içten teşekkür devamlı olarak kalbimizde kalır ve bize çalışma şevki verir.

Onur Erol estetik fiyatları

Türkiye’de kadın ve erkek burun estetiği oranı yüzde olarak kaçtır? Erkekler mi kadınlar mı estetik sahasında önde?

-Bu konuda yaptığım bir istatistik vardı ve burun estetiğinde erkek hastaların oranının %10-15 olduğu saptanmıştı. Tabi ki kadın hastalar daha fazla ameliyat olmakta.

Günü geldiğinde neşter sahibine dönmekten geri kalmaz ilkesiyle. Kendinize estetik yapıyor musunuz?

-Elbette. Örneğin bende kaş asma ilk defa ve dünyada ilk defa olmak üzere benim kendi kaş asma tekniğim ile uygulanmış ve daha sonra ise yine kendi asma tekniklerimle yanak, şakak asma, yüze kök hücreli yağ dokusu enjeksiyonu gibi işlemler yapılmıştır. Amerika da Plastik Cerrahlar hastalarına daha dinç ve iyi görünmek için yüz germe ameliyatları geçirmektedirler.

Charlize Theron yüzü

Türkiye ve dünyada estetik açıdan en beğendiğiniz yüzler kimler?

-Buna Türkiye için pek cevap veremem. Zaten Türkiye’de estetik açıdan çok güzel insanlarımız vardır. Modern güzellik bakımından Charlize Theron örnek olabilir. Bununda örnek olma sebebi de yüz konturlarının birbirine eşit olması ve güzellik yaratmasıdır.

Geleceğin estetik trendlerinin ne ya da neler olacağını düşünüyorsunuz?

-Dünyada estetik trendleri devamlı bir gelişme ve değişim içinde olacağı açıktır. Fakat bununla ilgili yapılan birçok araştırma sonucu genetik çalışmalarının da etkili olacağını düşünmekteyim. Zaten bu başlamıştır bile özellikle kök hücrenin kullanımı estetik açıdan insanlara çok büyük bir katkı sağlamış olup yaşlanmayı geciktirmektedir.

Okuyucularımıza ve dünyaya mesajınız?

-Okuyucularıma ve Dünyaya mesaj olarak sevginin önemini belirtmek isterim. Sevginiz olmazsa gözlerinizdeki ve yüzünüzdeki pırıltı olmadan anatomik olarak ne kadar güzel olursanız olun güzel olmayacağınızı bilin.  Sevginizi kendinize ve etrafınıza vermeyi ihmal etmeyin ve mutlu olun.

Aşağıda yer alan iletişim bilgileri ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol’a burun estetiği hususunda sorularınızı sorabilirsiniz.

Prof. Dr. Onur Erol instagram hesabı için tıklayın.

Mobil İletişim Hattı: 0533 706 8790
444 666 7 & onep.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

6 Comments

  1. bende burun estetigi olmak istiyorum fiyatları nasıl öğrenebilirim bilirim

  2. Estetik anlayışını bu kadar kaliteli, doğal ve samimi paylaşan çok az insan kaldı günümüzde. Bu güzel röportaj için çok teşekkür ediyorum gerçekten bilgilendirici bir çalışma

  3. Muayeneleriniz ücretli mi acaba? Simülasyon yapıyor musunuz? Merak ettiğim bir çok sorunun yanıtını buldum.

  4. Daha önce iki kez burun ameliyatı oldum. İlk ameliyatımda burun deliklerimin oranı beni çok rahatsız etti. 6. ayında burun sırtımda göçükler ve çökükler meydana geldi. Başka bir doktor arayışına girdim.
    Gittiğim doktor kaburgamdan greft alarak yeniden burun sırtını inşa etmiş olsada burun deliklerim hala orantısız ve burun kanatlarımın biri büyük diğeri küçük. Her iki ameliyatımın arasından 1 yıldan fazla zaman geçti.Yeni bir estetik olma ihtimalim ve düzelme şansım var mı ne olur yardımcı olun.

  5. Çok ciddi nefes alma sorunlarım vardı. Önce devlet hastanesinde septoplasti oldum ve nefes alma sorunum kısmı olarak giderildi. Amam daha sonra burnumun içinde şişlmeler meydana geldi. Özel hastaneye gittim burnumda yakma işlemi uyguladılar. Kısa bir süre sonra burnum yamulmaya ve düşmeye başladı.
    Burun estetiği fiyatlarını araştırdım ve İstanbulda özel bir hastanede burun ameliyatı oldum. İlk 1-2 ayım mükemmeldi. İnsanlar burun şeklime bayılıyorlardı. Bir gün bir kanama meydana geldi burnumun ucunda szı ve ağrılar. Sonra doktoruma gittim dikiş ipi var deyip aldılar. Ardından burnumda eğrilikler yeniden başladı. En kötüsü
    yanaklarımda göz altlarımda çekiklik oluştu. Şimdi bu röportajı okurken zamanı geriye almayı o kadar çok istedim ki. Keşke başından itibaren iyi bir araştırma yapsaydım. Keşek bir yıl daha bekleyip paramı biriktirip öyle burun ameliyatı olsaydım. Şimdi aynada baktığım yüzüme küsüm. Bu röportajı okuyunca içime bir umut doğdu. Acaba gelsem yeniden eski görüntüme kavuşur muyum

  6. Burun ameliyatı planlaması, burun estetiği için ne kadar önceden başvuru yapmam gerekiyor? Estetik ameliyatlarda covid testi isteniyor mu? Çünkü diyelim ki bir hafta içinde ameliyat olacağım, randevu aldım ve ameliyat günüm kesinleşti negatifim fakat pozitif çıkarsam ne olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Tüm Hakları Saklıdır! İçeriklerin kopyalanması halinde yasal işlem başlatılır!